پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (بخش سوم)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شده است :
فصل چهارم - حفظ ثبات قراردادي مابين بازيکنان حرفه اي و باشگاه ها
ماده 29: احترام به قرارداد
يک قرارداد بين بازيکن حرفه اي و يک باشگاه تنها پس از اتمام مدت قرارداد يا طبق توافق دو طرفه پايان مي پذيرد.
ماده 30: فسخ قرارداد با وجود دليل موجه
30.1 - يک قرارداد ميتواند بدون هر گونه آثاري (يا پرداخت غرامت و يا تحميل محروميت هاي ورزشي) در جائيکه که "دليل موجه اي " وجود دارد، توسط هر يک از طرفين فسخ شود.
30.2 – دليل موجه از جمله شامل:
الف. بازيکن به دليل بيماري يا مصدوميت طولاني مدت، صلاحيت بازي را از دست داده باشد؛
ب. بازيکن بنا به تقصير خود، الزامات قانوني براي استخدام يا اقامت به عنوان فردي خارجي در ايران را ديگر دارا نباشد؛
ج. نقض مکرر يا شديد قرارداد استخدامي، مقررات يا دستورالعمل هاي که بازيکن به صراحت آنها را پذيرفته است؛
د. از دست دادن جواز فعاليت باشگاه بر اثر انقضاء و ابطال آن؛
ه. اجرايي شدن تعليق بازيکن به موجب رفتار اشتباه خود بازيکن تا 3 ماه يا بيشترتوسط سازمان ليگ يا فدراسيون فوتبال.
ماده 31: فسخ يک قرارداد با وجود دليل موجه ورزشي
يک بازيکن حرفه اي رسمي که در طول يک فصل، در کمتر از ده درصد مسابقات رسمي باشگاهش شرکت داشته باشد، ميتواند پيش از موعد با استناد به وجود دليل موجه ورزشي قرارداد خود را فسخ نمايد. در ارزيابي چنين مواردي توجه خاصي به شرايط بازيکن بايد مبذول داشت. وجود دليل موجه ورزشي بايد بر اساس مورد به مورد اثبات شود. در چنين حالتي مجازات هاي ورزشي نبايد اعمال شوند اگرچه ممکن است خسارت قابل پرداخت باشد. يک بازيکن حرفه اي تنها مي تواند براين مبنا ظرف 15 روز پس از آخرين مسابقه رسمي آن فصل که باشگاهش برگزار نموده، قرارداد خود را فسخ نمايد.
ماده 32: محدوديت فسخ يک قرارداد در طول فصل
يک قرارداد را نميتوان به طور يک جانبه در طول يک فصل فسخ نمود. در صورت توافق طرفين براي فسخ قرارداد، بلافاصله بايد مراتب فسخ کتباً با امضاي بازيکن و باشگاه به سازمان ليگ ارسال گردد.
ماده 33: نتايج فسخ يک قرارداد بدون وجود دليل موجه
مقررات زير زماني که يک قرارداد بدون دليل موجه فسخ شود اعمال خواهند شد:
33.1- در همه موارد، طرفي که قرارداد را نقض ميکند بايد خسارت بپردازد. با رعايت ماده 38 و ضميمه 4 در رابطه با حق تعليم و چنانچه در قرارداد بر خلاف آن توافق نشده باشد، خسارت نقض بايد با توجه خاص به قوانين فدراسيون فوتبال و قوانين جاري کشور، شاخصه هاي ورزشي و هر معيار عيني ديگر محاسبه خواهد شود. اينگونه معيارها بايد بطور خاص شامل حقوق و مزاياي ديگر بازيکن در قرارداد مربوطه و قرارداد جديد، زمان باقي مانده در قرارداد موجود تا حداکثر پنج سال، هزينه ها و مخارج پرداخت شده به باشگاه سابق يا تحميل شده توسط اين باشگاه (مستهلک شده در طول مدت قرارداد) و اينکه آيا نقض قرارداد در دوره حفاظت شده اتفاق افتاده يا خير، ميباشند.
33.2 - وظيفه پرداخت خسارت را نمي توان به شخص ثالثي واگذار نمود. اگر يک بازيکن حرفه اي ملزم به پرداخت خسارت باشد، بازيکن و باشگاه جديد وي به طور تضامني و انفرادي مسئول پرداخت آن مي باشند. مي توان ميزان قابل پرداخت را در قرارداد ذکر نمود يا طرفين مي توانند بر آن توافق کنند.
33.3 - علاوه بر الزام به پرداخت غرامت، به هر بازيکني که قرارداد را در طول دوره حفاظت شده نقص کرده است، مجازات هاي ورزشي نيز تحميل خواهد شد. اين مجازات ها ميتواند شامل 4 ماه محروميت از شرکت در مسابقات رسمي باشد. در صورت وجود اوضاع تشديد کننده، اين محروميت تا 6 ماه طول خواهد کشيد. در همه موارد، اين مجازات هاي ورزشي بلافاصله پس از اطلاع يافتن بازيکن از تصميم مربوطه لازم الاجرا خواهد شد. مجازات هاي ورزشي در فاصله مابين آخرين مسابقه رسمي فصل گذشته و اولين مسابقه رسمي فصل جديد معلق باقي خواهد ماند که شامل مسابقات جام حذفي و قهرماني بين المللي براي باشگاهها نيز مي گردد. بهر حال ، مجازات هاي ورزشي اگر بازيکن عضو رسمي تيم ملي باشد که مي تواند به عضويت آن درآيد و فدراسيون مربوطه در مسابقات نهايي يک تورنمنت بين المللي در فاصله مابين آخرين مسابقه رسمي فصل گذشته و اولين مسابقه رسمي فصل جديد شرکت دارد اينگونه تعليق ها اعمال نخواهد شد و بازيکن مي تواند در آن مسابقات شرکت نمايد. نقض يک طرفه قرارداد با دليل موجه يا دليل موجه ورزشي بعد از دوره حمايت شده منتج به مجازات هاي ورزشي نخواهد شد. بهر حال ، موارد انضباطي در خارج از دوره حمايت شده به دليل قصور در اطلاع دادن از خاتمه قرارداد در طي 15 روز از آخرين بازي رسمي فصلي باشگاهي ( شامل جام حذفي ) که بازيکن در آن ثبت نام کرده ممکن است در نظر گرفته شوند. در زماني که قرارداد تجديد شده و يا دوره قرارداد قبلي تمديد شود، دوره حفاظت شده مجدداً آغاز خواهد شد.
33.4- علاوه بر تعهد براي پرداخت غرامت، براي هر باشگاهي که قرارداد را در طول دوره حفاظت شده نقض ميکند يا ديگران را به اين امر اغوا مي نمايد، مجازات هاي ورزشي بايد در نظر گرفته شوند. فرض ميشود ، مگر آنکه خلاف آن ثابت شود، که هر باشگاهي که بايک بازيکن حرفه اي که قرارداد خود را بدون دليل موجه فسخ نموده باشد، قراداد منعقد نمايد، باشگاه آن بازيکن حرفه اي را اغوا نموده تا قرارداد خود را فسخ نمايد. باشگاه از ثبت قرارداد هر بازيکن جديد، ملي يا بين المللي، براي دو دوره ثبت نام محروم خواهد شد.
33.5 - هر فرد که تابع اساسنامه و مقررات فيفا (مقامات باشگاه، کارگزاران بازيکنان، بازيکنان و غيره) اگر به شيوه ايي عمل کنند که منجر به نقض قرارداد بين يک بازيکن حرفه اي و يک باشگاه شود تا انتقال بازيکن را امکان پذير سازند با مجازات روبرو خواهند شد.
ماده 34: شروط خاص مربوط به قراردادهاي بين افراد حرفهاي و باشگاهها
34.1 - اگر يک کارگزار رسمي نقل و انتقالات فيفا در مذاکرات يک قرارداد دخالت نمايد، نام وي نيز بايد در قرارداد ذکر شود.
34.2 - حداقل طول مدت يک قرارداد بايد از تاريخ شروع آن تا پايان فصل مي باشد، در حاليکه حداکثر مدت يک قرارداد پنج سال مي باشد.
34.3 - پس از ثبت قرارداد منعقد شده برابر بندهاي فوق در فرمهاي قراردادي ، باشگاه گيرنده بازيکن بايد حداکثر سه روز کاري پس از عقد قرارداد اين قرارداد را به کميته نقل و انتقالات سازمان ليگ ارائه داده و پس از تأييد مراتب توسط کميته مزبور در دبيرخانه سازمان ليگ به ثبت رسانده شده و گواهي ثبت از دبيرخانه اخذ گردد. اين قرارداد در پنج نسخه تنظيم و با شماره واحد ثبت شده و به ترتيب در اختيار بازيکن، باشگاه، هيأت فوتبال استان، کميته نقل و انتقالات سازمان ليگ برتر و دسته اول، دبيرخانه سازمان ليگ برتر و دسته اول (کميته مسابقات) گذاشته خواهد شد و تمامي نسخههاي آن در حکم واحد مي باشند.
34.4 - هر گونه قرارداد يا توافق نامه يا آييننامه انضباطي داخلي باشگاهها که در چارچوب مفاد و مقررات آئيننامه نقل و انتقالات مصوب فدراسيون تنظيم گرديده ميبايست در موقع ثبت در هيأت فوتبال استان ضميمه فرمهاي قرارداد شود.
34.5 - قراردادهاي بازيکنان با باشگاهها بايد در فرمهاي مخصوص (فرم شماره 12) هر گروه نوشته و ثبت شوند. در صورتيکه قراردادهاي بازيکنان باشگاهها در سهميه 20 بازيکن حرفهاي باشد در فرم شماره 12 حرفه اي و چنانچه غيرحرفهاي باشند در فرم شماره 12 آماتور ثبت خواهد شد.قرارداد بازيکنان کارآموز نيز در فرم مربوطه ثبت و هر قرارداد خارج از فرمهاي مربوطه بوده قابل ثبت نمي باشد و عودت داده خواهد شد.
34.6 - باشگاه و بازيکن ميتوانند هر چند بار که بخواهند در زمان مجاز نقل و انتقال بازيکنان قرارداد فيمابين را بنا به توافق تمديد يا تجديد نمايند.
34.7 - مدت قرارداد براي بازيکنان زير 28 سال تمام حداقل فاصله زماني بين دو دوره نقل و انتقالات و حداکثر 5 فصل و براي بازيکنان بالاي 28 سال تمام حداقل فاصله زماني بين دو دوره نقل و انتقالات و حداکثر 3 فصل خواهد بود.
34.8 - بازيکن هاي زير سن 18 سال نمي توانند قرارداد حرفه اي براي بيش از سه سال منعقد نمايند و هر بندي در قرارداد که به يک دوره طولاني تر اشاره دارد معتبر نمي باشد ( بر مبناي مواد 10 و 219 قانون مدني، قوانين و مقررات فدراسيون فوتبال قرارداد اين دسته از بازيکنان با حضور ولي يا قيم/ وکيل، مدير باشگاه و خود بازيکن در محل هيأت فوتبال استان مربوطه به امضاء و به ثبت ميرسد.
تذکر: هرگاه بازيکن به سن 18 سال تمام رسيد در استمرار قرارداد ثبت شده مندرج در بند 2-6 با رضايت طرفين و رعايت ساير مقررات نسبت به اصلاح فرم قرارداد و ثبت قرارداد جديد با باشگاه تحت قرارداد اقدام خواهد کرد.
34.9 - اگر باشگاهي بر خلاف بند 16.2 همين مقررات عمل کند کميته وضعيت بازيکنان سازمان ليگ ميتواند تا زمان جبران خسارت توسط باشگاه و پرداخت جريمه تعيين شده، اجازه استخدام بازيکن ديگري را به آن باشگاه ندهد. بازيکن و باشگاه ميتوانند در صورت توافق نسبت به اصلاح مدت قرارداد فيمابين حداکثر تا پايان فصل مسابقات همان فصل اقدام نمايند، در غير اين صورت استفاده از اين بازيکن بعد از خاتمه تاريخ مندرج در قرارداد غير مجاز تلقي شده و بازيکن مزبور نيز تا زمان فصل نقل و انتقالات نميتواند با باشگاه جديدي قرارداد منعقد نموده و يا از باشگاه سابق تحت قرارداد درخواست حقوق و مزايا داشته باشد.
34.10 - اعتبار و ارزش قرارداد ارتباطي به مثبت بودن نتايج آزمايشات پزشکي يا دريافت اجازه کار نميباشد.
34.11- اگر بازيکني قبل از مهلت مقرر و در فصل نقل و انتقالات با باشگاهي قرارداد يا توافقنامه امضاء نمايد(با امضاء و اثر انگشت بازيکن و مهر و امضاء مديرعامل باشگاه و به شرط انجام تعهدات فيمابين)، در صورت عقد قرارداد ديگري با هر باشگاهي در فصل نقل و انتقالات اعلامي از سوي سازمان ليگ، بازيکن بابت عقد قرارداد يا توافق اوليه متخلف شناخته شده و بازيکن مزبور به ميزان 50% مبلغ توافقي قرارداد اوليه جريمه خواهد شد که:
الف) مبلغ جريمه به طور مساوي بين باشگاه ارائه دهنده قرارداد و سازمان ليگ تقسيم خواهد شد؛
ب) براي بازيکن متخلف تا تأديه کامل مبلغ جريمه، مجوز بازي صادر نخواهد شد.
34.12 - اگر باشگاه قرارداد نامبرده را در زمان مجاز نقل و انتقالات در سازمان ليگ به ثبت نرساند يا نام وي را در ليست اسامي بازيکنان آن فصل درج ننمايد باشگاه به ميزان 50% مبلغ توافق شده در قرارداد جريمه خواهد شد که:
الف) مبلغ جريمه به طور مساوي بين باشگاه ارائه دهنده قرارداد و سازمان ليگ تقسيم خواهد شد؛
ب) تا باشگاه مبلغ فوق را پرداخت ننمايد، نمي تواند قرارداد بازيکن را ثبت نمايد.
34.13- اگر باشگاهي با بازيکن تحت قرارداد خود، قرارداد جديدي منعقد نمايد و در زمان مجاز نقل و انتقالات در سازمان ليگ به ثبت نرساند يا نام وي را در ليست اسامي بازيکنان آن فصل درج ننمايد، آن قرارداد با تمامي حقوق و تکاليف مندرج در آن معتبر بوده اگر چه در فدراسيون و سازمان ليگ در دوره نقل و انتقالات به ثبت نرسيده باشد.
34.14- اگر يک بازيکن حرفه اي بيش از يک قرارداد که همان دوره را پوشش مي دهد را منعقد نمايد، مقررات پيش بيني شده در فصل 4 همين قانون در مورد وي اعمال خواهد شد.
فصل پنجم – نفوذ شخص ثالث
ماده 35: تأثير اشخاص ثالث روي باشگاهها
35.1 - هيچ باشگاهي حق انعقاد قراردادي را ندارد که طرف ديگر قرارداد يا هر شخص ثالثي را قادر مي سازدکه توانايي تاثير در قرارداد استخدامي و امور مربوط به انتقال ، استقلال، سياست ها يا عملکرد تيم هاي باشگاه را دارا شود.
35.2 -کميته انضباطي مي تواند مجازات هاي انضباطي در مورد باشگاه هايي که از الزامات ذکر شده در اين ماده تعبيت نمي کنند، وضع نمايد.
35.3 - هيچ باشگاهي حق ندارد با پرداخت مبالغي با مزايائي به بازيکنان يا کارگزاران رسمي فيفا، آنها را به ماندن در باشگاه يا آمدن به آن باشگاه يا عقد قرارداد و غيره تشويق کند.
35.4 - متقابلاً بازيکني حق ندارد که به کارگزاران رسمي بازيکنان فيفا اجازه دريافت مبلغي بابت بازاريابي از باشگاه را بدهد و در صورت وقوع، چنين امري تخلف محسوب شده و با باشگاه و بازيکن متخلف برخورد قانوني خواهد شد.
35.5 - هر گونه ايفاي نقش پنهان و واسطه گري توسط مقامات رسمي فدراسيون و سازمان ليگ، مربيان يا ساير عوامل باشگاهها در بخش نقل و انتقالات بازيکنان، نحوه تنظيم قرارداد، مبالغ قرارداد، و همچنين تطميع و فريب بازيکنان ممنوع مي باشد و در صورت اتفاق، موضوع جهت رسيدگي و اخذ تصميم متقضي به کميته وضعيت بازيکنان گزارش خواهد شد.
35.6 - براي مبارزه با نفوذ دلالي و پديده واسطهگري هيچ فردي يا موسسهاي به عنوان نماينده يا وکيل يا مدير برنامه بازيکنان بجز کارگزاران رسمي بازيکنان فيفا حق مذاکره با باشگاهها و بازيکنان را نداشته و در صورت وقوع چنين اتفاقي بازيکن از حق نقل و انتقال جاري ( به تعداد تخلف) تا دوره نقل و انتقالات بعدي محروم شده و مورد جهت بررسي و اخذ تصميم به مبادي ذيربط ارجاع خواهد شد.
35.7 - فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ موظف است نسبت به تهيه و اعلام ليست کارگزاران رسمي نقل و انتقالات فيفا يک ماه قبل از شروع مهلت نقل و انتقالات اقدام نمايند.
پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (بخش دوم)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شده است :
ماده 8: ثبت نام بازيکنان
8.1 - بازيکنان تنها ميتوانند در طي يکي از دو دوره نقل و انتقالات قبل از آغاز فصل و يا در نيم فصل ثبت نام شوند و تنها بازيکن ثبت نام شده مجاز به شرکت در مسابقات رسمي ميباشند و متعهد خواهند بود که به قوانين و مقررات فيفا، کنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC) و فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران احترام بگذارد و آنها را رعايت کند.
8.2 - هر بازيکن تنها مي تواند در يک زمان با يک باشگاه ثبت قرارداد شده باشد.
8.3 - هر بازيکن در هر فصل ميتواند براي دو باشگاه به صورت قطعي يا قرضي بازي نمايد.
8.4 - بازيکن ها ممکن است که حداکثر با سه باشگاه در طول يک فصل ثبت شوند. در طول اين مدت، بازيکن تنها واجد شرايط بازي در مسابقات رسمي براي دو باشگاه مي باشد. به عنوان استثنا بر اين قانون، بازيکني که بين دو باشگاه متعلق به فدراسيون هايي با فصول مسابقاتي داراي همپوشاني(براي مثال شروع فصل فوتبال در تابستان/ پائيز در مقابل زمستان/ بهار) منتقل مي شود ميتواند واجد شرايط بازي در مسابقات رسمي براي باشگاه سوم در طول فصل مربوطه باشد به شرط آنکه او کاملاً از تعهدات قراردادي باشگاه هاي قبلي خود تبعيت نموده باشد. به همين ترتيب، مقررات مربوط به دوره هاي ثبت و همچنين حداقل طول يک قرارداد نيز بايد رعايت شوند.
8.5 - تحت هر شرايط، بايد توجه خاصي به يکپارچگي ورزشي مسابقه انجام پذيرد. به طور مشخص ، يک بازيکن نمي تواند در بازيهاي رسمي براي بيش از دو باشگاه در مسابقات ليگ برتر يا جام حذفي در طول همان فصل شرکت نمايد که اين امر تابع قواعد خاص محدودکننده مسابقات فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران مي باشد.
8.6 - هر باشگاه در طول فصل ميتواند حداکثر 2 بازيکن آزاد و حائز شرايط که در زمان مقرر نقل و انتقال نتوانستهاند قرارداد منعقد نمايند با رعايت استثناي پيش بيني شده در بند 9.3 مذکور در ذيل، قرارداد امضاء نمايد.
ماده 9: دوره نقل و انتقالات
9.1 - دوره نقل و انتقالات در يک فصل که توسط فدراسيون فوتبال مشخص و به اطلاع فيفا خواهد رسيد و هيأترئيسه حداکثر مدت تعيين شده براي نقل و انتقال، تبادل بازيکن، فسخ قرارداد و جايگزيني بازيکنان با علت منصفانه ورزشي و تکميل ليست اسامي و استخدام بازيکن از طريق انتقال موقت و يا حذف و اضافه بازيکنان سرباز خود اعلام ميدارد در اين زمان باشگاههاي عضو ليگ ميتوانند با رعايت دقيق مفاد آئيننامه نقل و انتقالات حداکثر با هفت بازيکن جديد که حائز شرايط باشند قرارداد منعقد و ثبت نام نمايند، مشروط بر آنکه سقف تعداد بازيکنان مربوط به هر باشگاه رعايت شده باشد.
9.2 - اولين دوره ثبت بعد از پايان يافتن فصل آغاز شود و بايد 2 هفته قبل از آغاز فصل جديد پايان يابد و اين دوره نمي تواند از دوازده هفته تجاوز نمايد. دوره ثبت دوم در اواسط فصل شروع شده و نمي تواند بيش از چهار هفته ادامه يابد. دو دوره ثبت در طول فصل بايد حداقل 12 ماه قبل از اجرا در سيستم انطباق انتقال (TMS) وارد شود ( مراجعه شود به ضميمه 3).
9.3 - بازيکنان ميتوانند تنها در طول يکي از دو دوره ثبت نام ساليانه تعيين شده توسط فدراسيون فوتبال ثبت شوند. به عنوان استثنايي بر اين قاعده، يک بازيکن حرفه اي که قرارداد وي قبل از دوره نقل و انتقالات خاتمه يافته است ميتواند در خارج از فصل نقل و انتقالات، ثبت شود. فدراسيون ها مجاز به ثبت کردن چنين بازيکن حرفه اي به شرط توجه خاص به يکپارچگي ورزشي مسابقات مربوطه مي باشند. در صورتي که يک قرارداد با دليل موجه فسخ گردد، فدراسيون فوتبال مي بايد اقداماتي احتياطي اتخاذ نموده تا از سوء استفاده از اين امر جلوگيري نمايد.
9.4 - بازيکن ها تنها ميتوانند با رعايت استثنا پيش بيني شده در بند 9.3 فوق الذکر با تسليم يک درخواست معتبر از باشگاه به فدراسيون فوتبال در طول يک دوره نقل و انتقال ، ثبت شوند.
9.5 - مقررات مربوط به دوره هاي ثبت براي مسابقه هايي که تنها آماتورها در آن شرکت دارند اعمال نمي شود.
9.6 - باشگاههاي دارنده بازيکنان موظف هستند، مشخصات کامل و تايپ شده همراه عکس اسکن شده هر يک از بازيکنان خود را با قيد شماره پاسپورت، شماره پيراهن، کد ملي، نام پدر، محل و تاريخ تولد، شماره تماس و نشاني براي برگزارکننده مسابقات ارسال نمايد.
ماده 10: شناسنامه فوتبالي بازيکن
فدراسيون فوتبال موظف است که شناسنامه فوتبالي بازيکن که دربردارنده اطلاعات مربوط به بازيکن است به باشگاهي که بازيکن در آن ثبت کرده است ارائه نمايد. شناسنامه فوتبالي بازيکن بايد نام باشگاه (هايي) که بازيکن از زمان دوازدهمين فصل تولدش با آنها قرارداد ثبت کرده را دربرداشته باشد. اگر روز تولد مابين دو فصل قرارگيرد، پاسپورت بازيکن بايد به باشگاه هايي که او در طول فصل متعاقب روز تولدش با آن ثبت کرده، اشاره نمايد.
ماده 11: مجوز انتقال بينالمللي (ITC)
11.1 - دريافت مجوز انتقال بين المللي (ITC) از طريق سيستم انطباق انتقال ) (TMS براي بازيکناني که قرارداد حرفهاي دارند صورت ميپذيرد. بازيکنان ثبت شده در يک فدراسيون تنها ميتوانند زماني در فدراسيون فوتبال ثبت شوند که فدراسيون فوتبال يک گواهي انتقال بين المللي (ITC) را از فدراسيون قبلي دريافت کرده باشد. ITCبايد بدون هزينه و بدون هيچ شرط يا محدوديت زماني صادر شود. هر گونه شروط مغاير با اين اصل، باطل و بي اعتبار خواهند بود. فدراسيون صادر کننده ITC بايد يک نسخه از آن را به فيفا تسليم نمايد. روند اداري براي صدور ITC در ضميمه 3 از اين قوانين ذکر شده اند.
11.2 - فدراسيون ها از درخواست ITC براي بازيکنان براي اجازه شرکت در مسابقات دوستانه منع ميگردند.
11.3 - فدراسيون فوتبال مي بايد پس از ثبت به عنوان بازيکن حرفه اي و بعد از دريافت ITC، باشگاه (هاي) فدراسيون (هايي) که بازيکن از 12 تا 23 سالگي در آنها تعليم و آموزش يافته است را به صورت کتبي مطلع نمايند.
11.4- ITC براي بازيکنان زير 12 سال ضروري نمي باشد.
ماده 12: درخواست براي ثبت نام
درخواست ثبت نام يک بازيکن با يک نسخه از قرارداد بازيکن همراه مدارک بند 9.6 فوق الذکر ارسال شود. سازمان ليگ صلاحيت در نظر گرفتن هر نوع اصلاحيه قراردادي يا توافقات اضافي که به موقع تسليم نشده اند را دارا مي باشد.
ماده 13: بازيکن¬هاي ثبت نام نشده
بازيکني که قراردادش ثبت نگرديده و در بازي رسمي شرکت ميکند به صورت غيرقانوني بازي کرده درآن صورت نتيجه مسابقه به نفع تيم مقابل تغيير يافته وحسب آئيننامه انضباطي جرايم يا مجازاتهايي براي بازيکن و باشگاه اعمال مي¬شود.اما چنانچه تشکيلات رسمي برگزارکننده مسابقه مرتکب اشتباه شده باشند تيم مزبور بازنده نميشود و طبق نظر اتاق حل اختلاف عمل خواهدشد.
ماده14 : ليست اسامي بازيکنان
14.1 - هر باشگاه ميتواند در هر فصل با در نظر گرفتن شرايط زير حداکثر نام بيست و هفت بازيکن را جهت شرکت در مسابقات رسمي ثبت وارائه نمايد.
14.1.1 - از جمع 27 نفر بازيکن ثبت شده، حداقل ميبايد20 بازيکن داراي قرارداد حرفه¬اي باشند.
14.1.2 - ازجمع 27 نفر بازيکن ثبت شده، حداقل مي¬بايد 6 بازيکن باشرايط سني زير 23 سال باشند.
14.1.3 - هر باشگاه عضو ليگ برتر و دسته اول در زمان مجاز نقل و انتقالات اول فصل ميتواند حداکثر با پنج بازيکن عضو باشگاههاي ليگ برتر قرارداد حرفه¬اي منعقد نمايد.
14.1.4 - تيمهاي صعودکننده به ليگ برتر در زمان مجاز نقل وانتقالات اول فصل ميتوانند حداکثر با شش بازيکن عضو باشگاههاي ليگ برتر قرارداد حرفه¬اي منعقد نمايد.
14.1.5 - بازيکنان تيم¬هاي نزولکننده از ليگ برتر به ليگ دسته اول باشگاه هاي کشور سهميه ليگ برتري محسوب مي شوند.
14.1.6 - اگر چنانچه بازيکنان فصل قبل حداقل در پنج بازي در ليست اسامي 18 نفر مسابقه قرار نگيرند سهميه ليگ برتري محسوب نمي شوند.
14.1.7 - سهميههاي تعيين شده ليگ برتري فقط درآغاز فصل مسابقات اعتبار دارند و در زمان مجاز نقل و انتقالات نيم فصل سهميه¬هاي تعيين شده فاقد اعتبار ميباشد.
14.1.8 - در زمان مجاز نقل وانتقالات نيم فصل، باشگاههاي حاضر در ليگ برتر و ليگ دسته اول مي¬توانند تا سقف چهار نفر (بدون قيد و شرط) از سهميه ليگ برتري نسبت به جذب بازيکن تا سقف حداکثر بازيکنان تعيين شده از سوي سازمان ليگ بازيکن اعم از بازيکنان آزاد، انتقال قطعي، سه جانبه، قرضي، مبادلهاي، سرباز، مصدوم، خارجي واجدشرايط در چهارچوب مقررات و آئين¬نامه¬هاي جاري اقدام نمايند.
14.1.9 - در طول نيم فصل اول اگر چنانچه بازيکن و باشگاه قطع همکاري نمايند (فسخ قرارداد يا دريافت رضايتنامه) بازيکن آزاد شناخته شده و در زمان مجاز نقل و انتقالات نيم فصل با رعايت ساير مقررات مي تواند جذب باشگاه مورد علاقه شود و متقابلاً باشگاه نيز مي تواند بازيکن مورد نظر خود را با رعايت ساير مقررات جايگزين نمايد.
14.2 – هرباشگاه مي تواند باشرايط زير حداکثر چهار بازيکن خارجي را استخدام و ثبت نام نمايد:
الف: حداقل يک بازيکن آسيائي باشد؛
ب: بازيکنان آسيايي ، اقيانوسيه و نيوزلند مي بايست حداقل در سه فصل گذشته سابقه بازي در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا (ACL) و يا عضويت در تيم هاي ملي بزرگسال و يا اميد کشور متبوع را داشته باشند؛
ج: بازيکنان کشورهاي آفريقايي و آمريکاي شمالي مي بايست حداقل در سه سال گذشته عضويت تيم هاي ملي بزرگسال يا اميد کشور متبوع را داشته باشند؛
د: بازيکنان اروپايي يا آمريکاي جنوبي و يا بازيکنان ساير قاره ها، شاغل در اروپا و آمريکاي جنوبي مي بايست حداقل در سه فصل گذشته عضويت در دو رده بالاي مسابقات کشور مبدأ را داشته باشند؛
ه: باشگاه ها مي توانند چهار بازيکن خارجي خود را همزمان در هر بازي به کار گيرند؛
و: مدارک مربوط به احراز شرايط استخدام بازيکن خارجي شامل (تأئيديه فدراسيون و باشگاه دارنده بازيکن) به عهده باشگاه گيرنده مي باشد وفدراسيون فوتبال و سازمان ليگ هيچگونه مسئوليتي در قبال استعلام مدارک فوق نخواهند داشت؛
ز: استخدام بازيکنان خارجي در رده سني اميد (21-18) داراي شرايط مندرج در جذب بازيکنان خارجي مي باشد؛
ح: استفاده از بازيکنان خارجي رده سني اميد مشمول سهميه هاي تعيين شده در آئين نامه نقل و انتقالات بازيکنان مي باشد.
14.3 - باشگاه هاي حاضر در ليگ دسته اول به هيچ وجه مجاز به جذب و استخدام بازيکن خارجي نمي باشند.
14.4 - انطباق وضعيت بازيکنان خارجي با قوانين فدراسيون و وزارتخانههاي ذيربط بر عهده باشگاهها بوده و پس از تعيين وضعيت و ارائه ITC ثبتنام شده و مجوز حضور در مسابقات صادر خواهد شد.
14.5 - بر اساس قوانين فيفا، قرارداد منعقده بين باشگاه و بازيکن معتبر بوده و نميتواند به علت عدم موفقيت در تستهاي فني، پزشکي يا عدم دريافت مجوز کار و اقامت لغو گردد، لذا کليه باشگاهها موظف هستند قبل از انعقاد هر گونه قرارداد از سلامت و انطباق وضعيت بازيکنان خارجي خود با قوانين جاري وزارتخانهها و مبادي ذيربط اطمينان حاصل نمايند.
14.6 - باشگاهها ميتوانند تا حداکثر 10 نفر از بازيکنان دو رده سني پائين تر خود (اميد زير 21 سال – 7 نفر و جوانان زير 19 سال- سه نفر) را در صورت داشتن تيمهاي پايه (زير 14سال، نوجوانان، جوانان و اميد) مشروط به ثبتنام و شرکت در مسابقات رده سني و دستجات مربوطه که از طرف هيأتهاي استاني يا فدراسيون برنامهريزي و برگزار ميشود به ليست 27 نفر معرفي شده اضافه نمايند. اضافه شدن اين نفرات هيچ گونه حق جديدي براي باشگاه در مورد بازيهاي هم زمان اين بازيکنان در مسابقات سني مربوطه يا مسابقات تيمهاي ملي رده مربوطه ايجاد نميکند. مهلت معرفي و استفاده از اين دسته بازيکنان از ابتداي فصل تا محدوده زماني نقل و انتقالات نيم فصل ميباشد.
تبصره: باشگاه ها موظفند در ليست 18 نفره خود حداقل 2 نقر . در ليست 11 نفر حداقل 1 نفر از اين بازيکنان را قرار دهند و در موقع تعويض بايد با افراد همين رده تعويض شوند.
ماده 15 - مذاکره باشگاه با بازيکن
15.1 - هر باشگاهي که قصد انعقاد قرارداد با يک بازيکن حرفه اي را دارد قبل از شروع مذاکرات با وي بايد باشگاه کنوني بازيکن را کتباً از اين امر مطلع سازد. يک بازيکن حرفه اي تنها در صورتي مجاز به عقد قرارداد با باشگاه ديگري مي باشد که قرارداد وي با باشگاه کنوني پايان يافته يا در طي شش ماه آينده پايان خواهد يافت. هر نوع تخلف از اين قاعده منجر به جريمه هاي متناسب خواهد شد.
15.2 - هر باشگاه در صورتي مي تواندکه با بازيکني که داراي قرارداد مي باشد وارد مذاکره شودکه باشگاه خواهان و يا بازيکن مجوز کتبي از باشگاه انتقال دهنده داشته باشند. هيچ بازيکن تحت قرارداد حق ندارد بدون مجوز کتبي باشگاهش با يک باشگاه ديگر وارد مذاکره شود حتي اگر اين مذاکره به طور غير مستقيم و توسط نماينده قانوني بازيکن صورت گيرد. در صورت اثبات چنين حالتي، بازيکن مشمول جريمه نقدي تا يکصد ميليون ريال از طرف سازمان ليگ ميشود که 60 % جريمه مزبور به حساب باشگاه دارنده بازيکن و 40% مابقي به حساب سازمان ليگ منظور خواهد شد.
15.3 - هر باشگاهي که در رسانههاي گروهي نسبت به استخدام يک بازيکن از باشگاه ديگر ابراز علاقه نمايد در صورت اثبات مذاکره اعم از مستقيم و غير مستقيم، مقصر تلقي ميشود و با نظر کميته وضعيت بازيکنان تا مبلغ دويست ميليون ريال جريمه خواهد شد که 60% جريمه مزبور به حساب باشگاه دارنده بازيکن و 40% به حساب سازمان ليگ منظور خواهد شد.
15.4 - هيچ باشگاهي حق ندارد با پرداخت مبالغي يا مزايايي به بازيکنان يا نمايندگان قانوني و کارگزاران رسمي بازيکنان آنها را به ماندن در باشگاه يا عقد قرارداد تشويق کند
15.5 - هر بازيکن آزاد ميتواند شخصاً يا به وسيله نمايندهاش براي عقد قرارداد با يک باشگاه وارد مذاکره شود.
ماده 16: اجراي مجازات هاي انضباطي
هرنوع مجازات انضباطي که براي يک بازيکن قبل از انتقالش در نظر گرفته شده بايد توسط فدراسيون جديدي که بازيکن در آنجا ثبت نموده است اجرا يا اعمال شود. فدراسيون قبلي متعهد ميشود که به فدراسيون جديد هر نوع مجازات انضباطي را به طور مکتوب و همراه با صدور ITC به فدراسيون جديد اطلاع دهد. کميته انضباطي فدراسيون فوتبال ميتواند مجازات هاي انضباطي را بر باشگاهها يا بازيکناني که تعهدات عنوان شده در اين مقررات را رعايت نکنند، اعمال نمايد.
ماده 17: بازيکنان مشمول(مقررات وظيفه عمومي)
17.1- کليه باشگاهها موظفند از عقد قرارداد و بکارگيري بازيکناني که به سن 19 سال تمام رسيده (سال احضار براساس مقررات وظيفه عمومي) و وضعيت نظام وظيفه خود را مشخص نکردهاند، خودداري کنند.
17.2 - برابر ماده 50 آئين نامه اجرائي قانون خدمت وظيفه عمومي ارائه مدارک مشروحه ذيل مبين روشن شدن وضعيت نظام وظيفه بازيکنان محسوب ميشود:
کارت پايان خدمت، کارت معافيت دائم، کارت معافيت موقت در مدت زمان اعتبار، گواهي تحصيلي با تأييديه حوزه نظام وظيفه، گواهي استخدام در نيروهاي مسلح، گواهي تعهد خدمت در وزارتخانههاي آموزش و پرورش، بهداشت، سازمان کشتيراني و ديگر سازمانهاي تأئيد شده، برگ اعزام بدون مهر غيبت وگواهي اشتغال به خدمت دوره ضرورت.
17.3- بازيکنان شاغل به خدمت در دوره ضرورت ميتوانند با کسب مجوز کتبي از مديريت تربيت بدني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران هر فصل در ساير باشگاههاي غير نظامي و يا باشگاه قبلي بازيکن تحت قرارداد ثبت نام و بازي نمايند.
17.4 - مجوز کتبي مديريت تربيت بدني نيروهاي مسلح براي بازيکنان سرباز شاغل در تيمهاي غيرنظامي فقط براي يک فصل معتبر ميباشد.
17.5 - باشگاههاي نظامي و انتظامي نميتوانند بيش از دو فصل(تا پايان خدمت) با مشمولان عقد قرارداد نموده و آنان را بکار گيرند.
17.6 - باشگاههاي نظامي و انتظامي نميتوانند با بازيکنان در حال خدمت سربازي قراردادشان را بيش از پايان خدمت سربازي تمديد يا تجديد نمايند.
17.7 - بازيکنان شاغل خدمت سربازي به محض اتمام دوره سربازي با رعايت ساير مقررات آئيننامه نقل و انتقالات در صورت بودن جاي خالي ميتوانند در دو زمان مجاز نقل و انتقالات(قبل از فصل و نيم فصل) به تيمهاي اوليه تحت قرارداد خود اضافه شوند.
17.8 - بازيکنان شاغل خدمت سربازي پس از اتمام دوره سربازي با موافقت باشگاه تحت قراردادش ميتواند تا پايان نيم فصل اول يا دوم فعاليت خود را ادامه دهد.
17.9 - باشگاههاي نظامي و انتظامي ميتوانند به تعداد حداکثر 7 نفر از بازيکنان را که در طول فصل خدمت سربازي را به اتمام ميرسانند با رعايت ساير مقررات در اولين زمان مجاز نقل و انتقالات (نيم فصل) جايگزين نمايند.
17.10 - باشگاههاي نظامي و انتظامي ميتوانند فقط در دو زمان مجاز نقل و انتقالات(پيش از فصل و نيم فصل) اقدام به استخدام و يا جذب بازيکن نمايند.
17.11 - باشگاههاي نظامي و انتظامي نميتوانند بازيکنان سرباز جذب شده و شاغل خود را به باشگاههاي ديگر به هيچ عنوان انتقال دهند.
17.12- مدت زمان بازي در باشگاه نظامي و انتظامي جزو قرارداد باشگاه اوليه بازيکن سرباز جذب شده محسوب نمي شود.
ماده 18: حقالزحمه بازيکنان و مربيان
18.1 - حقالزحمه بازيکنان و مربيان اعم از داخلي و خارجي و شرايط پرداخت براساس اصل آزادي قرارداد و با رعايت ماده 10 قانون مدني به تشخيص طرفين بوده که حقوق و مزاياي آنها بايد دقيقاً در قرارداد ذکر شود.
18.2 – اگر باشگاه در پرداخت حقوق و مزاياي بازيکن مندرج در قرارداد کوتاهي نمايد، علاوه بر مجازات هاي انضباطي، هيأت رئيسه سازمان ليگ مي تواند از ثبت قرارداد جديد باشگاه تا پرداخت کليه مطالبات بازيکنان خودداري نمايد.
18.3 – هزينه استخدام
18.3.1 - هزينه استخدام تنها به بازيکناني پرداخت مي شود که قرارداد آنها بيش از 3 ماه مي باشد؛
18.3.1 - در صورتي که مدت قرارداد بازيکن و باشگاه بيش از يک سال بوده باشد، هزينه استخدام به صورت اقساط مساوي ساليانه پرداخت خواهد شد.
18.3.2 – در صورت انتقال بازيکن تحت قرارداد اگر مقداري از مبلغ هزينه استخدام باقي مانده باشد، برعهده باشگاه انتقال دهنده مي باشد که اين مقدار باقي مانده را به وي پرداخت نمايد مگر آنکه انتقال متعاقب خاتمه قرارداد توسط باشگاه به دليل نقض شروط قرارداد بوسيله بازيکن يا به درخواست بازيکن با اين اثر صورت گرفته باشد .
18.3.4. در صورت اختلاف ،اتاق حل اختلاف به درخواست باشگاه انتقال دهنده يا بازيکن تحت قرارداد به موضوع رسيدگي نموده که مي توان به تصميم کميته در نزد کميته فرجام سازمان ليگ درخواست استيناف داد.
18.4 - کليه قراردادها بعد از توافق بازيکن يا مربي و تأييد باشگاه بايد در هيأت فوتبال استان ثبت و در سازمان ليگ برتر و ليگ دسته اول نيز به فاصله 3 روز اداري به ثبت برسد و ملاک اجراء و زمان شروع قرارداد، روز و تاريخ ثبت در دبيرخانه و تأئيد آن در سازمان ليگ ميباشد.
ماده 19: قراردادهاي تبليغاتي
هرگونه قرارداد تبليغاتي که ميان بازيکن و باشگاه به صورت اختصاصي منعقد ميشود، جزئيات آن بايد در قرارداد بازيکن به صورت کامل ذکر شده و به عنوان ضميمه به قرارداد فرم شماره 12 پيوست گردد در غير اينصورت بازيکن موظف به رعايت قراردادهاي تبليغاتي باشگاه است.
ماده 20: شرايط لازم براي استفاده از بازيکنان
20.1 - هر بازيکن در صورتي ميتواند براي يک تيم در يک مسابقه رسمي وارد مسابقه شود که مجوز بازي او توسط کميته مسابقات سازمان ليگ صادر شده و حداقل يک هفته از ثبت قرارداد ارائه شده، گذشته باشد.
20.2 - قرارداد هر بازيکن بعد از ارسال مدارک لازم و بررسي توسط کميته مسابقات و ثبت در سازمان ليگ رسميت يافته و بازيکن در صورتي ميتواند براي تيم باشگاه تحت قرارداد وارد مسابقه رسمي شود که مجوز حضور او در سري مسابقات فصل توسط سازمان ليگ صادر و يک هفته تمام از تاريخ صدور مجوز گذشته باشد. باشگاه ها تنها در صورت دريافت مجوز کتبي از دبيرخانه سازمان ليگ و صدور کارت بازيکن ميتوانند از بازيکن تحت قرارداد خود استفاده نمايند.
20.3 - کميته مسابقات سازمان ليگ موظف است پس از بررسي موارد ذيل نسبت به صدور مجوز مسابقه و صدور کارت ورود به مسابقات بازيکن اقدام نمايد:
- دريافت فرم شماره 12 (5 نسخه اصلي تائيد شده توسط بازيکن، باشگاه و هيأت فوتبال استان)، مدارک پيوستي و درخواستي ضميمه فرم؛
- شناسنامه ( اصل و رونوشت) تمام صفحات به همراه کارت ملي؛
- مدرک وضيعت خدمت نظام وظيفه(اصل و رونوشت)؛
- مدرک تحصيلي(رونوشت تأييد شده برابر با اصل)؛
- عکس 4 × 6 عادي تمامرخ و عکس با پيراهن ورزشي و شماره اختصاص داده شده؛
- کارت بيمه ورزشي(و رونوشت)؛
- تکميل و ارائه فرمهاي مرتبط با وضعيت قرارداد با توجه به وضعيت قبلي و فعلي بازيکن (اصل فرم)؛
- ارائه فيش خروج از استان و حق عضويت فدراسيون؛
- ارائه مفاصا حساب مالياتي از سازمان امور مالياتي استان محل قرارداد سال قبل؛
- استعلام از کميته وضعيت بازيکنان و کميته انضباطي توسط کميته مسابقات در مورد وضعيت بازيکنان؛
- ارائه فرم تأييد اخلاقي و رفتاري از کميته توسعه بازيهاي جوانمردانه و فرهنگي سازمان ليگ مرتبط با منشور اخلاقي و رفتاري.
20.4 - کميته مسابقات بعد احراز تکميل بودن مدارک مرتبط با قرارداد بازيکن ، پرونده را به دبيرخانه سازمان ليگ ارائه داده و دبير سازمان ليگ پس از بررسي موارد نسبت به تأييد پرونده ثبتنام بازيکن و ارائه آن به رياست سازمان ليگ جهت اخذ مجوز صدور کارت ورود به مسابقات اقدام خواهد کرد.
20.5 - موارد اختلافي و پروندههاي فاقد مدارک در کميسيون پنجنفرهاي متشکل از دبير سازمان ليگ، مسئولين کميتههاي نقل و انتقالات، مسابقات و فرهنگي سازمان ليگ به رياست رئيس سازمان ليگ مطرح شده و پس از بررسي در صورت لزوم مجوز صدور کارت ورود به مسابقات، با اخذ تعهد و تضمين لازم از بازيکن، مربي و باشگاه (بنا به مورد) صادر خواهد شد.
ماده 21: مراحل استخدام بازيکنان
21.1 - باشگاهها و بازيکنان تنها ميتوانند با رعايت کامل مقررات در يکي از زمانهاي مجاز نقل و انتقال که توسط سازمان ليگ اعلام ميگردد قرارداد منعقد و ثبتنام نمايند.
21.2 - باشگاهها ميتوانند با بازيکنان واجد شرايط مشروحه ذيل با رعايت کامل مقررات قرارداد تنظيم و منعقد نمايند:
• بازيکن تحت قرارداد با باشگاه ديگري نباشد؛
• قرارداد بازيکن منقضي شده باشد؛
• قرارداد بازيکن با باشگاه طرف قرارداد بدون هيچگونه قيد و شرطي با توافق طرفين فسخ شده باشد و يا قرارداد بازيکن توسط باشگاه يا بازيکن رد و توسط کميته حل اختلاف باطل شده باشد.
21.3 - ثبت قرارداد با 2 بازيکن آزاد بايد با تکميل فرم مربوطه و ارسال آن به دبيرخانه سازمان ليگ همراه باشد.
21.4 - براي عقد قرارداد با يک بازيکن که قبلاً تحت قرارداد بوده ، بايد فرم مربوطه پس از تکميل به همراه اصل درخواست باشگاه و يک نسخه از قرارداد(جديد) بازيکن به سازمان ليگ تحويل گردد.
ماده 22: وضعيت ثبت قرارداد کادر فني
سرپرست (مديرتيم)، مربيان، کادر پزشکي، مترجم، کادر خدماتي، مدير رسانه اي و يا هر عضوي که مجاز مي باشد از روي نيمکت تيم خود را در حين مسابقه همراهي نمايد، مي بايد نسبت به عقد قرارداد (فرم تيپ فدراسيون) با باشگاه اقدام نموده و يک نسخه از آن را به هيأت فوتبال و يک نسخه به سازمان ليگ مطابق با بند 20.3 فوق جهت ثبت قرارداد تسليم نمايند.
ماده 23: ابطال قرارداد
23.1 - قرارداد در پايان مهلت تعيين شده( فصل مسابقاتي که مورد نظر بوده) خاتمه مي يابد.
23.2 - قرارداد ميتواند قبل از پايان مهلت ثبت شده(اتمام فصل مسابقات) فسخ شود که در اين صورت پس از توافق طرفين بلافاصله بايد مراتب فسخ کتباً با امضاء بازيکن و باشگاه به سازمان ليگ ارسال گردد.
23.3 - بنابر رأي کميته وضعيت بازيکنان يا اتاق حل اختلاف، قرارداد بنابر دلايل قانوني غير صحيح تشخيص داده شده يا ادامه قرارداد تأييد نشده و فسخ و ابطال آن اعلام گردد.
23.4 - قرارداد جديد يک بازيکن در صورتي که بازيکن تحت قرارداد باشگاهي ديگر بوده و باشگاه قبلي با امر انتقال موافق نباشد، اعتبار نداشته و ابطال ميگردد( مشمول جرايم نيز خواهد بود).
ماده 24: ليست فروش
هر باشگاه موظف است در صورت عدم تمايل براي تمديد قرارداد، پانزده روز قبل از انقضاي مدت قرارداد بازيکن را در ليست فروش قرار داده و کتباً در قالب فرم مربوطه به سازمان ليگ اعلام کند. سازمان ليگ بايد 10 روز مانده به شروع فصل نقل و انتقالات، ليست بازيکنان آماده فروش را رسماً اعلام نمايد.
ماده 25: ليست رسمي بازيکنان يک باشگاه
پس از پايان يافت مهلت نقل و انتقالات در هر فصل، يک هفته قبل از شروع فصل جديد هر باشگاه موظف است که فرم ليست رسمي بازيکنان را تکميل و به سازمان ليگ تحويل نمايد. در اين فرم که نام تمامي بازيکنان استخدام شده باشگاه ذکر ميشود، اسامي بازيکنان بايد در گروههاي زير دسته بندي و اعلام گردد:
• بازيکنان تحت قرارداد با شرايط سني آزاد (جوانان به بالا-21 نفر)؛
• بازيکنان تحت قرارداد با شرايط سني زير 23 سال (6 نفر)؛
• بازيکنان تحت قرارداد در دو رده سني پائين تر (جوانان و اميد -8 نفر) که اين تعداد تا شروع نيم فصل دوم مي تواند تکميل شود؛
• بازيکناني که با قرارداد موقت استخدام شده اند؛
• کارآموزاني که قرارداد کارآموزي امضاء کرده اند (تحت پوشش آکادمي).
ماده 26: ليست اعلام وضعيت بازيکنان در پايان فصل
26.1 - پانزده روز قبل از پايان مسابقات هر فصل باشگاه ها مي بايست ليست اعلام وضعيت بازيکنان را تکميل و به سازمان ليگ تحويل نمايد. در اين فرم که نام تمام بازيکنان استخدام شده در گروه هاي زير دسته بندي و اعلام گردد:
• بازيکنان تحت قراردادي که قرارداد آنها در آن فصل به اتمام ميرسند و باشگاه بر طبق آئين نامه نقل و انتقالات به آنها قرارداد جديد پيشنهاد کرده است؛
• بازيکناني که قرارداد آن ها در آن فصل خاتمه مي يابد اما باشگاه به آنها پيشنهاد تمديد قرارداد ارائه نداده است؛
• بازيکناني که قرارداد آن ها ادامه داشته و در فصل هاي بعدي مسابقات خاتمه مي پذيرد با ذکر زمان خاتمه قرارداد.
26.2 - در صورتي که باشگاه نام بازيکن طرف قرارداد خود را در مهلت تعيين شده در ليست اسامي درج نمايد، بايد موضوع را کتباً به بازيکن اطلاع دهد. اين بازيکن به عنوان بازيکن آزاد شناخته خواهد شد و باشگاه حقي بر بازيکن نخواهد داشت و موظف به پرداخت حق و حقوق قانوني بازيکن طبق قرارداد تا زمان استخدام وي در باشگاه ديگر مي باشد.
ماده 27: قطع عضويت
27.1 - هر باشگاهي که از عضويت در ليگ و دسته اول انصراف دهد (نه اين که سقوط کرده باشد) کليه بازيکنان تحت قرارداد به جز آن هايي که قرارداد موقت امضاء کرده اند در اختيار سازمان ليگ خواهند بود تا آن ها را به باشگاه هاي ديگر منتقل نمايند. بخشي از درآمد اين نقل و انتقال براساس نظر هيأت رئيسه سازمان ليگ و با رعايت سن و شرايط بازيکنان (برابر مقررات) به باشگاه خارج شده از ليگ پرداخت مي شود. در صورت لزوم گروه کارشناسي سازمان ليگ ارزش بازيکنان را مشخص و بايد باشگاه متقاضي آن را بپذيرد.
27.2 - بخشي از اين درآمد متعلق به سازمان ليگ است ولي هيأت رئيسه سازمان ليگ بايد اولويت را به يکي از موارد زير اختصاص دهد:
الف. به باشگاه خارج شده پرداخت نمايد تا بدهي احتمالي آن ها مستهلک گردد؛
ب. به باشگاه هاي ديگر مساعدت گردد.
ماده 28: تغيير وضعيت باشگاه
28.1 - در صورتي که سهام يک باشگاه واگذار شود، در وضعيت قراردادهاي موجود بازيکنان تغييري حاصل نخواهد شد مگر اينکه قبل از انتقال سهام، قرارداد بازيکن طبق مقررات منقضي ، فسخ يا ابطال شده باشد.
تبصره 1: امتياز تيم قابليت واگذاري ندارد.
28.2 - انجام نقل و انتقال و واگذاري سهام باشگاه هاي حاضر در مسابقات در رده هاي سني مختلف با توجه به مقررات و دستورالعمل هاي جاري در خصوص واگذاري تيم هاي مربوطه به شرح زير بلامانع مي باشد:
الف: باشگاه جديد مي بايست به صورت مؤسسه يا شرکت ورزشي داراي اساسنامه ورزشي و مدارک مربوط به ثبت شرکت ها باشد و نسبت به اخذ پروانه فعاليت از اداره کل تربيت بدني وزارت ورزش و جوانان استان اقدام نمايد؛
ب: بدواً باشگاه واگذار کننده مي بايست نسبت به اخذ مفاصا حساب با فدراسيون فوتبال اقدام نمايد؛
ج: توافق نامه کتبي (مبايعه نامه) در خصوص واگذاري سهام فيمابين باشگاه قديم و جديد مي بايست به تأييد هيأت فوتبال استان ذيربط برسد؛
د: کليه مراحل نقل و انتقال مي بايستي از طريق اداره ثبت شرکت ها با هماهنگي کميسيون ماده 5 اداره کل تربيت بدني وزارت ورزش و جوانان استان ذيربط انجام پذيرد؛
ه: پس از تحقق مراحل انتقال، هريک از باشگاه هاي قديم و جديد مي بايست به ميزان 5% (جمعاً 10%) از کل مبلغ مورد معامله مندرج در مبايعه نامه را در وجه هيئت فوتبال استان ذيربط پرداخت نمايند؛
ز: يک نسخه از کليه مستندات فوق الذکر را به فدراسيون فوتبال جهت اقدامات بعدي ارسال نمايند.
28.3 - چنانچه باشگاه به دلايلي منحل يا از شرکت در مسابقات انصراف دهد، بازيکن آن آزاد شناخته مي شوند و فدراسيون به قائم مقامي از باشگاه قبلي با باشگاه جديد بازيکن مذاکره کرده و پس از عقد قرارداد از جمع کل مبلغ مورد قرارداد 40% به خود بازيکن و از 60% باقيمانده، 75% سهم باشگاه قبلي، 20% به فدراسيون و يا سازمان ليگ و 5% به هيئت فوتبال استان مربوطه تخصيص مي يابد.
تبصره: بازيکنان آزاد شده در اولين زمان مجاز نقل و انتقالات مي توانند طبق ساير مقررات با باشگاه جديد عقد قرارداد نموده و مجوز بازي اخذ نمايند.
پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (بخش اول)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شده است :
از کليه کارشناسان و صاحب نظران دعوت شده که نقطه نظرات خود را تا 10 فروردين ماه جهت جمع بندي نهايي به دبيرخانه اتحاديه فوتبال از طريق شماره تلفن 88606707 ارائه کنند .
فصل اول – چشم انداز
ماده 1: اهداف و اصول
1.1 - اين قوانين به استناد ماده 6 اساسنامه فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران و مطابق با اصول تصريح شده در اساسنامه ومقررات فدراسيون بين المللي فوتبال FIFA)) با هدف تعيين وضعيت بازيکنان، صلاحيت آنها براي حضور در فوتبال سازماندهي شده، چگونگي نقل و انتقال بازيکنان، فسخ قرارداد با علت موجه، حل و اختلاف بين بازيکنان و باشگاهها و پيش بيني سيستمي براي پاداش به باشگاههايي که بر آموزش و تربيت بازيکنان جوان سرمايه گذاري مي کنند، تدوين شده است.
1.2 - اصول عمده حاکم براين مقررات شامل:
• پيش بيني راههاي مناسب به منظور حفظ ثبات قراردادي؛ احترام لازم به قواعد الزامي و توافق نامه هاي مذاکرات دسته جمعي؛
• اصلي که قراردادها بايد محترم شمرده شوند؛
• اصلي که قراردادها توسط طرفين قرارداد ممکن است در جايي که "دليل موجه اي" وجود داشته باشد بدون عواقب فسخ شوند؛
• اصلي که قراردادها مي توانند توسط بازيکنان حرفه اي در صورت وجود "دليل موجه ورزشي" فسخ شوند؛
• اصلي که قراردادها نمي توانند درطول يک فصل فسخ شوند؛
• اصلي که در صورت فسخ قرارداد بدون دليل موجه، بايد غرامت پرداخت شود و چنين غرامتي مي تواند در قرارداد قيد شود؛
• اصلي که در صورت فسخ قرارداد بدون دليل موجه، جرائم ورزشي بايد برطرف نقض کننده قرارداد تحميل شود.
1.3 - اين مقررات همچنين حاکم بر آزاد سازي بازيکنان براي تيم هاي ملي و واجد شرايط بودن بازيکنان براي بازي در چنين تيمهايي بر اساس مقررات پيوست 1 مي باشد. اين مقررات براي فدراسيون ها و هم باشگاه ها لازم الاجرا مي باشند.
فصل دوم - وضعيت بازيکنان
ماده 2: تعيين وضعيت بازيکنان – بازيکن حرفه اي و آماتور
2.1 - بازيکناني که در فوتبال سازمان يافته مشارکت مي کنند يا آماتور هستند و يا حرفه اي.
2.2- يک بازيکن حرفه اي بازيکني است که داراي قرارداد کتبي با يک باشگاه بوده و به وي مبالغ بيشتري بابت فعاليت هاي فوتبالي اش نسبت به هزينه هايي که به طور مؤثري تقبل مي کند پرداخت مي شود. ساير بازيکنان صرفنظر از وجود يا عدم قرارداد به عنوان بازيکن آماتور در نظر گرفته مي شوند.
ماده 3: کسب مجدد وضعيت آماتور
3.1 - بازيکني که به عنوان يک بازيکن حرفه اي ثبت شده، نمي تواند دوباره به عنوان يک بازيکن آماتور ثبت شود مگر آنکه حداقل 30 روز از آخرين مسابقه او به عنوان بازيکن حرفه اي گذشته باشد.
3.2 - پس از کسب مجدد وضعيت آماتور هيچگونه مزايايي به بازيکن پرداخت نخواهد شد. اگر يک بازيکن ظرف 30 ماه از ثبت نام به عنوان يک آماتور مجدداً به عنوان بازيکني حرفه اي ثبت شود، باشگاه جديد بايد هزينه تعليم وي را به باشگاه سابق پرداخت نمايد.
ماده 4: خاتمه فعاليت
4.1- بازيکنان حرفه اي که دوره کاري خود را با انقضا قرارداد خاتمه داده و بازيکنان آماتوري که فعاليت خود را خاتمه ميدهند، بايد در فدراسيون باشگاه آخرشان به مدت 30 ماه همچنان ثبت نام شده باقي بمانند.
4.2- اين دوره زماني از آخرين مسابقه ايي که بازيکن در يک مسابقه رسمي باشگاه حضور داشته، شروع خواهد شد.
ماده 5 : بازيکن آزاد
بازيکني است که تحت قرارداد هيچ باشگاه داخلي يا خارجي نبوده باشد يا اين که قراردادش به پايان رسيده و يا به طور منصفانه فسخ گرديده و يا با رأي اتاق حل اختلاف باطل شده باشد.
ماده 6: بازيکن تحت قرارداد
هر بازيکني که با يکي از باشگاههاي داخل در سطح کشور يا خارج از کشور قرارداد معتبر داشته باشد، بازيکن تحت قرارداد خوانده ميشود.
ماده 7: قرض دادن بازيکنان حرفه اي
7.1 – تنها يک بازيکن حرفه اي ممکن است به باشگاه ديگري بر مبناي قرارداد کتبي بين وي و باشگاه هاي مربوطه انتقال قرضي يابد. چنين انتقال هاي قرضي تابع همان قوانين در خصوص انتقال بازيکنان بوده و شامل مقررات در مورد حق تعليم و مکانيسم همبستگي نيزمي باشند.
7.2 - انتقال موقت به معني انتقال (مدتدار) يک بازيکن به شرط زير است:
7.2.1 - انتقال موقت بين کليه باشگاه ها مجاز بوده و حداقل مدت انتقال قرضي ميبايستي فاصله زماني بين دو دوره نقل و انتقالات باشد و حداکثر آن 5 سال مي باشد. مدت انتقال بخشي از مدت قرارداد اصلي بازيکن با باشگاه انتقال دهنده محسوب ميشود.
7.1.2 - تقاضاي ثبت انتقال موقت بايد در فرمهاي مربوطه توسط باشگاه خواهان به صورت مکتوب جهت بررسي و اظهار نظر به سازمان ليگ ارائه گردد.
7.1.3 - باشگاهي که يک بازيکن را بر مبناي انتقال قرضي پذيرفته حق انتقال وي را به باشگاه سوم بدون اجازه کتبي از باشگاهي که بازيکن را به وي قرض داده است را ندارد.
کميته انضباطي راي هاي خود را در خصوص تيم هاي متخلف صادر کرد.
![اخبار کميته انضباطي](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00036873.jpg)
به نقل از سايت رسمي فدراسيون، ديدار دو تيم گاز خوزستان و دبيري تبريز از سري رقابتهاي ليگ برتر فوتسال در اهواز برگزار شد که از سوي تماشاگران تيم گاز خوزستان تخلفاتي صورت گرفت. همچنين رشيد قلي پور بازيکن تيم دبيري تبريز به دليل اعتراض به داور، از زمين مسابقه اخراج شد.کاوياني –سرپرست تيم دبيري تبريز هم در حين بازي، بازيکنان را از زمين مسابقه خارج کرد و مسابقه با 6 دقيقه تاخير مواجه شد. کميته انضباطي پس از بررسي به دليل تخلف تماشاگران تيم ميزبان، باشگاه گاز خوزستان را به پرداخت 10 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم کرد.رشيد قلي پور به دليل تخلفش به مدت 8 جلسه از همراهي تيم خود محروم و به پرداخت 10 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم شد. همچنين کاوياني-سرپرست تيم دبير تبريز به توبيخ کتبي و پرداخت 5 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم شد.
جريمه نقدي براي پيروز قرباني
کميته انضباطي پيروز قرباني را به دليل عدم رعايت ماده 23 آيين نامه انضباطي به توبيخ کتبي و درج در پرونده و پرداخت 30 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم کرد.
جريمه نقدي براي سرپرست و بازيکن سپاهان
ديدار دو تيم سپاهان اصفهان و صباي قم از سري رقابتهاي ليگ برتر از هفته بيست و نهم در اصفهان برگزار شد که از سوي رسول خوروش-مدير تيم سپاهان و اميد ابراهيمي –بازيکن تيم سپاهان تخلفاتي صورت گرفت. بر همين اساس کميته انضباطي رسول خوروش-مدير تيم سپاهان و اميد ابراهيمي –بازيکن تيم سپاهان را جداگانه به پرداخت 10 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم کرد.
جريمه براي مربيان تيم صباي قم
ديدار دو تيم استقلال و صباي قم از سري رقابتهاي ليگ برتر از هفته بيست و هشتم در قم برگزار شد که از سوي رضا محتشم و سهراب بختياري زاده تخلفاتي صورت گرفت.
بر همين اساس رضا محتشم طبق بند يکم ماده 22 آئين نامه به مدت يک جلسه از همراهي تيم مربوطه و شرکت در مسابقات محروم و به پرداخت 20 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم شد. سهراب بختياري زاده نيز به مدت 3 جلسه از همراهي تيم مربوطه و شرکت در مسابقات رسمي محروم و به پرداخت 20 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم شد.
جريمه نقدي براي باشگاه پرسپوليس
ديدار دو تيم راه آهن شهر ري و پرسپوليس از سري رقابتهاي ليگ برتر در حالي 20/12/91 برگزار شد که از سوي طرفداران تيم پرسپوليس تخلفاتي صورت گرفت. بر همين اساس باشگاه پرسپوليس به پرداخت 30 ميليون ريال جريمه نقدي محکوم شد.
در 4 ديدار همزمان از هفته سيام ليگ برتر تيم صبا 9 نفره آلومينيوم را شکست داد، سايپا و ذوب آهن و داماش هم پيروز شدند.
![پيروزي داماش ، صبا ، سايپا و ذوب آهن در ليگبرتر](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00034235.jpg)
ذوب آهن 2- پيکان يک
گل: قاسم حداديفر در دقيقه 29 و محسن بياتينيا دردقيقه 72 براي ذوب آهن، محمدبرجلو در دقيقه 57 براي پيکان ( گل بخودي)
گهر دورود يک - داماش گيلان 2
گل: محمدرضا مهدوي در دقيقه 32 و عليرضا جهانبخش در دقيقه 38 براي داماش و محمدرضا خرسندنيا در دقيقه 88 از روي نقطه پنالتي براي گهر
نفت آبادان صفر - سايپا 3
گل: حامد شيري در دقيقه 32، محسن ارزاني در دقيقه 72 و براي سايپا سعيد دقيقي در دقيقه 85
عباس مرداسي در دقيقه 57 از نفت آبادان اخراج شد.
صباي قم 2- آلومينيوم هرمزگان يک
گل: ميلاد ميداودي در دقيقه 24 براي آلومينيوم، اکبر صادقي در دقيقه 55 از روي نقطه پنالتي و کريم اسلامي در دقيقه 66 براي صبا
اخراج: سعيد لطفي در دقيقه 55 و مهدي مومني در دقيقه 69 از صباي قم
محمود تيغنورد در دقيقه 55 يک ضربه پنالتي را براي آلومينيوم از دست داد.
با اين نتايج سقوط تيمهاي نفت آبادان و گهر دورود به احتمال 90 درصد قطعي شد و اين دو تيم بخت بسيار اندکي براي بقا دارند.
فردا نيز دو ديدار پاياني هفته سيام برگزار ميشود و استقلال به مصاف نفت تهران ميرود. سپاهان نيز ميهمان تراکتورسازي است.
کارلوس کيروش ، سرمربي تيم ملي فوتبال ، اسامي بازيکنان دعوت شده به اردوي تدارکاتي امارات و ديدار مقابل کويت را اعلام کرد.
![23 ملي پوش به اردوي تيم ملي دعوت شدند](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00942857.gif)
به نقل از سايت رسمي فدراسيون، رحمان احمدي، عليرضا حقيقي، دانيال داوري، خسرو حيدري، حسين ماهيني، پژمان منتظري، محمد نصرتي، سيد جلال حسيني، شجاع خليل زاده، مهرداد پولادي، احسان حاج صفي، جواد نکونام، اميد ابراهيمي، آندرانيک تيموريان، مهرداد اولادي، مجتبي جباري، قاسم حدادي فر، اشکان دژاگه، محمدرضا خلعتبري، رضا قوچان نژاد، سيد جلال رافخايي، مسعود شجاعي و يعقوب کريمي نفراتي هستند که به تيم ملي دعوت شدند.
بنا بر اعلام کادر فني تيم ملي، بازيکنان دعوت شده اي که روز 28 اسفند در ليگ بازي دارند، در امارات به تيم ملي ملحق خواهند شد.
اسامي داوران قضاوت کننده در ليگ برتر فوتبال در هفته سي ام که روز دوشنبه 28 اسفندماه برگزار مي شود؛ از سوي کميته داوران اعلام شد.
![اعلام اسامي داوران بازيهاي ليگ برتر روز دوشنبه](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00031504.jpg)
به نقل از سايت رسمي فدراسيون ، اسامي داوران قضاوت کننده در ليگ برتر فوتبال که روز دوشنبه 28 اسفندماه برگزار مي شود ، به شرح زير است:
دوشنبه 28/12/91-ساعت 15:30-هفته سي ام
تراکتور سازي-فولاد مبارکه سپاهان-يادگار امام(ره)-تبريز
عليرضا فغاني-رضا سخندان-علي ميرزابيگي-محمد ملکي-ناظر: مسعود عنايت
نفت تهران-استقلال –آزادي-تهران
تورج حق وردي-محمدرضا ابوالفضلي-عليرضا ايلدروم-حسن اکرمي-ناظر: حسين عسگري
کنفدراسيون فوتبال آسيا از قضاوت ترکي در ديدار گوانگژو چين و اوراوا رد دياموند ژاپن خبر داد.
![قضاوت ترکي در ليگ قهرمانان آسيا](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00024279.jpg)
به نقل از سايت رسمي فدراسيون، محسن ترکي در ديداري در شرق آسيا قضاوت مي کند .
گوانگژو چين - اوراوا رد دياموند ژاپن- شهر سايتيما-4 ارديبهشت ماه
ناظر مسابقه: کيم جانگ يونگ از کره جنوبي
ناظر داوري:جينداميا روسامي از تايلند
داور وسط: محسن ترکي
کمک داور يک: محمدرضا ابولفضلي
کمک داور دو: محمدرضا منصوري
کمک داور چهار: بيت کريستوفر از استراليا
ششمين تقابل استقلال و نفت تهران در ليگ برتر فردا در ورزشگاه آزادي برگزار ميشود.
![استقلال - نفت تهران ؛ از نگاه آمار](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00942645.jpg)
به گزارش فارس، در اين ميان سهم آبيپوشان از 12 گلي که در ديدارهاي رو در روي استقلال - نفت تهران به ثمر رسيده 10 گل و سهم نفت تهران هم 2 گل است تا به اين ترتيب علاقمندان به فوتبال فردا در انتظار به ثمر رسيدن گل شماره 13 در اين ديدار باشند.
در اين بين نفت تهران از فصل دهم رقابتها، وارد ليگ برتر شده است تا به اين ترتيب در تاريخچه ديدارهاي استقلال - نفت تهران در 9 فصل ابتدايي ليگ برتر خبري از بازيهاي اين دو تيم نباشد.
هر پنج بازي گذشته اين دو تيم همواره در ورزشگاه آزادي تهران برگزار شده تا بر همين اساس خيلي نتوان روي بازيهاي برگشت آنها تمرکز کرده و آمار بازيهاي برگشت را به تفکيک از مجموع بازيها، محاسبه کرد.
برتري 3 بر يک استقلال مقابل نفت به عنوان پرگلترين ديدار و برتري 3 بر صفر آبيها هم به عنوان مقتدرانهترين برتري در تاريخچه روياروييهاي اين دو تيم به ثبت رسيده است.
نکته قابل توجه در بازي فردا اينکه استقلال در صورت برتري مقابل نفت تهران و با تساوي ديدار سپاهان و تراکتورسازي، يک گام بلند به سوي قهرماني برخواهد داشت.
تقابل امير قلعهنويي و منصور ابراهيمزاده، سرمربيان دو تيم در حالي که اين دو در گذشته در تيم ملي با يکديگر همکار بودند، از ديگر نکات قابل توجه اين ديدار محسوب ميشود.
استقلال در پايان هفته بيست و نهم با 59 امتياز صدرنشين است و نفت هم با 47 امتياز در مکان پنجم جدول قرار دارد.
*نتايج کامل تمام ديدارهاي استقلال - نفت تهران در ادوار ليگ برتر :
فصل دهم ليگ برتر:
دور رفت: استقلال صفر - نفت صفر
دور برگشت: استقلال 3 - نفت يک
فصل يازدهم ليگ برتر:
دور رفت: استقلال 2 - نفت صفر
دور برگشت: استقلال 3 - نفت صفر
فصل دوازدهم ليگ برتر:
دور رفت: استقلال 2 - نفت يک
دور برگشت: استقلال ؟ - نفت ؟
*گزارش بازي رفت دو تيم در فصل دوازدهم ليگ برتر:
«صعود استقلال به رده دوم با مهار نفت 9 نفره»
در ادامه هفته سيزدهم ليگ برتر استقلال از ساعت 18 چهارم آبانماه سال جاري در ورزشگاه آزادي و در حضور حدود 5 هزار به مصاف نفت تهران رفت و با نتيجه 2 بر يک به برتري رسيد.
يعقوب کريمي در دقيقه 15 براي نفت تهران گلزني کرد و ساموئل در دقيقه 21 و آرش برهاني در دقيقه 52 گلهاي استقلال را به ثمر رساندند.
آبي پوشان تهراني با اين برد 22 امتيازي شدند و به رده دوم جدول صعود کردند. استقلال يک بازي از تراکتورسازي صدرنشين کمتر دارد. نفت تهران هم با 21 امتياز به رده سوم سقوط کرد.
محسن قهرماني داور مسابقه به سيدايمان موسوي از نفت و هاشم بيکزاده، سياوش اکبرپور و ميثم بائو از استقلال کارت زرد نشان داد.
داور مسابقه همچنين در دقيقه 80 وريا غفوري و يعقوب کريمي از نفت را با کارت قرمز مستقيم اخراج کرد تا نفت در 10 دقيقه پاياني با 9 بازيکن به کار ادامه دهد.
ترکيب استقلال:
سيدمهدي رحمتي، پژمان منتظري، خسرو حيدري، جي لويد ساموئل، حنيف عمرانزاده، هاشم بيکزاده(از دقيقه 83 اميرحسين صادقي)، جواد نکونام، علي حمودي، سيدميثم حسيني(از دقيقه 46 ميثم بائو)، سياوش اکبرپور(از دقيقه 86 سيدامين منوچهري) و آرش برهاني
سرمربي: امير قلعهنويي
ترکيب نفت تهران:
سوشا مکاني، وريا غفوري، هادي شکوري، احمد آلنعمه، وحيد حمدينژاد، عليرضا عزتکرامت، يعقوب کريمي، رحيم زهيوي، مگنو باتيستا، مصطفي سيفي(از دقيقه 76 حسين اماميان)، سيدايمان موسوي( از دقيقه 84 ميثم آقابابايي)
سرمربي: منصور ابراهيمزاده
در دو ديدار پاياني هفته سيام ليگ برتر فوتبال استقلال به مصاف تيم نفت تهران ميرود و تراکتورسازي و سپاهان در تبريز با يکديگر ديدار ميکنند.
به گزارش فارس، در اين روز استقلال، سپاهان و تراکتورسازي؛ سه تيم مدعي قهرماني به ميدان ميروند.
نگاهي به اين 2 بازي مياندازيم؛
*تراکتورسازي - سپاهان؛ نبرد آسيايي در تبريز
سپاهان و تراکتورسازي تيمهاي دوم و سوم جدول ليگ در تبريز رودر روي يکديگر قرار ميگيرند. هر دو تيم در ليگ قهرمانان آسيا حضور دارند. البته سپاهان با شکست دور از انتظار و سنگين 3 بر يک مقابله الغرافه قطر به تبريز ميرود در حاليکه تراکتورسازي هنوز صدرنشين گروهش است و شکستي در آسيا نداشته است. تراکتورسازي اگر بتواند سپاهان را شکست بدهد بازهم صدرنشين نخواهد شد و با 58 امتياز در رده دوم قرار ميگيرد اما در صورت پيروزي سپاهان در تبريز امکان دارد که زردپوشان اصفهاني صدرنشين شوند به شرطي که منصور ابراهيمزاده سرمربي اصفهاني نفت بتواند هر سه امتياز را از استقلال بگيرد. مساوي سپاهان و تراکتورسازي آبيپوشان پايتخت را خوشحال ميکند و فاصله آنها را در صدر جدول با رقبايشان بيشتر ميشود.البته پيروزي در تبريز کار بسيار دشواري است و تراکتورسازي در خانه هميشه بهتر و تهاجميتر بازي ميکند و کمتر تيمي ميتواند در ورزشگاه يادگار امام تبريز پيروز شود. تراکتورسازي در اين ديدار قاسم دهنوي و جواد کاظميان را به دليل محروميت در اختيار ندارد و سپاهان هم علي احمدي و همچنين رسول خوروش سرپرست تيم محروم هستند.
* نفت تهران - استقلال؛ هموار شدن راه قهرماني آبيها با مهار نفت؟
اگر چه در اين بازي نفت ميزبان است اما با تصميم شوراي تامين بازي در ورزشگاه آزادي برگزار خواهد شد اين در حالي است که نفت تهران خواهان انجام بازي در ورزشگاه تختي تهران يا يادگار امام قم بود و حتي تهديد کرد در صورتيکه بازي در ورزشگاه دلخواه آنها انجام نشود بعد از انجام بازي در ورزشگاه آزادي به AFC شکايت ميکنند.
نفت شانس اندکي براي کسب سهميه آسيايي در ليگ برتر دارد و اگر مي خواهد آسيايي شود بايد استقلال را شکست بدهد. آبيپوشان در اين مسابقه دو محروم دارند. آرش برهاني و حنيف عمرانزاده نميتوانند مقابل نفت بازي کنند هرچند عمرانزاده به دليل اعتراضش به بازي نکردن در ديدار با العين در حال حاضر از سوي کادر فني تنبيه انضباطي شده است اما نبود آرش برهاني ميتواند براي استقلال دردسر درست کند. در تيم نفت دو بازيکن انگيزه بيشتري دارند. ميثم حسيني و امين منوچهري مدافع و مهاجمي که نيم فصل اول در استقلال بازي ميکردند و در نيم فصل به نفت آمدهاند ميخواهند بارديگر خودشان را به قلعهنويي ثابت کنند.
استقلال اگر نفت را مهار کند و سه امتياز اين بازي را بگيرد با 62 امتياز و صدرنشيني مطلق سال را تمام ميکند و راه قهرماني آنها هموارتر ميشود اما اگر نفت با سرمربيگري ابراهيمزاده استقلال را شکست بدهد و سپاهان در تبريز پيروز شود در آن صورت اصفهانيها صدرنشيني را در آخر سال از استقلال خواهند گرفت.
.: Weblog Themes By Pichak :.