کاپيتان تيم ملي فوتبال ايران و هافبک استقلال در آغاز بهار و فرارسيدن نوروز در رده سيزدهم بهترين گلزنان سال 2013 قرار گرفت.
![نکونام، سيزدهمين گلزن برتر جهان در سال 2013](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00033151.jpg)
به گزارش فارس ، ستاره سابق اوساسونا از اين تعداد 3 گل را در در ديدارهاي ملي و يک گل را در ليگ قهرمانان آسيا براي استقلال به ثمر رسانده است.
در اين فهرست علي عشفق، بازيکن تيم ملي مالديو و عضو باشگاه نيو راديانت با 7 گل زده در رده نخست جاي گرفته است. واکاسو مبارک ، بازيکن غنايي تيم اسپانول اسپانيا با 5 گل زده در رده دوم حضور دارد. تکايشو چينياما، بازيکن تيم ملي زيمباوه و عضو باشگاه اورلاندو پيراتس با همين تعداد گل زده اما به خاطر گلزني در ديدارهاي باشگاهي رسمي قارهاي به همراه فرانک آرنود (تيم ملي گابن)، ليبور کوژاک (تيم ملي جمهوري چک) و مامدو سورو (تيم ملي ساحلعاج) بطور مشترک در اين رده جاي گرفتهاند.
فهرست گلزنان برتر سال جاري تاکنون به شرح زير است:
1- علي عشفق، 7 گل زده (2 گل زده براي تيم ملي مالديو، 5 گل زده در رده باشگاهي آسيا براي نيوراديانت)
2-واکاسو مبارک، 5 گل زده (5 گل زده براي تيم ملي غنا، عضو اسپانول اسپانيا)
3-تاکيشور چينياما، 5 گل زده ( عضو تيم ملي زيمباوه، 5 گل زده براي اورلاندو پيراتس)
- فرانک آرنود، 5 گل زده (عضو تيم ملي گابن، 5گل زده براي تيم يو. اس بيتام)
- ليبور کوژاک، 5 گل زده( عضو تيم ملي جمهوري چک، 5 گل زده براي لاتزيو ايتاليا در سطح قاره)
- مامدو سورو نانگا، 5 گل زده (عضو تيم ملي ساحل عاج، 5 گل زده براي تيم دجاکانو)
7- آندرئاس کورنليوس، 4 گل زده (4 گل زده براي تيم ملي دانمارک، عضو تيم کپنهاگن )
- امانوئل چينيه 4 گل زده (4 گل زده براي تيم ملي نيجريه، عضو تيم اسپارتاک مسکو)
- خلفان ابراهيم 4 گل زده (4 گل زده براي تيم ملي قطر، عضو تيم السد)
- احمد خليل، 4 گل زده (4 گل زده براي تيم ملي امارات، عضو تيم الاهلي دوبي)
- گروينيو، 4 گل زده (4 گل زده براي تيم ملي ساحل عاج، عضو آرسنال انگليس)
12- آسامواه ژيان، 4 گل زده (3 گل زده براي تيم ملي غنا، يک گل براي تيم العين امارات در ليگ قهرمانان آسيا)
- جواد نکونام، 4 گل زده (3 گل زده براي تيم ملي ايران، يک گل زده براي استقلال تهران در ليگ قهرمانان آسيا)
بازيکن جديد تيم ملي ايران پس از نخستين حضورش در اردوي اين تيم مي گويد بازي براي تيم ملي ايران از جهات مختلف به سودش است.
![حرفهاي آتشکده در اولين حضور در اردوي تيم ملي](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00944342.jpg)
به گزارش ايسنا ، وي در ادامه درباره بيوگرافيش گفت: بيست سال سن دارم و تمام زندگي ام در سوئد بوده ام و اولين تيم من اي اف گوتنبرگ بود و از 16 سالگي در ليگ برتر سوئد بازي کرده ام و پس از ان در 18 سالگي مصدوميت شديدي داشتم. پس از اتمام قراردادم با اين تيم به اوربرو رفتم و هنوز هم در اين تيم بازي مي کنم.
بازيکن جوان تيم ملي در ادامه به سايت فدراسيون فوتبال گفت: سال گذشته ميلادي، کي روش – سرمربي تيم ملي ايران به سوئد آمد و بدون اينکه بدانم، يک بازي من را از نزديک تماشا کرد و پس از بازي بود که متوجه شده کي روش در استاديوم بوده و از اين اتفاق بسيار خوشحال بودم، چرا که کي روش مربي بزرگي است و از طرف ديگر مربي تيم ملي ايران است و پس از بازي با وي صحبت کردم و آن ديدار برايم بسيار به يادماندني بود.
ويليام آتشکده در ادامه در خصوص ارتباطش با ملي پوشان و رقابت با هم پستي هايش در تيم ملي براي حضور در ترکيب آن گفت: اميدوارم بتوانم اين کار مهم را انجام دهم و خودم را به کادر فني تيم ملي ثابت کنم. من بي توقع براي تيم ملي کار خواهم کرد و سخت تلاش مي کنم تا اين اتفاق مهم برايم بيافتد و معتقدم اگر کي روش از بازي من رضايت نداشت من را دعوت نمي کرد و من هم از هيچ تلاشي براي تيم ملي دريغ نخواهم کرد.
وي در پايان در خصوص روزهاي آتي که سال نو است، گفت: به همه هموطنانم تبريک مي گويم و اميدوارم سال بسيار خوب و روزهاي شادي در انتظار همه آنها باشد و البته من و خانواده ام به سنت همه ايرانيان جهان ، سال نو را جشن مي گيريم و در کنار هم هستيم.
اولين جلسه تمريني تيم ملي فوتبال ايران زير نظر کادر فني در باشگاه ايرانيان امارات برگزار شد.
![اولين تمرين تيم ملي برگزار شد (عکس)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00942135.jpg)
به نقل از سايت رسمي فدراسيون، بازيکنان تيم ملي حاضر در اردوي امارات، عصر ديروز نخستين تمرين خود را انجام دادند.
در اين تمرين که از ساعت 18 تا 19:30 انجام شد، بازيکنان تمرينات خود را با گرم کردن با توپ آغاز کردند و پس از تنيس فوتبال و حرکات کششي، تمرينات ريکاوري خود را زير نظر کادر فني در زمين تمريني باشگاه ايرانيان انجام دادند.
آخرين برنامه 90 در سال 91 از ساعت 22:46 دوشنبه شب از طريق شبکه سوم سيما آغاز به پخش شد.
![هرآنچه در آخرين برنامه نود سال 91 گذشت](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00943837.jpg)
** سوال مسابقه پيامکي:
آيا از عملکرد برنامه 90 در سال 91 راضي هستيد؟ 1. بله 2. خير
به گزارش باشگاه خبرنگاران ، در ابتداي برنامه صحنه هايي از سه بازي نمايندگان کشورمان در ليگ قهرمانان آسيا پخش شد.
** نادر جعفري کارشناس داوري اين هفته برنامه نود بود.
** گزارش نود درجه بخش ديگر برنامه نود بود.
** صحنه هايي از ديدار تيم هاي فجر شهيد سپاسي و فولاد و مصاحبه هايي از اين بازي پخش شد.
** پس از اين بخش آيتم هايي از برنامه هاي 90 در سال 91 پخش شد.
در آيتم نخست صحنه هايي از پشت صحنه برنامه 90 در هفته هاي مختلف پخش شد.
در آيتم هاي ديگر گزيده هايي از برنامه 90 به نمايش گذاشته شد.
سپس صحنه هايي از ديدار ملوان و راه آهن پخش شد.
نادر جعفري کارشناس برنامه در مورد ديدار هاي فجر – فولاد و ملوان – راه آهن توضيحات داوري را بيان کرد.
در اين بخش از برنامه اسامي برترين هاي سال 91 در نظرسنجي برنامه اعلام شد که رحمتي، برهاني، رافخايي ومهدوي کيا از جمله اين افراد بودند.
** ميهمان برنامه: مهدي مهدوي کيا
* مهدوي کيا: هيچگاه به نيمکت نشيني اعتراض نکرده بودم
مهدوي کيا ميهمان برنامه ديشب نود بود. وي در مورد دلايل خداحافظي خود از فوتبال گفت: هيچگاه از نيمکت نشيني و عدم حضور درترکيب اصلي تيم پرسپوليس معترض نبودم، دوست داشتم تا پايان فصل در کنار تيم محبوبم باشم. تمام خانواده من پرسپوليسي هستند و من نيز از زماني که ياد دارم پرسپوليس بودم و در کودکي آرزو داشتم به همراه برادرم براي ديدن يکي از بازي هاي پرسپوليس به استاديوم بروم.
در سن 35 سالگي همگام با ساير بازيکنان تمرين مي کردم ولي بخاطر يک سرماخوردگي از ترکيب تبم دور شدم، چيزي که در هيچ کجاي دنيا ديده نمي شود.
مثل همه روزهايي که در تمرين حضور مي يافتم، چند روز پيش براي تمرين عازم محل تمرين شده بودم که مطلع شدم در ترکيب تيم پرسپوليس قرار نگرفته ام. به محل تمرين رفتم و با گل محمدي گپ دوستانه اي زدم و يحيي عنوان کرد که بعد از بررسي که کرديم به اين نتيجه رسيديم که تو از نظر تکنيکي و بدني نمي تواني به تيم کمک کني و مي خواهيم به عنوان يک دوست در کنار تيم باشي.
* بهترين تصميم را گرفتم!
وي افزود: من از لحاظ فني صحبتي نداشتم چرا که به خودم ايمان دارم، از نظر بدني نيز مشکلي نداشتم بنابراين تصميم گرفتم بهترين راه را انتخاب کنم و آن خداحافظي از فوتبال بود. همان جا اعلام کردم از فوتبال خداحافظي مي کنم و به همان سادگي که به فوتبال آمدم به همان سادگي نيز از فوتبال مي روم، البته تا آخر در کنار تيم پرسپوليس هستم چرا که به کادر فني قول داده ام.
در اين بخش از برنامه مصاحبه اي از يحيي گل محمدي پخش شد.
گل محمدي در اين مصاحبه گفت: قبل از اينکه تمرين ما شروع شود من با مهدوي کيا صحبت کردم و فکر ميکنم در شان وي نبود که مدت ها خود را پشت دروازه گرم کند از همين رو تصميم گرفتيم از وي در ترکيب اصلي تيم استفاده نشود ولي اگر مهدي تصميم بگيرد در ترکيب حضور داشته باشد از تصميم وي استقبال مي کنم.
مهدوي کيا گفت: با رويانيان صحبت کردم و گفتم از تصميمم مبني بر خداحافظي از فوتبال منصرف نمي شوم و مصمم هستم و آرزو مي کنم تيم فوتبال پرسپوليس در مسابقات پيش رو عملکرد موفقي داشته باشد.
** پس از صحبت هاي مهدوي کيا گزارشي در مورد اشکان دژاگه پخش شد.
دژاگه در اين گزارش از زندگي خود گفت: در حال حاضر در لندن زندگي مي کنم و راضي هستم . سرعت در ليگ انگليس خيلي بالا است ، روابطم با بازيکنان خوب است. برخي از آنها را از زمان حضورم در آلمان مي شناسم.
وي افزود: حاشيه در ليگ انگليس کمتر است چرا که در زمان تمرين خبرنگاران اجازه تهيه گزارش ندارند ولي در آلمان اينطور نبود.
در ادامه برنامه مهدوي کيا افزود: با يحيي مشکلي ندارم، زماني که يحيي پس از من کاپيتان تيم شد يکي از افرادي که از يحيي حمايت مي کرد خود من بودم.
وي گفت: ياد گرفته ام براي چيزهايي که ميخواهم بدست بياورم بجنگم! ولي با کسي مشکلي ندارم. با جديت تمرين مي کنم و اميدوارم پرسپوليس قهرمان جام حذفي شود و بتوانم جام را بالاي سرم برم.
وي افزود: ياد گرفته ام به مربي خود احترام بگذارم، در تيم هاي مختلف نتايج خوبي بدست آورده ام.
* مربيگري ام را در آلمان ادامه مي دهم
وي افزود: مربيگري خود را در آلمان ادامه مي دهم و به سرزميني مي روم که مردم آنجا به واقع دوستت دارند. خاطرات خيلي خوبي از تيم ملي ايران دارم، مردم کشورم را دوست دارم و به کشورم عشق مي ورزم.مهدوي کيا در حالي اين صحبت ها را مي کرد که اشک از چشمانش جاري شده بود.
گزارشي از حاشيه هاي بازي هاي ليگ و هواداران تيم ها پخش شد.
در ادامه گزارشي از وضعيت نامناسب ورزشگاه هاي مختلف کشور پخش شد.
سپس يک آيتم از برنامه هاي آرشيوي نود پخش شد.
* حاج رضايي: مهدوي کيا اسوه اخلاق است
در اين بخش از برنامه امير حاج رضايي کارشناس فوتبال روي خط تلفني برنامه نود آمد و در مورد مهدوي کيا گفت: مهدوي کيا شخصيت خيلي خوبي دارد و با توجه به بيان زيبايي که دارد مي تواند در برنامه هاي ورزشي حضور داشته باشد.
وي تصريح کرد: از مهدوي کيا مي خواهم در عرصه فوتبال حضور داشته باشد و پيشاپيش سال جديد را به مردم ايران تبريک عرض مي کنم.
مهدوي کيا در پايان صحبت هاي خود ضمن تشکر از خانواده و دوستان خود براي يحيي گل محمدي آرزوي موفقيت کرد و عنوان داشت اميدوارم يحيي در سال 92 موفقيت هاي زيادي به دست آورد.
در ادامه حاشيه هايي از ديدار تيم هاي صباي قم و آلومينيوم و مصاحبه هاي مربيان و بازيکنان دو تيم پخش شد.
گل محمدي: فقط به خاطر مهدي اين تصميم را گرفتيم!
در اين بخش از برنامه يحيي گل محمدي روي خط تلفني برنامه آمد و گفت: ابتداي صحبت هايم خاطره اي از مهدي مهدوي کيا تعريف مي کنم؛ يک روز داشتيم در ورزشگاه اکباتان تمرين مي کرديم که گفتند يک بازيکن از جوانان به پرسپوليس مي آيد، آن زمان براي نخستين بار با مهدي تمرين کردم و همان زمان عنوان کردم مهدوي کيا بازيکن بزرگي مي شود و اکنون مي بينيم که بازيکن بزرگي در کنار ما است.
وي افزود: اگر خواستار خداحافظي مهدوي کيا شدم فقط به خاطر حفظ شان مهدي بود، چرا که مي خواستم 40 دقيقه خود را گرم کند تا به زمين بيايد.
گل محمدي ادامه داد: مهدوي کيا بازيکن بزرگي است و وي را از برادرم بيش تر دوست دارم ولي وي در نيم فصل دوم از نظر بدني آماده نبود و فقط به خاطر حفظ شان مهدي اين تصميم را گرفتيم.
اشکهاي مهدي و استعفاي يحيي!
به خاطر اينکه به مهدي ثابت کنم رفاقت را فداي فوتبال نمي کنم همين الان و در اين برنامه استعفاي خود را از سرمربيگري پرسپوليس اعلام مي کنم و از رويانيان مي خواهم به فکر يک مربي ديگر باشد.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: الان که برنامه شما پخش مي شود در کرمانشاه منزل برادر خانم خود هستم، وقتي اشک هاي مهدي را ديدم از خودم بدم آمد و احساس کردم فوتبال ارزش اين را ندارد که دل رفيق و برادرم را بشکنم.
وي در پايان صحبت هاي خود برنامه نود را برنامه اي سازنده براي فوتبال خواند و گفت: فوتبال ايران به چنين برنامه اي نياز دارد.
در ادامه برنامه داوري ديدار صباي قم و آلومينيوم مورد بررسي قرار گرفت و جعفري نظرات خود را در رابطه با صحنه هاي بازي اعلام کرد.
سپس صحنه هايي از ديدار تيم هاي ذوب آهن - پيکان و داماش و گهر و مصاحبه هاي مربيان تيم ها پخش شد.
پس از پخش اين صحنه ها ، بخش هايي ار ديدار تيم هاي استقلال و نفت تهران و مصاحبه هاي جنجالي بازيکنان استقلال پخش شد که همگي از مشکلات مالي استقلال گله مند بودند.
پس از پخش اين گزارش صحنه هايي از بازي سپاهان و تراکتورسازي نمايش داده شد و داوري اين ديدار مورد بررسي قرار گرفت.
قويدل: مسائل اقتصادي من ربطي به عابديني ندارد!
در اين بخش از برنامه شهرام قويدل مالک باشگاه داماش روي خط تلفني آمد و در مورد مسائل مالي باشگاه داماش گيلان صحبت هايي کرد و سپس عابديني مدير عامل اين باشگاه روي خط آمد و عنوان کرد : من نمي خواهم در اين شبي که اشک هاي اسطوره فوتبال بر زيبايي آن افزوده است از زشتي هاي فوتبال سخن بگويم! وي برخي مسائل مالي قويدل را عنوان کرد که اين مسئله به ناراحتي قويدل انجاميد و درگيري لفظي ميان اين دو نفر بوجود آمد و قويدل عنوان کرد: من نمي دانم مسائل اقتصادي من چه ربطي به عابديني دارد که آن را در اين برنامه عنوان مي کند؟! /آق
پس از اين مکالمه تلفني گزارشي از تيم ملي فوتسال ايران و روسيه پخش شد.
* مهدوي کيا: هواداران پرسپوليس نگران نباشند / يحيي نمي رود
مهدوي کيا روي خط تلفني برنامه آمد و عنوان کرد: پس از صحبت هاي يحيي گل محمدي مبني بر استعفايش از سرمربيگري در پرسپوليس با وي تماس گرفته و صحبت کردم، هواداران پرسپوليس نگران نباشند، من و يحيي از سه شنبه کار خود را با قدرت ادامه مي دهيم، همانطور که گفته بودم من در کنار پرسپوليس خواهم بود.
در ادامه برنامه گزارشي از ليگ دسته يک پخش شد.
يک ميليون و هفتصد و نود و دو نفر در مسابقه پيامکي برنامه نود شرکت کردند که 95 درصد از اين تعداد از عملکرد برنامه نود در سال 91 رضايت داشتند.
آخرين برنامه نود سال 91 ساعت 3 بامداد سه شنبه 29 اسفند به پايان رسيد.
بازيکن جوان و ايراني الاصل مقيم سوئد به تيم ملي اضافه شد .
![آتشکده به تيم ملي دعوت شد](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00944338.jpg)
به نقل از سايت رسمي فدراسيون، شب گذشته بازيکنان تيم هاي استقلال، سپاهان، تراکتورسازي، نفت تهران و برخي از لژيونرها وارد دبي شدند.
براساس اين خبر شب گذشته بازيکنان لژيونر تيم ملي، عليرضا حقيقي( ساعت 23:10 دوشنبه)، مسعود شجاعي (ساعت 00:05 سه شنبه) و دانيال داوري ( ساعت 00:20 سه شنبه) و جواد نکونام، مجتبي جباري، پژمان منتظري، خسرو حيدري، محمدرضا خلعتبري، يعقوب کريمي، اميد ابراهيمي، احسان حاج صفي، محمدنصرتي ساعت 8 صبح روز سه شنبه وارد دبي شده و پس از ورود به باشگاه ايرانيان منتقل شدند.
لازم به ذکر است، ميکو کوجالا – مربي بدنساز تيم ملي هم 02:30 بامداد سه شنبه وارد امارات شده و به اردوي تيم ملي ملحق شد.
همچنين رضا قوچان نژاد و اشکان دژاگه نيز امروز و فردا به ملي پوشان ملحق خواهند شد.
خبر جالب اينکه آتشکده، بازيکن ايراني الاصل مقيم سوئد که در تيم اوبروي سوئد بازي مي کند به تيم ملي دعوت شد.
ويليام آتشکده که سابقه بازي در تيم ملي زير 19 سال سوئد را در کارنامه خود دارد و از دوره جوانان خود در تيم گوتنبورگ سوئد بازي مي کند، ساعت 02:40 بامداد سه شنبه وارد دوبي شد.
وي 20 سال سن دارد و در پست مهاجم بازي مي کند.
پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (ضميمهها 2)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شد . در دو بخش هم ضميمه هاي اين پيش نويس ارائه مي شود :
ضميمه 3 الف- روند اداري حاکم بر انتقال بازيکنان بين فدراسيون ها خارج ازسيستم انطباق انتقال ( TMS )
ماده 1: قلمرو
مقررات اين پيوست بر روند نقل و انتقال کليه بازيکنان به استثناي مواردي که مرتبط با پيوست 3 همين مقررات بوده، خصوصاً در ارتباط با بازيکنان آماتور مرد فوتبال يازده به يازده، همه بازيکنان زن و همچنين بازيکنان فوتسال اعمال مي شود.
ماده 2- اصول
2.1- هر بازيکني که با يک باشگاه وابسته به يک فدراسيون ثبت کرده است، واجد شرايط بازي در باشگاهي وابسته به يک فدراسيون ديگر نخواهد بود، مگر آنکه گواهينامه انتقال بين المللي (ITC ) او مطابق با مواد اين پيوست ، توسط فدراسيون قبلي صادر و توسط فدراسيون جديد دريافت شده باشد. فرم هاي مخصوصي که توسط فيفا براي اين منظور تهيه شده يا فرم هايي با عبارت بندي مشابه بايد مورد استفاده قرار گيرد.
2.2- در ديرترين حالت ، گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) بايد نهايتا در روز آخر دوره ثبت فدراسيون جديد درخواست گردد.
2.3- فدراسيوني که گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) را صادر مي نمايد همچنين بايد يک رونوشت از شناسنامه فوتبالي بازيکن را ضميمه نمايد.
ماده3- صدور گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) براي بازيکن حرفهاي
3.1- تمام درخواست هاي ثبت بازيکن حرفه اي بايد توسط باشگاه جديد به فدراسيون جديد در طي يکي از دوره هاي ثبت نقل و انتقالات که توسط فدراسيون مربوطه تعيين شده ، صورت پذيرد. تمام درخواست ها مي بايد يک رونوشت از قرارداد منعقده مابين باشگاه جديد و بازيکن حرفه اي را به همراه داشته باشد. همينطور، يک رونوشت از قرارداد منعقده نقل و انتقال مابين باشگاه جديد و قديم،در صورت وجود، نيز مي بايد به فدراسيون جديد ارائه گردد. يک بازيکن حرفه اي واجد شرايط بازي رسمي در باشگاه جديدش نخواهد بود مگر آنکه گواهينامه انتقال بين المللي (ITC ) او توسط فدراسيون قبلي صادر شده و توسط فدراسيون جديد دريافت شده باشد.
3.2- فدراسيون جديد متعاقب دريافت درخواست بايد فوراً از فدراسيون قبلي بخواهد که گواهينامه انتقال بينالمللي براي بازيکن حر فه اي را صادر نمايد (درخواست ITC). فدراسيوني که بدون درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي دريافت مي دارد حق ثبت بازيکن حرفه اي مربوطه را در يکي از باشگاه هايش ندارد.
3.3- فدراسيون قبلي در هنگام دريافت درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) بايد فوراً از باشگاه قبلي و بازيکن حرفهاي بخواهد که تأييد کنند آيا قرارداد بازيکن حرفهاي به پايان رسيده و آيا قرارداد براساس توافق دوجانبه زودتر فسخ شده است يا آيا اختلافي بر سر قرارداد وجود دارد.
3.4- فدراسيون قبلي ظرف هفت روز از زمان دريافت درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) بايد يا :
الف. گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) را براي فدراسيون جديد صادر نموده; يا
ب . به فدراسيون جديد اطلاع دهد که نميتواند گواهينامه انتقال بينالمللي را صادر نمايد زيرا قرارداد بين باشگاه قبلي و بازيکن حرفه اي به پايان نرسيده است يا توافق دوجانبهاي براي فسخ زودهنگام قرارداد حاصل نشده است.
3.5 - اگر فدراسيون جديد پاسخ درخواست گواهينامل انتقال بين المللي ( ITC ) را ظرف 15 روز از تاريخ انجام درخواست دريافت نکند بايد فوراً بازيکن حرفهاي را بصورت موقت با باشگاه جديد ثبت کند ( ثبت موقت). ثبت موقت ظرف يکسال پس از درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي دائمي مي گردد. کميته وضعيت بازيکنان فيفا مي تواند يک ثبت موقت را ملغي کند چنانچه در طي اين دوره يکساله، فدراسيون قبلي دلايل معتبري براي پاسخ ندادن خود به درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ارائه نمايد.
3.6 - در صورت وجود اختلافي قراردادي بين باشگاه قبلي و بازيکن حرفهاي، فدراسيون قبلي نبايد گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC) را صادر نمايد. در چنين موردي، بازيکن حرفهاي، باشگاه قبلي يا باشگاه جديد محق هستند تا دعوي خود را به فيفا ارجاع دهند . فيفا سپس بايد ظرف شصت روز درباره صدور گواهينامه انتقال بين المللي و مجازاتهاي ورزشي تصميم گيري کند.
3.7 - فدراسيون جديد مي تواند در صورت دريافت گواهينامه انتقال بين المللي (ITC ) بوسيله فاکس به بازيکن مجوز موقتي بازي تا آخر فصل مربوط اعطاء نمايد. اگر اصل گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) تا آن هنگام ارائه نشود، مجوز موقتي بازي براي بازيکن نهايي خواهد بود.
3.8 - قواعد و روند فوق همچنين براي بازيکناني که متعاقب انتقال با باشگاه جديدشان دروضعيت آماتور قرار مي گيرند نيز اعمال خواهد شد.
ماده 4- صدور گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) براي بازيکن آماتور
4.1 - تمام درخواست هاي ثبت بازيکن آماتور بايد توسط باشگاه جديد به فدراسيون جديد در طي يکي از دوره هاي ثبت نقل و انتقالات که توسط فدراسيون مربوطه تعيين شده، صورت پذيرد.
4.2 - فدراسيون جديد متعاقب دريافت درخواست بايد فوراً از فدراسيون قبلي بخواهد که گواهينامه انتقال بينالمللي براي بازيکن را صادر نمايد (درخواست ITC).
4.3 - فدراسيون قبلي ظرف هفت روز از زمان دريافت درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) بايدگواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) را براي فدراسيون جديد صادر نمايد.
4.4 - اگر فدراسيون جديد پاسخ درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) را ظرف 15 روز از تاريخ انجام درخواست دريافت نکند، بايد فوراً بازيکن آماتور را بصورت موقت با باشگاه جديد ثبت کند ( ثبت موقت ). ثبت موقت ظرف يکسال پس از درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي دائمي مي گردد. کميته وضعيت بازيکنان فيفا مي تواند يک ثبت موقت را ملغي کند چنانچه در طي اين دوره يکساله ، فدراسيون قبلي دلايل معتبري براي پاسخ ندادن خود به درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ارائه نمايد .
4.5 - قواعد و روند فوق همچنين براي بازيکناني که متعاقب انتقال با باشگاه جديدشان دروضعيت حرفه اي قرار مي گيرند نيز اعمال خواهد شد.
ماده 5- انتقال قرضي بازيکن
5.1 - مقررات وضع شده در بالا در مورد انتقال قرضي يک بازيکن حرفهاي از يک باشگاه وابسته به يک فدراسيون به باشگاهي متعلق به فدراسيوني ديگر نيز اعمال ميشود.
5.2 - شرايط قرارداد انتقال قرضي بايد به درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي (ITC ) ضميمه شود.
5.3 - با سر آمدن مدت انتقال قرضي، گواهينامه انتقال بين المللي (ITC ) بايد براساس درخواست به فدراسيون باشگاه قرض دهنده بازيکن قرضي بازگردانده شود.
ضميمه 4 - حق تعليم و تربيت
ماده 1: هدف
1.1 - تعليم و تربيت بازيکنان در سنين بين 12 تا 23 صورت مي پذيرد. بعنوان قاعده کلي، حق تعليم و آموزش تا سن 23 سالگي براي دوران آموزشي که تا 21 سالگي طول کشيده، قابل پرداخت خواهد بود، مگر شواهد نشان دهد که بازيکن پيش از 21 سالگي دوران آموزشي را به پايان رسانده است. در حالت اخير، حق تعليم و تربيت تا پايان فصلي که بازيکن به سن 23 سالگي ميرسد قابل پرداخت مي باشد اما محاسبه مبلغ قابل پرداخت مبتني بر سن بين 12 سالگي و سني که معلوم گشته بازيکن دوران آموزشي را واقعاً کامل کرده، خواهد بود .
1.2 - تعهد به پرداخت هزينه دوران آموزشي بدون تضييع حق نسبت به تعهد پرداخت خسارت ناشي از نقض قرارداد خواهد بود.
ماده 2: پرداخت حق تعليم
2.1 - پرداخت حق تعليم هنگامي مقرر ميگردد که:
الف. بازيکني نخستين بار بعنوان حرفه اي ثبت نام کند; يا
ب. بازيکني حرفهاي بين دو باشگاه از فدراسيون هاي مختلفي ( چه در دوران قرارداد يا در اتمام آن ) پيش از پايان فصل 23 سالگي تولد او انتقال يابد.
2.2 - پرداخت هزينه آموزشي مقرر نميگردد هرگاه که :
الف. باشگاه قبلي بدون دليل موجه قرارداد بازيکن را فسخ نمايد( بدون تضييع حقوق باشگاههاي پيشين )؛
ب. بازيکن به يک باشگاه رده چهار انتقال يابد؛.
ج . بازيکن حرفهاي در صورت انتقال، وضعيت آماتوري کسب نمايد.
ماده 3: مسئوليت پرداخت حق تعليم و تربيت
3.1 - با ثبت نام نخست بعنوان بازيکن حرفهاي، باشگاهي که بازيکن مزبور را ثبت نام کرده نسبت به پرداخت هزينه دوران آموزش به هر يک از باشگاه هائي که بازيکن قبلاً در آن ثبت نام نموده مسئوليت دارد (طبق سوابق شغلي که در شناسنامه ورزشي بازيکن قيد شده است) و اين پرداخت به دوران آموزشي او که از فصل 12 سالگي آغاز گرديده تعلق مي گيرد. ميزان مبلغ قابل پرداخت به تناسب دورههايي که در هر يک از باشگاه ها گذرانده و براساس آن محاسبه مي شود. در صورت نقل و انتقال بعدي بازيکن، هزينه دوران آموزش را تنها به باشگاه قبلي براي مدت زماني که در آن باشگاه بطور موثرآموزش ديده بدهکار خواهد بود.
3.2 - مهلت پرداخت هزينه دوران آموزش در هر دو مورد فوق سي روز به دنبال ثبت نام بازيکن حرفه اي در فدراسيون جديد خواهد بود.
3.3 - هرگاه بين بازيکن حرفهاي و هر يک از باشگاه هائي که به او آموزش داده نتوان ارتباط برقرار کرد و يا اگر باشگاههاي مزبور ظرف 18 ماه از تاريخ نخستين ثبت نام بازيکن به عنوان حرفه اي خود را معرفي ننمايند، حق تعليم به فدراسيون (هاي) کشور يا کشورهائي که بازيکن در آن آموزش ديده پرداخت خواهد شد . اينگونه پرداخت ها در برنامههاي توسعه جوانان در فدراسيون (هاي) مورد نظر صرف خواهند شد .
ماده 4: هزينه هاي آموزش
4.1 - براي محاسبه هزينه هاي دوران تعليم و آموزش و جبران آن، به فدراسيون فوتبال باشگاهها را به نسبت سرمايهگذاري مالي در زمينه آموزش حداکثر به چهار دسته تقسيم مي نمايد . هزينه هاي آموزش براي هر ردهاي تنظيم ميشود و معادل مبلغ مورد نياز براي آموزش يک بازيکن براي يکسال ضربدر ميانگين "عامل بازيکن " که نسبت بازيکناني که نياز به آموزش داشته تا يک بازيکن به بازيکنان حرفهاي مبدل شود، مي باشد.
4.2 - هزينههاي آموزش بر مبناي هرکنفدراسيون براي هر دسته از باشگاهها و نيز دسته بندي باشگاههاي هر يک از فدراسيونها مقرر مي گردد و در وب سايت فيفا انتشار يافته است. فدراسيون ها ملزم مي باشند تا اطلاعات مربوط به طبقه بندي آموزش باشگاههاي خود را در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) همواره به روز نگاه دارند ( به پيوست 3، ماده 5.1 بند 2 مراجعه شود ).
ماده 5: محاسبه هزينه هاي آموزش
5.1 - بعنوان قاعده کلي ، براي محاسبه وجه پرداختي بابت جبران هزينه آموزشي به باشگاه (هاي) قبلي بازيکن، لازم است هزينه هايي که بر باشگاه جديد تحميل خواهد شد در صورتيکه خودش به بازيکن تعليم داده باشد را منظور نمود.
5.2 - برهمين اساس، بازيکني که اولين بار بعنوان حرفه اي قرارداد منعقد مينمايد، وجه قابل پرداخت بابت هزينه آموزش او با منظور نمودن هزينههاي آموزشي باشگاه جديد ضرب در تعداد سالهاي آموزش اصولًا از فصل دوازدهمين سال تولد بازيکن تا فصل بيست و يکم سال تولد وي محاسبه ميگردد. در صورت نقل و انتقالات بعدي بازيکن، هزينه دوران آموزش براساس هزينههاي آموزش باشگاه جديد ضرب در تعداد سالهاي آموزش در باشگاه قبلي محاسبه خواهد شد .
5.3 - براي اطمينان از اينکه هزينه آموزشي براي بازيکنان خيلي جوان با اين سيستم محاسبه ميزان بالايي نميباشد ، هزينه آموزشي براي بازيکنان 12 تا 15 سال (چهار فصل) همانند دسته چهارم باشگاهها از جدول هزينههاي آموزشي ميباشد. اين استثنا به هر حال در جايي که پرداخت حق تعليم و آموزش پيش از پايان فصل 18 سالگي تولد بازيکن بوقوع مي پيوندد ( به پيوست 4، ماده 2بند 1 مراجعه شود ) قابل اجرا نميباشد .
5.4 - اتاق حل و فصل اختلاف مي تواند اختلافات مربوط به ميزان وجه قابل پرداخت بابت جبران هزينههاي آموزش را رسيدگي نموده و در تعديل ميزان وجه پرداختي در صورت وجود عدم تناسب آشکار صلاحيت دارد.
ماده 6: مقررات خاص
6.1 - ميزان هزينه قابل پرداخت بابت آموزش بايد بر اساس موارد زير معين گردد:
الف. هرگاه بازيکن از يک باشگاه دسته پائين به دسته بالاتر انتقال يابد، محاسبه براساس ميانگين هزينه هاي آموزشي دو باشگاه صورت مي گيرد؛.
ب. چنانچه بازيکن از دسته بالاتر به رده پائين تر انتقال يابد محاسبه بر اساس هزينه هاي آموزش باشگاه رده پائين تر تعيين خواهد شد.
6.2 - پايان فصل آموزش مي تواند پيش از 21 سالگي تولد بازيکن اتفاق بيافتد چنانچه ثابت شود که بازيکن مزبور پيش از آن زمان آموزش خود را به اتمام رسانده است .
6.3 - هرگاه باشگاه پيشين پيشنهاد قرارداد به بازيکن ندهد، هزينه آموزشي قابل پرداخت نبوده مگر آنکه باشگاه مزبور بتواند توجيه نمايد که نسبت به دريافت چنين هزينه جبراني محق مي باشد. باشگاه قبلي بايد حداقل شصت روز مانده به انقضاي قرارداد اخير از طريق پست سفارشي بصورت مکتوب به بازيکن پيشنهاد قرارداد بدهد . بعلاوه اين پيشنهاد بايد حداقل معادل ارزش قرارداد اخير باشد. مفاد اين ماده بدون تضييع حق هزينه جبراني باشگاه ( باشگاه هاي ) پيشين بازيکن مي باشد.
ماده 7: مجازات هاي انضباطي
کميته انضباطي فدراسيون فونبال مي تواند اقدامات انضباطي را بر باشگاه ها يا بازيکناني که تعهدات مطروحه در اين پيوست را رعايت نکنند، اعمال نمايد.
ضميمه 5 – سازوکار همبستگي و مشارکت
ماده1: سهم همکاري
هرگاه بازيکن حرفه اي طي مدت قرارداد معتبر خود انتقال يابد ، پنج درصد از هرگونه غرامتي به غير از هزينه آموزشي را که به باشگاه پيشين پرداخت مي کند بايد از مبلغ کل اين هزينه جبراني کسر و توسط باشگاه جديد بعنوان سهم همکاري بين باشگاهي ( باشگاهها ) که طي سالها در تعليم و آموزش وي نقش داشته اند، تقسيم نمايد. اين اعانه همبستگي تعداد سالهائي ( اگر کمتر از يکسال باشد به نسبت محاسبه ميشود ) را که بازيکن در باشگاه مربوطه بين فصول دوازدهمين سال تولد و بيست و سومين سال تولد او ثبت شده بود را منعکس مي نمايد. اين امر به قرار ذيل است :
- فصل تولد 12 سالگي : 5% ( به عنوان مثال %25/0 از کل هزينه )؛
- فصل تولد 13 سالگي : 5 % ( به عنوان مثال %25/0 از کل هزينه )؛
- فصل تولد 14 سالگي : 5 % ( به عنوان مثال % 25/0 از کل هزينه ) ؛
- فصل تولد 15 سالگي : 5 % ( به عنوان مثال % 25/0 از کل هزينه )؛
- فصل تولد 16 سالگي : 10 % ( به عنوان مثال % 5 /0 از کل هزينه )؛
- فصل تولد 17 سالگي : 10 % ( به عنوان مثال %5/0 از کل هزينه )؛
- فصل تولد 18 سالگي : 10 % ( به عنوان مثال %5/0 از کل هزينه ).
ماده 2: نحوه پرداخت
2.1 - باشگاه جديد بايد سهم همکاري به باشگاه آموزش دهنده بر اساس موارد فوق را تا 30 روز پس از ثبت نام بازيکن پرداخت نمايد.
2.2 - محاسبه مبلغ سهم همکاري بر عهده باشگاه جديد بوده و در قبال تقسيم آن مطابق با ادوار تاريخچه بازي مذکور در شناسنامه فوتبالي بازيکن مطرح شده مسئوليت دارد. چنانچه ضرورت داشته باشد بازيکن نيز به سهم خود بايد باشگاه جديد را نسبت به ايفاي اين تعهدات ياري نمايد.
2.3 - هر گاه ارتباط بين بازيکن حرفهاي و هر يک از باشگاههائي که به او آموزش داده ظرف 18 ماه از انتقال او اثبات نگردد اعانه همبستگي به فدراسيون فوتبال تعلق يافته که اين مبلغ بايد بابت برنامههاي توسعه فوتبال جوانان صرف گردد .
2.4 - کميته انضباطي فدراسيون فوتبال ميتواند جرائمي انضباطي را بر باشگاهي که تعهدات مذکور در اين پيوست را رعايت ننموده وضع نمايد.
ضميمه 6 - آئين رسيدگي اتاق ملي حل اختلاف
ماده 1: صلاحيت رسيدگي
اتاق در ابتدا نسبت به صلاحيت خود رسيدگي نموده و در صورتي که تشخيص دهد که ازلحاظ قانوني واجد شرايط رسيدگي نمي باشد بايد پرونده را فوراً به ارگاني که تشخيص مي دهد واجد شرايط مي باشد احاله داده و طرفين دعوي را از اين امر مطلع سازد.
ماده 2: تعهد به رازداري
اعضاي اتاق حل اختلاف ملزم به رازداري رسمي در خصوص تمامي وقايعي هستند که در طي رسيدگي و انجام وظايف به اطلاع آنها رسانده مي شود. به طور خاص، آنها از فاش نمودن محتويات تصميم گيري منع مي شوند.
ماده 3: اعتراض
3.1 – در صورتي که اوضاع واحوال موجب شک مشروع به مستقل بودن يکي از اعضاي اتاق شود، عضو مذکور مي بايد بلافاصله از رسيدگي انصراف دهد. اين موضوع خصوصاً در موارد ريز مي باشد:
الف. وي داراي منافعي در مورد اختلاف مي باشد خواه به طور مستقيم يا غير مستقيم به طور شخصي يا به دليل نمايندگي يک موسسه حقوقي؛
ب. باشگاه او درگير بوده يا ارتباطات فاميلي وجود دارد( همسر يا فاميل سببي و نسبي يکي از طرفين دعوي و يا نماينده وي)، رابطه وابستگي، دوستي صميمي يا دشمن شخصي با يکي از طرفين دعوي يا نماينده وي داشته باشد.
3.2 - هر يک از اعضاي اتاق که ملزم به کناره گيري مي باشد مي بايد رئيس اتاق را از اين امر مطلع ازد.
3.3 – اعنراض نسبت به يکي از اعضاي اتاق که نسبت به بيطرفي يا مستقل بودن وي ترديد موجه وجود دارد، مي بايد توسط طرفين دعوي صورت پذيرد. اين اعتراض مي بايد ظرف 5 روز از آگاهي يافتن از زمينه هاي اعتراض به صورت مکتوب به اتاق تسليم شود و قصور در آن موجب از دست رفتن حق اعتراض خواهد شد. درخواست اعتراض بايد به دقت زمينه اعتراض و مدارک مرتبط با آن را بيان دارد.
ماده 4: تصميم گيري نسبت به اعتراض
4.1 - در صورت اعتراض به يکي از اعضا، اتاق بدون حضور او نسبت به اعتراض مطروحه رسيدگي مي نمايد.
4.2 - اگر اعتراض در طي رسيدگي مورد قبول واقع شود، تمام مراحل رسيدگي که با حضور عضو مورد اعتراض صورت پذيرفته، باطل خواهد شد.
4.3 - درخواست تجديدنظر نسبت به اينگونه تصميمات به اعتراضات همزمان با اعتراض به خود رأي صادره در اصل دعوي صورت خواهد گرفت.
ماده 5: طرفين دعوي
طرفين دعوي در اتاق حل اختلاف، بازيکنان فوتبال، باشگاه ها، فدراسيون فوتبال و اعضاي آن، مقامات رسمي و کارگزاران رسمي بازيکنان و مسابقات، مي باشند.
ماده 6 - حقوق بنيادين رسيدگي
6.1- حقوق بنيادين رسيدگي طرفين دعوي و به طور خاص حق رفتار برابر و حق استماع سخنان آنان ( به ويژه حق توضيح اعمال، بررسي پرونده، حق ارائه مستندات و حضور در اخذ دلايل و تصميم گيري در اصل دعوي) بايد تضمين شود.
ماده 7: نمايندگي
طرفين دعوي مي توانند فردي را به انتخاب خود به عنوان نمايندگان حرفه اي منصوب نمايند. هيأت تصميم گيرنده ممکن است الزام نمايد که نمايندگان اعتبارنامه خود را بوسيله يک وکالتنامه ثابت نمايند.
ماده 8: شکل رسيدگي
رسيدگي به صورت کتبي بوده و نامه هاي الکترونيکي (E-mail) قابل قبول نمي باشند.
ماده 9: تبادل مکاتبات
مکاتبات به آدرس قانوني طرفين دعوي و نمايندگان قانوني آنها تسليم خواهد شد. اين مکاتبات به طريقي ارسال خواهند شد که بتوان از گيرنده رسيد دريافت نمود.
ماده 10- رعايت مهلت هاي قانوني
10.1 - طرفين دعوي بايد اظهارات خود را در ظرف مهلت تعيين شده در مقررات اتاق يا سايرقوانين تسليم نمايند. در صورت تحويل تا نيمه شب روز آخر مهلت مقرر و تأييد آن با دريافت رسيد از دبيرخانه يا قبض پستي، مهلت تعيين شده رعايت شده است.
10.2 – برعهده فرستنده مدارک است که دليل رعايت مهلت زماني را ارائه نمايد.
10.3 – به عنوان يک قاعده کلي، مهلت مقرر از طرف اتاق نبايد کمتر از 10 روز و بيش از 20 روز باشد. در موارد اضطراري، مهلت تعيين شده ممکن است به 24 ساعت کاهش يابد.
10.4- در جايي که اين مقررات نتايج قصور در رعايت مهلت قانوني را مشخص ننموده باشد، اين موضوع به وسيله خود اتاق تعيين خواهدشد.
ماده 11: محاسبه مهلت قانوني
11.1 - مهلت قانوني از روز بعد از دريافت ابلاغيه ها توسط طرفين آغاز مي شود. روزهاي غير کاري و تعطيلات عمومي در تعيين مهلت قانوني محاسبه نخواهد شد.
11.2 – مهلت قانوني در نيمه شب آخرين روز به پايان مي رسد. اگر روز آخر روز غيرکاري يا تعطيل رسمي باشد، مهلت قانوني روز کاري بعدي خاتمه مي يابد.
ماده 12: تمديد و تنظيم مجدد مهلت قانوني
12.1 – مهلت هاي قانوني مقرر در اين مقررات تمديد نخواهد شد.
12.2 - مهلت هاي قانوني که تعيين آن ها براساس مقررات برعهده اتاق مي باشد را مي توان با دليل موجه تمديد نمود اگر درخواست مستدلي قبل از اتقضا مهلت به عمل آمده باشد.
12.3- در جائي که يکي از طرفين يا نماينده وي قادر نباشد که مهلت مقرر به دليلي خارج از کنترل وي رعايت نمايد، مهلت قانوني پس از دريافت درخواست مستدل ظرف 3 روز از وقوع مانع مجدداً آغاز مي گردد.
ماده 13: اظهاريه
13.1- طرفين بايد اظهاريه اي تهيه نموده که حاوي نکات زير باشد:
الف. نام و نام خانوادگي، اختيارات آدرس خواهان و نماينده وي؛
ب. مختصري از حقايق دعوي؛
ج. نتيجه گيري آنها؛
د. مبناي حقوقي اظهاراتشان؛
ه. هرگونه مدرکي که در اختيار دارند( اصل مدارک مربوط به دعوي؛ نام و آدرس ساير اشخاص حقيقي و حقوقي مرتبط با جنبه هاي مختلف دعوي)؛
و. ارزش اختلاف خصوصاً در اختلافات مربوط به اموال.
13.1 - اظهاريه بايد داراي تاريخ بوده و در دونسخه امضا شده تسليم گردد؛
13.3 - خواهان تأييديه اي که شماره گذاري شده و به امضاي رئيس اتاق رسيده است را دريافت خواهد داشت؛
13.4 - هر اظهاريه اي که ناقص بوده، داراي امضا نبوده يا توسط نماينده غير مجاز امضا شده است را به فرستنده آن عودت خواهد داد. مهلت اندکي براي رفع نواقص از طرف اتاق تعيين خواهد شد و در صورت کوتاهي در تکميل، ادعا مورد بررسي قرار نخواهد گرفت.
13.5 – در صورتي که دليلي مبني بر بي اعتباري ادعا وجود نداشته باشد، موضوع به طرف ديگر يا طرفين ذينفع ارجاع داده مي شود و از آنها دعوت مي شود که ديدگاه يا پاسخ خود را در ظرف مهلت قانوني ارائه نمايند. در صورت عدم پاسخگويي يا اظهار ديدگاه در مهلت تعيين شده، بر مبناي مدارک و مستندات موجود تصميم گيري خواهد شد. تبادل مکاتبات براي بار دوم تنها در موارد خاص و با تصميم اتاق حل اختلاف امکان پذير مي باشد.
ماده 14: جلسه رسيدگي براي تحقيق و صدور رأي، صورتجلسات
14.1 - اتاق ممکن است که طرفين را براي حضور در جلسه رسيدگي براي تحقيق و صدور رأي احضار نمايد مگر آنکه تشخيص دهد که پرونده براي تصميم گيري آماده مي باشد.
14.2 – هنگامي که جلسه رسيدگي تعيين گرديد، رئيس اتاق فردي را براي تهيه صورتجلسات منصوب خواهد نمود که به امضاي رئيس، طرفين دعوي، شاهدان (در صورت اقتضا) و کارشناسان خواهد رسيد.
ماده 15: دليل
15.1 – اتاق حل اختلاف در بررسي دلايل از روش هاي زير استفاده خواهد نمود:
الف. پرسش از طرفين دعوي؛
ب. استماع اظهارات شاهدان؛
ج. ارزيابي گزارشات کارشناسان؛
د. بررسي اسناد ارائه شده؛
ه. هر روش ديگري را که مناسب تشخيص دهد.
15.2 - اتاق مدارکي را مورد نظر قرار مي دهد که مناسب مي داند. اتاق بر اساس اقناع خود تصميم گيري خواهد نمود.
15.3 – وظيفه اثبات بر طرفي است که آن را اظهار نموده است.
15.4 – اتاق مي تواند مدارکي به غير از آنچه طرفين ارائه نموده اند را در صورت اقتضا در نظر گيرد.
15.5 – در جائيکه اخذ مدارک از طريق دادن شهادت يا گزارشات کارشناسي متضمن مخارجي باشد، اين مخارج بايد توسط خواهان پرداخت شود.
15.6- اتاق به واسطه مقام خود يا به درخواست يکي از طرفين ممکن است از پذيرش مدرکي که مرتبط با موضوع نبوده يا باعث تاخير در رسيدگي شود، خودداري نمايد.
ماده 16: تکليف طرفين دعوي به همکاري
16.1 – طرفين دعوي ملزم به همکاري فعال در اثبات وافعيت مي باشند.
16.2 – در صورت عدم توجه کافي طرفين، رئيس اتاق پس از صدور اخطار مي تواند آنها را تا مبلغ.......... ريال جريمه نمايد.
16.3 – در صورت عدم همکاري طرفين دعوي، اتاق حل اختلاف بر مبناي مدارک در اختيار تصميم گيري خواهد نمود.
ماده 17: تکليف براي حضور
تمام افرادي که ملزم به رعايت قوانين و مقررات فدراسيون و سازمان ليگ بوده مکلف به رعايت احضاريه هاي اتاق مي باشند.
ماده 18: استماع اظهارات شاهدان
18.1 - اتاق در مرحله نخست مي بايد مدارک شناسايي شاهدان را تأييد نمايد و نتيجه دادن شهادت دروغ را به آنها اخطار نمايد.
18.2 – اتاق خود جريان رسيدگي به اظهارات شاهدان را هدايت خواهد نمود و به طرفين دعوي امکان درخواست از شاهدان براي روشن نمودن يا تکميل شهادتشان را خواهد داد.
18.3 – پس از استماع سخنان ، شاهدان بايد آن را خوانده و امضا نمايند.
ماده 19: گزارشات کارشناسان
19.1 – در جايي که نياز به دانش کارشناسان براي تائيد يا ارزيابي وقايع خاصي بوده باشد، اتاق مي تواند موضوع را به کارشناسي ارجاع دهد. کارشناسان سپس گزارش مکتوبي را در مهلت تعيين شده از طرف اتاق تهيه خواهند نمود. کارشناسان همچنين ممکن است در جلسه رسيدگي شهادت دهند.
19.2 – اتاق با توجه به مقام خود يا به واسطه درخواست هر يک از طرفين ممکن است:
الف. درخواست ارائه اطلاعات تکميلي از کارشناس نمايد؛
ب. درخواست ارائه نظر از کارشناسي ديگر نمايد در صورتي که گزارش کارشناسي اوليه ناقص، مبهم يا متناقض باشد.
19.3 - مقررات مربوط به اعتراض مذکور در ماده 3 فوق از طريق قياس براي کارشناسان تيز اعمال خواهد شد.
ماده 20 : ارائه دليل
20.1 – هر يک از طرفين يا اشخاص ثالث که تابع اساسنامه و مقررات فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ مي باشند، ممکن است توسط اتاق ملزم شوند تا هرگونه مدرک و دليلي را که در ارتباط با دعوي در اختيار دارند را ارائه نمايند.
20.2 – طرفين دعوي ار حق بررسي مدارک برخوردار بوده مگر آنکه اين مدارک از درجه اهميتي برخوردار بوده که محرمانه بودن آنها را ايجاب مي نمايد.
ماده 21 : خاتمه تحقيقات
هنگاميکه تمام دلايل جمع آوري گرديد، اتاق ختم تحقيق را اعلام نموده و ار آن لحظه به بعد هيچگونه مدرک جديدي از طرفين پذيرفته نخواهد شد.
ماده 22: صورت اظهارات طرفين دعوي
هر يک از طرفين که در رسيدگي شفاهي حضور داشته اند پس از اعلام مسئول رسيدگي به دعوي مبني بر خاتمه يافتن رسيدگي مي بايد که صورت اظهارات خود را به طور کتبي تسليم نمايند.
ماده 23: شور
اتاق حل اختلاف با اکثريت آرا تصميم گيري خواهد نمود. رئيس جلسه و ساير اعضاي حاضر هر کدام داراي يک رأي مي باشند. تمام اعضاي حاضر مکلف به دادن رأي مي باشند و در صورت مساوي بودن آرا، رأي رئيس تعيين کننده خواهد بودو همچنين از طريق مکاتبه مي توان اقدام به رأي گيري نمود.
ماده 24: شکل و محتويات آرا
تصميمات اتاق حل اختلاف کتبي بوده و موارد زير را بايد بيان دارد:
الف. تاريخ تصميم گيري؛
ب. نام اعضاي اتاق؛
ج. نام طرفين دعوي و نمايندگان آنها؛
د. نتيجه گيري هاي طرفين دعوي؛
ه. يافته هاي مربوط به حقايق و امور حقوقي؛
و. تصميم اتخاذ شده از جمله و سهم هزينه هاي دادرسي؛
ز. امضاي رئيس اتاق؛
ح. تعيين راه حلهاي حقوقي در دسترس نظير شکل تجديدنظر خواهي، مقام رسيدگي کننده به درخواست تجديدنظر و مهلت فانوني براي درخواست آن.
ماده 25: ابلاغ آرا
25.1 - پس از تصميم گيري، اتاق حل اختلاف آن را به طور کتبي به دبيرخانه سازمان ليگ تسليم نموده که بلافاصله دبيرخانه مي بايد آن را به طرفين دعوي و نمايندگان آنها ابلاغ نمايد.
25.2 – در موارد اضطراري، اتاق مي تواند نتيجه رأي را به طرفين ابلاغ نموده و اصل رأي ظرف 20 روز به طرفين اطلاع داده خواهد شد.
25.3 – فرض مي شود که طرفين دعوي از زماني که رأي براي آنها پست يا فاکس شده رأي را دريافت نموده اند. ابلاغ رأي به نمايندگان طرفين نيز معتبر مي باشد.
ماده 26: هزينه رسيدگي
هزينه رسيدگي در اتاق حل اختلاف ده ميليون ريال مي باشد که مي بايد به حساب سازمان ليگ واريز گردد.
ماده 27: انتشار
هر رأيي که داراي نفع عمومي بوده با ترتيبي که اتاق مشخص نموده با پوشيده ماندن طرفين دعوي از طرف سازمان ليگ منتشر خواهد شد.
ماده 28: تجديدنظرخواهي
28.1 – به عنوان اقدام نهايي، تصميمات اتاق حل اختلاف در نزد کميته فرجام سازمان ليگ قابل تجديدنظرخواهي مي باشد. اين کميته شامل افراد زير مي باشد:
الف. رئيس مستقل کميته که داراي سوابق حقوقي بوده و صلاحيت او به تائيد اتحاديه بازيکنان حرفه اي فوتبال رسيده است و توسط هيأت رئيسه سازمان ليگ بدين سمت منصوب مي گردد؛
ب. يک نفر به انتخاب سازمان ليگ،
ج. يک نفر به انتخاب اتحاديه بازيکنان حرفه اي.
28.2 – کميته فرجام صلاحيت رسيدگي به کليه تصميمات اتاق وضعيت بازيکنان و اتاق حل اختلاف را دارا بوده و مي تواند آن تصميمات را نقض يا تأييد نموده يا هر تصميمي را که ضروري مي داند اتخاذ نمايد. کميته با اکثريت آرا تصميم گيري خواهد نمود.
28.3 – مهلت تجديدنظرخواهي 21 روز از تاريخ دريافت رأي به طور کامل مي باشد.
28.3 – رسيدگي به تجديدنظرخواهي با درخواست کتبي که به دبيرخانه سازمان ليگ با شرائط زير ارائه مي شود، آغاز مي گردد:
الف. نام و آدرس فرجام خواه و فرجام خوانده؛
ب. مقرراتي که بر طبق آن درخواست تجديدنظر صورت گرفته است؛
ج. ماهيت فرجام خواهي و وقايع مرتبط با آن؛
د. وسائل جبران خسارات که درخواست شده است؛
ه. هرگونه مدارک و دلايل مورد استناد که رونوشت آنها بايد ضميمه شود؛
و. رسيد واريز مبلغ بيست و پنج ميليون ريال به حساب سازمان ليگ بابت تجديدنظرخواهي.
28.4 – به محض دريافت درخواست تجديدنظر خواهي، دبيرخانه ملزم مي باشد که:
الف. از کامل بودن درخواست تجديدنظر و رعايت مهلت هاي قانوني اطمينان يابد؛
ب. يک نسخه از درخواست به همراه مدارک پيوست به رئيس و اعضاي کميته ارائه مي گردد؛
ج. يک نسخه از مدارک فوق براي فرجام خوانده ارسال مي گردد.
28.5 – فرجام خوانده مکلف است تا ظرف 14 روز پاسخ کتبي خود به همرا رونوشت تمام مدارک استنادي را از طريق پست سفارشي به دبيرخانه سازمان ليگ تسليم نمايد.
28.6 – ظرف يک هفته از دريافت پاسخ فرجام خوانده، سازمان ليگ موظف است که:
الف. رونوشت مدارک دريافتي را به رئيس کميته تسليم نمايد؛
ب. رونوشت مدارک دريافتي را به فرجام خواه تسليم نمايد.
28.7 – رئيس کميته دستورات لازم جهت هدايت جريان رسيدگي را يه طور مکتوب به طرفين دعوي ابلاغ نموده که طرفين مکلف به رعايت آن بدون هرگونه تأخيري مي باشند.
28.8 - رئيس کميته به واسطه مقام خود از حق احضار هر شخصي براي حضور در جلسه رسيدگي، ارائه شهادت و تسليم مدرک برخوردار مي باشد و در صورت غيبت و عدم رعايت موارد فوق، براساس اين قوانين متخلف شناخته خواهد شد.
28.9 – دبيرخانه تمام اقدامات لازم جهت برگزاري جلسه رسيدگي را انجام داده و تاريخ و زمان رسيدگي را به طور کتبي به اطلاع طرفين خواهد رساند.
28.10 – اگر يکي از طرفين دعوي در جلسه رسيدگي غيبت نمايد، اتاق ممکن است رسيدگي را تعطيل و به جلسه بعد موکول نموده يا در غياب وي به رسيدگي ادامه دهد.
28.11 - رئيس کميته داراي اختيار تام در شيوه اداره جلسه رسيدگي مي باشد.
28.12 – جلسه رسيدگي به طور خصوصي برگزار خواهد شد.
28.13 – هر يک از طرفين محق مي باشند که در جلسه رسيدگي داراي مشاور يا وکيل حقوقي بوده مشروط برآنکه قبلاً ظرف 14 روز اين امر را به طور کتبي به اطلاع رئيس اتاق و طرف ديگر برساند.
28.14- تصميم اتاق بايد در اسرع وقت به طور کتبي و از طريق دبيرخانه به طرفين دعوي ابلاغ گردد.
28.15- اتاق مي بايد دلايل تصميم خود را بيان دارد.
28.16 – تصميمات اتاق، نهايي و الزام آور مي باشد.
ماده 29: عدم مسئوليت
اعضاي اتاق وضعيت بازيکنان، اتاق حل اختلاف و کميته قرجام در قبال فعل و ترک فعل خود در ارتباط با رسيدگي هيچگونه مسئوليت شخصي نخواهند داشت.
پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (ضميمهها 1)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شد . در دو بخش هم ضميمه هاي اين پيش نويس ارائه مي شود :
ضميمه 1: در اختيار قرار دادن بازيکنان براي حضور در تيم هاي ملي
ماده 1: قواعد کلي
1.1 - باشگاه ها موظف به آزاد کردن بازيکنان تحت قرارداد خود براي حضور در تيم هاي ملي کشوري که بازيکن واجد شرايط بازي بر اساس مليت خود بوده به شرط درخواست فدراسيون مربوطه ميباشند. هرگونه توافق بين بازيکن و باشگاه برخلاف آن ممنوع مي باشد .
1.2 - آزاد کردن بازيکنان بر اساس شرايط ذکر شده در پاراگراف يک اين ماده براي مسابقاتي که در تاريخ تعيين شده و در تقويم هماهنگ مسابقه بينالمللي و براي کليه مسابقاتي که وظيفه آزاد نمودن بازيکنان بر مبناي تصميم خاص کميته اجرايي فيفا وجود دارد ، الزامي مي باشد .
1.3 - آزاد کردن بازيکنان در مسابقاتي که در ليست تقويم هماهنگ مسابقه بينالمللي نيامده است ، الزامي نمي باشد .
1.4 - آزاد کردن بازيکنان بايد براي دوره آماده سازي پيش از مسابقه که بقرار ذيل تنظيم گشته، صورت پذيرد:
الف. مسابقات دوستانه: 48 ساعت ؛
ب ) مسابقات انتخابي براي تورنمنت هاي بين المللي :
- چهار روز ( منجمله روز مسابقه ). چنانچه مسابقه مربوط در کنفدراسيون ديگري غير از کنفدراسيوني که باشگاه بازيکن در آن ثبت گرديده برگزار مي شود مدت مرخصي تا پنج روز تمديد مي شود؛
- قبل از بازيها در روزهاي دوگانه پشت سر هم ( جمعه – سهشنبه ) مندرج در تقويم هماهنگ مسابقه بينالمللي ، زمان آزاد کردن بازيکنان در هر صورتي 5 روز قبل از شروع آن دوره زماني که در تقويم مشخص شده است (شامل همان جمعه) نيز ميباشد؛
ج. بازيهاي انتخابي براي مسابقات بينالمللي که در تاريخ بازي هاي دوستانه قرار دارند: 48 ساعت؛
د . بازي هاي دوستانه که درتاريخ هاي رزرو شده براي مسابقات انتخابي براي تورنمنت هاي بين المللي تعيين گرديده: 48 ساعت؛
ه . مرحله نهايي مسابقات بين المللي : 14 روز قبل از اولين بازي مسابقات؛
بازيکنان نبايدکمتر از چهل و هشت ساعت مانده به شروع بازي به تيم ملي کشورشان بپيوندند.
1.5 - بازيکنان فدراسيون هايي که به صورت مستقيم حائز شرايط بازي در مرحله نهايي مسابقات جام جهاني فيفا يا قهرماني قاره اي جهت تيمهاي ملي بزرگسال A مي باشند، لازم است براي مسابقات دوستانه در تاريخ هاي رزرو شده براي مسابقات رسمي مرحله انتخابي طبق دستورالعملهائي که جهت مسابقات رسمي مقرر در همان تاريخها به اجرا درخواهد آمد ، آزاد گردند .
1.6 - باشگاه ها و فدراسيون فوتبال مي توانند با مدت طولاني تر مرخصي موافقت نمايند .
1.7 - بازيکناني که فراخوان فدراسيون فوتبال طبق شرايط مندرج در اين ماده را رعايت مي نمايند، مي بايد ظرف 24 ساعت بعد از اتمام مسابقه مذکور فعاليت خود را در باشگاه از سر گيرند. اين دوره زماني در صورتي که بازي مربوطه در کنفدراسيون ديگري غير از آنچه باشگاه بازيکن در آن ثبت شده برگزار شده تا 48 ساعت قابل افزايش مي باشد. فدراسيون فوتبال بايد به صورت مکتوب برنامه تاريخ خروج و برگشت بازيکن را ده روز پيش از مسابقه به اطلاع باشگاه وي برساند . فدراسيون فوتبال بايد تضمين نمايند که پس از اتمام مسابقه بازيکنان به موقع قادر به بازگشت به باشگاه خود باشند .
1.8 - چنانچه بازيکني طي موعد مقرر در اين ماده به باشگاه خود مراجعت نکند ، در نوبت بعد که از طرف فدراسيون فراخوانده مي شود مدت آزادي بازيکن بايد بقرار ذيل کوتاه گردد :
الف. بازيهاي دوستانه : 24 ساعت
ب. براي بازي هاي انتخابي : 3 روز؛
ج . براي مسابقات نهايي در تورنمنت هاي بينالمللي : 10 روز.
1.9 - چنانچه فدراسيوني بطور مکرر اين مقررات را نقض نمايد، کميته وضعيت بازيکنان فيفا مجازاتهايي متناسب از جمله موارد ذيل اما نه محدود بدان را مي تواند اعمال نمايند:
الف . جريمه ؛
ب. کاستن از مدت آزادسازي؛
ج . منع فراخوان بازيکن يا بازيکنان براي مسابقه يا مسابقات بعدي.
ماده 2:: مقررات مالي و بيمه
2.1 - باشگاههايي که بازيکني را مطابق با مقررات اين پيوست آزاد مي نمايند، هيچگونه غرامت و تاواني دريافت نخواهند داشت .
2.2 - فدراسيون فوتبال که به بازيکني فراخوان مي دهد بايد هزينه هاي سفر او را بپردازد .
2.3 - باشگاهي که در آن بازيکن ثبت نام مي نمايد نسبت به پوششدهي بيمه اي بازيکن در برابر بيماري ها و حوادثي که طي مدت آزادسازي او اتفاق مي افتد، مسئوليت دارد. اين پوشش بيمهاي بايد تا حد هر صدمه اي که بر بازيکن طي مسابقه (مسابقات) بينالمللي که از باب آن مرخصي گرفته بر او وارد شده، تعميم يابد.
ماده 3: فراخوان بازيکنان
3.1 - بعنوان قاعده کلي ، هر بازيکني که در باشگاهي ثبت نام نموده هنگام درخواست فدراسيون در صورتي که واجد شرايط بازي براساس مليت خود براي يکي از تيم هاي ملي بوده، متعهد به ارائه پاسخ مثبت مي باشد .
3.2 - فدراسيوني که مايل به فراخوان بازيکني مي باشد که خارج از کشور بازي مي کند، بايد پانزده روز پيش از آغاز بازي مراتب را کتباٌ به بازيکن اعلام نمايد. . فدراسيونهايي که مايل به فراخوان بازيکن در مسابقات نهايي تورنمنتهاي بينالمللي باشند، لازم است حداقل پانزده روز پيش از شروع مدت زمان 14 روز آزادسازي بازيکن بصورت مکتوب به او اعلام کنند ( مراجعه شود به پاراگراف 4 "د" ماده 1 همين پيوست). باشگاه بازيکن نيز بايد در همان مدت کتباٌ در جريان امر قرار گيرد . ضرورت دارد باشگاه ظرف شش روز به دنبال اعلاميه مزبور، آزادي بازيکن را تائيد نمايد .
3.3 - فدراسيون فوتبال مي تواند از فيفا درخواست کمک کند تا مرخصي بازيکني را که خارج از کشور حضور دارد کسب نمايد، تنها طبق دو شرط ذيل ميتواند چنين درخواستي را مطرح نمايد :
الف . درخواست از فدراسيوني که بازيکن در آن ثبت گرديده، براي آزادي بدون پاسخ باشد؛
ب . موضوع مزبور حداقل بايد پنج روز پيش از زمان بازي به فيفا ارائه شود که در آن روز، به بازي بازيکن نامبرده نياز است.
ماده 4: بازيکنان مصدوم
هرگاه بازيکني به خاطر بيماري يا آسيب ديدگي قادر نباشد درخواست فدراسيون را رعايت نمايد، در صورت درخواست فدراسيون مي پذيرد که جهت معاينات پزشکي به پزشک منتخب فدراسيون مراجعه نمايد. در صورت درخواست بازيکن چنين معاينات پزشکي در کشوري که بازيکن در آن ثبت نام نموده ، صورت خواهد گرفت.
ماده 5: محدوديتهاي بازي
بازيکني که از طرف فدراسيون فوتبال براي يکي از تيمهاي ملي فراخوانده شده ، بجز مواردي که بر خلاف آن با فدراسيون توافق شده، حق ندارد براي باشگاهي که ثبت نام کرده و طي مدتي که در اختيار تيم ملي قرار گرفته يا بايد قرار مي گرفت، پيرو مقررات اين پيوست، بازي نمايد . علاوه بر اين، منع بازي براي باشگاه توسط بازيکن مي تواند تا پنج روز افزايش يابد، در صورتي که بازيکن بنا به هر دليلي نتواند و يا نخواهد که به فراخوان پاسخ مثبت دهد.
ماده 6: مجازات انضباطي
6.1 - تخطي از هر يک از مقررات پيش بيني شده در اين پيوست مي تواند با اعمال مجازات انضباطي مواجه شود .
6.2 - هر گاه باشگاهي برخلاف اين مقررات بازيکني را مرخص نکند يا در اقدام به اين عمل قصور نمايد، در پي آن کميته وضعيت بازيکنان فيفا بايد از فدراسيوني که باشگاه به آن تعلق دارد درخواست نمايد تا هر مسابقه (مسابقاتي) که بازيکن در آن شرکت نموده، تيم مربوطه شکست خورده شناخته شود و هر گونه امتيازي که توسط باشگاه مربوطه بدست آمده، جريمه خواهد شد. هر مسابقه برگزار شده درمسابقات حذفي، صرفنظر از نتيجه آن با پيروزي تيم حريف در نظر گرفته خواهد شد.
6.3 - چنانچه بازيکني بيش از يکبار پس از فراخواني فدراسيون ، در حضور درباشگاه تأخير نمايد کميته وضعيت بازيکنان فيفا ممکن است بنا به درخواست باشگاه بازيکن، محدوديت هاي مضاعف بر بازيکن يا بر فدراسيون او اعمال نمايد .
ضميمه 2- رويه حاکم بر درخواستهاي مربوط به اولين ثبت نام و انتقال بينالمللي افراد کمتر از 18 سال ( پاراگراف 4 ماده 36)
ماده 1: قواعد کلي
1.1 - سيستم انطباق انتقال ((TMS روند درخواست اولين ثبت نام بازيکن کمتر از 18 سال مطابق با بندهاي 2و 3 ماده 36 درخصوص نقل و انتقال بينالمللي بازيکن صغير (زير 18 سال) را مديريت خواهد نمود .
1.2 - غير از موارديکه در مقرارت ذيل مشخص گرديده ، قواعد حاکم بر روند رسيدگي کميته وضعيت بازيکنان و اتاق حل و فصل اختلاف بايد در نحوه رسيدگي به درخواستهاي مربوط به اولين ثبت نام و انتقال بينالمللي افراد کمتر از 18 سال نيز رعايت شود، با در نظر داشتن اندکي انحراف که ميتواند ناشي از اثر فرآيند هاي مبتني برکامپيوتر باشد.
ماده 2: مسئوليت فدراسيون فوتبال
2.1 - فدراسيون فوتبال بايد پرونده بازيکنان صغير (زير 18 سال) را با فاصله منظم و حداقل هر سه روز يکبار در سيستم انطباق انتقال) (TMS بررسي نموده و توجه خاصي به هر يک از درخواست ها و استعلامهاي مربوط به اظهارنامهها معطوف دارند .
2.2 - فدراسيون فوتبال در قبال هرگونه نقصان در نحوه رسيدگي که ميتواند بر اثر عدم رعايت پاراگراف يک فوق الذکر بروز نمايد، مسئوليت تام دارد.
ماده 3: اقامه دعوي و ارائه اسناد
3.1 - درخواست براي تصويب ثبت نام نخست ( پاراگراف 3 ماده 36 ) يا براي نقل و انتقال بينالمللي ( پاراگراف 2 ماده 36 ) لازم است در سيستم انطباق انتقال (TMS) و توسط فدراسيون ثبت گردد. هرگونه درخواست ديگر مورد نظر قرار نخواهد گرفت. متقاضيان تأييديه رسيد از TMS دريافت خواهند داشت.
3.2- بنا به جزئيات پرونده مورد اختلاف، فدراسيون فوتبال که درخواستي را تسليم مي دارد الزامي مي باشد که مدارک خاص از ليست زير را وارد سيستم انطباق انتقال) (TMS نمايد:
- گواهي هويت و مليت - بازيکن
- گواهي هويت و مليت - والدين بازيکن
- گواهي تاريخ تولد- بازيکن
- قرارداد استخدام- بازيکن
- قرارداد استخدام - والدين بازيکن
- مجوز کار- بازيکن
- مجوز کار- والدين بازيکن
- گواهي اقامت - بازيکن
- گواهي اقامت- والدين بازيکن
- مدارک تحصيلي دانشگاهي
- مدارک آموزش فوتبال
- مدارک خوابگاه / مراقبت
- رضايت نامه والدين
- گواهي فاصله : قاعده 50 کيلومتر
- گواهي رضايت فدراسيون همتا.
3.3 - چنانچه يکي از مدارک الزامي ارائه نشود يا اگر ترجمه مدارک با تأئيد رسمي آن طبق ماده 7 ذيل تسليم نگردد ، به متقاضي متعاقباً در سيستم تطبيق انتقال (TMS) اطلاع داده خواهد شد. تنها به درخواستي رسيدگي خواهد شد که کليه اسناد الزامآور ويا ترجمه ها و تائيديه هاي رسمي آنها بدرستي مطابق با ماده 7 ذيل تسليم شده باشند .
3.4 - متقاضي همچنين ميتواند هر نوع مدرک ديگري را که لازم مي داند همراه با درخواست خود ارائه نمايد .
ماده 4: اظهار نامه ، عدم تسليم اظهارنامه
4.1 - در صورت وجود درخواست براي تأييد نقل و انتقال بينالمللي، فدراسيون پيشين امکان دسترسي به کليه اسناد غير محرمانه را در سيستم انطباق انتقال (TMS) خواهد داشت و دعوت ميشود ظرف هفت روز از طريق TMS اظهار نامه مکتوب خود را ارائه نمايد .
4.2 - فدراسيون پيشين همچنين از طريق سيستم انطباق انتقال ( TMS ) مي تواند اسنادي را که مرتبط مي داند، ارائه نمايد .
4.3 - هرگاه اظهارنامه اي تسليم نشود، فيفا براساس مدارک در دسترس تصميم گيري خواهد نمود .
ماده 5: زبان اسناد
هرگاه مدرکي به يکي از چهار زبان رسمي و رايج فيفا موجود نباشد، در آن صورت فدراسيون مربوطه بايد يا ترجمه سند را به يکي از چهار زبان رسمي فيفا ارائه کند و يا تائيد رسمي خلاصهاي از اطلاعات مذکور در هر مدرکي را به يکي از زبانهاي مذکور تسليم نمايد . قصور در انجام اين امر ، با در نظر گرفتن پاراگراف 3 ماده 3 فوق الذکر، عدم توجه به اسناد مورد اختلاف در فيفا را در پي خواهد داشت .
ماده 6 : مهلت ها
6.1 - مهلت مقرر قانوناٌ از طريق سيستم انطباق انتقال (TMS) تعيين خواهد شد .
6.2 - کليه مدارک تسليمي بايد در سيستم انطباق انتقال (TMS) مطابق با زمان رسمي فدراسيون مربوط، ثبت گردد.
ماده 7: ابلاغ آرا
7.1 - طرفين دعوي از رأي کميته فرعي فيفا از طريق سيستم انطباق انتقال ( TMS) قانوناٌ مطلع خواهند شد. پس از ثبت رأي در سيستم انطباق انتقال (TMS) مرحله ابلاغ رأي کامل شده بنظر مي رسد. چنين ابلاغيه اي از آرا، قانوناٌ الزام آور خواهد بود .
7.2 - رأي صادره به طرفين دعوي ابلاغ خواهد شد. در همان زمان به طرفين اعلام خواهد شد که ده روز از تاريخ ابلاغ فرصت دارند تا بصورت مکتوب مستندات رأي را درخواست نمايند و قصور در انجام اين امر منجر به نهايي و الزام آور بودن رأي خواهد شد. هرگاه يکي از طرفين مستند رأي را درخواست نمايد، رأي مستدل بصورت مکتوب و به شکل کامل در اختيار متقاضي قرار گيرد. محدوديت زماني براي درخواست تجديد نظر به محض دريافت رأي مستدل آغاز ميگردد .
ضميمه شماره 3- سيستم انطباق انتقال ( TMS )
ماده 1: قلمرو
1.1 - سيستم انطباق انتقال ( (TMS براي اطمينان از اين طراحي شده است که مسئولان ويژه فوتبال جزئيات بيشتري درباره نقل و انتقالهاي بينالمللي بازيکنان در اختيار داشته باشند. اين امر موجب افزايش شفافيت در معاملات شده که در مقابل موجب بهبود اعتبار و جايگاه سيستم نقل و انتقال ميشود.
1.2 - سيستم انطباق انتقال ( TMS ) براي تمايز آشکار بين پرداختهاي مختلف در رابطه با انتقال بازيکنان بينالمللي طراحي شده است. تمام اينگونه پرداختها بايد در سيستم وارد شوند زيرا اين تنها راه شفاف سازي در رديابي پول هاييست که در ارتباط با اين نقل و انتقالات جابجا ميشوند. به طور همزمان، اين سيستم تضمين خواهد کرد که در واقع يک بازيکن حقيقي انتقال يابد نه يک بازيکن صوري جهت پولشويي مورد استفاده قرار گرفته است.
1.3 - سيستم انطباق انتقال ( TMS ) به تضمين محافظت از بازيکنان صغير کمک خواهد کرد. اگر يک بازيکن صغير براي نخستين بار به عنوان بازيکن غير تبعه ثبت يا در يک انتقال بينالمللي داخل ميشود، موافقت کميته فرعي فيفا تعيين شده توسط کميته وضعيت بازيکنان فيفا براي اين منظور بايد اخذ گردد ( مراجعه شود به ماده 36 بند 4 ). درخواست موافقت از سوي فدراسيون متقاضي ثبت بازيکن و متعاقبا جريان کار تصميم گيري در اين خصوص از طريق سيستم انطباق انتقال انجام ميگيرد ( مراجعه شود به پيوست 2 ) .
1.4 - سيستم انطباق انتقال ( TMS ) يک برنامه بر پايه وب است که بوسيله آن گواهي انتقال بينالمللي ( ITC ) الکترونيکي صادر خواهد شد. در چارچوب قلمرو اين پيوست، روال مربوط قابل اجرا از طريق سيستم انطباق انتقال کاملاٌ جايگزين صدور گواهي نامه انتقال بينالمللي به فرم کاغذي خواهد شد.
1.5 - استفاده از سيستم انطباق انتقال ( TMS ) گامي الزامي براي کليه انتقالهاي بينالمللي بازيکنان مرد حرفه اي در چارچوب فوتبال 11 نفره است و هر گونه ثبت چنين بازيکني بدون استفاده از سيستم انطباق انتقال، نامعتبر و باطل خواهد بود. درمواد آتي پيوست کنوني ، واژه " بازيکن " منحصراٌ براي ارجاع به بازيکنان مرد شرکت کننده در فوتبال 11 نفره به کار خواهد رفت .
1.6 - هر زماني که بازيکني پس از يک انتقال بينالمللي وضعيت حرفهاي بدست آورد يا وضعيت حرفهاي خود را حفظ ميکند (مراجعه شود به بند 2از ماده 2 قوانين نقل و انتقالات )، اين انتقال بينالمللي بايد وارد سيستم انطباق انتقال گردد.
ماده 2: سيستم
2.1- سيستم انطباق انتقال ( TMS ) که جهت مديريت و نظارت بر انتقال هاي بين المللي طراحي شده است، يک سيستم اطلاعات داده اي را بر پايه وب براي فدراسيونها و باشگاهها فراهم ميآورد .
2.2 - بسته به نوع نقل و انتقال، اطلاعات مختلفي بايد وارد سيستم گردد.
2.3 - در مورد يک انتقال بينالمللي در قلمرو پيوست 3 ماده 1 بند 5 که در آن هيچ قرارداد انتقالي امضا نشده است، باشگاه جديد بايد اطلاعات خاصي را ارسال و اسناد معين مربوط به انتقال را در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) ثبت نمايد. اين روند سپس براي انجام امور گواهي نامه انتقال بينالمللي ( ITC ) الکترونيکي به فدراسيونها منتقل مي خواهد شد ( به ماده 6 در زير مراجعه شود ).
2.4- در مورد يک انتقال بينالمللي در فلمرو پيوست 3 ماده 1 بند 5 که در آن يک قرارداد انتقال امضا شده است، باشگاه هاي مربوط پس از امضاي قرارداد بايد به طور مستقل از يکديگر اطلاعات را ارسال و اسناد معين مربوط به انتقال را در سيستم انطباق انتقال ثبت نمايند. اطلاعات هر باشگاه براساس اينکه آيا مهمترين نکات با جزئيات وارده از سوي باشگاه ديگر همخواني دارند ، مورد ارزيابي قرار ميگيرند.
2.5- در موردي که در بند پيشين اين ماده به آن اشاره شد ، روند انجام امور گواهي نامه انتقال بينالمللي ( ITC ) الکترونيکي صرفاٌ پس از حصول توافق در سطح باشگاهي به فدراسيونها منتقل خواهد شد ( به ماده 6 در زير مراجعه شود ).
ماده 3: کاربران
3.1 – تمام کاربران بايد براساس حسن نيت و صداقت عمل کنند.
3.2- تمام کاربران بايد در فواصل زماني منظم بصورت روزانه سيستم انطباق انتقال ( TMS ) را بررسي نموده و توجه ويژه اي به هر گونه استعلام يا درخواست اظهار نظر مبذول دارند.
3.3- اين مسئوليت بر عهده کاربران است تا اطمينان حاصل نمايند که کليه تجهيزات ضروري براي انجام تعهداتشان را دارا مي باشند.
3.3.1 – باشگاه ها
3.3.1.1 - مسئوليت وارد نمودن و بازبيني و تأييد دستورات انتقال بازيکن در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) و همچنين، در صورت لزوم حصول اطمينان از تطبيق اطلاعات الزامي بر عهده باشگاه ها مي باشد و اين امر شامل اسناد مورد نياز هم ميشود .
3.3.1.2- باشگاهها مسئول هستند تا از برخورداري از دانش و آموزش لازم جهت عمل به تعهداتشان اطمينان حاصل کنند. در اين ارتباط ، باشگاهها بايد افراد آموزش ديده براي کار با سيستم انطباق انتقال ( TMS ) را بعنوان مديران سيستم انطباق انتقال، منصوب کنند. مديران اجرايي سيستم انطباق انتقال و خط 24 ساعته مربوطه هم در صورت نياز ميتوانند به آنها در رابطه با کليه مسائل فني ياري رسانند . افزون بر آن پيوست 3 ماده 5.3 در اين ارتباط اعمال خواهد شد .
3.3.2- فدراسيون فوتبال
3.3.2.1 - فدراسيون فوتبال مسئول نگهداري فصل نقل و انتقال خود و ثبت جزئيات و همچنين جزئيات مربوط به باشگاهها ( از جمله به طور خاص دسته بندي باشگاه ها در ارتباط با سازو کار حق تعليم و تربيت ) و کارگزاران رسمي نقل و انتقالات هستند. يه علاوه، آنها مسئول اجراي روند صدور گواهي نامه انتقال بينالمللي ( ITC ) الکترونيکي ( به ماده 8 در زير رجوع شود) و در صورت لزوم تاييد خارج شدن بازيکنان از فهرست ثبت خود هستند .
3.3.2.1- فدراسيون فوتبال مسئول است تا از برخورداري از دانش و آموزش لازم جهت عمل به تعهداتشان اطمينان حاصل نمايند. در اين ارتباط ، فدراسيون بايد افراد آموزش ديده براي کار با سيستم انطباق انتقال (TMS ) را بعنوان مديران سيستم انطباق انتقال منصوب کنند.
3.3.3- سرپرستان سيستم انطباق انتقال
سرپرستان سيستم انطباق انتقال ( TMS ) مسئول مديريت دسترسي کاربران هستند .
ماده 4: تعهدات باشگاهها
4.1- باشگاهها براي نقل و انتقال هاي بينالمللي بايد از سيستم انطباق انتقال ( TMS ) استفاده کنند.
4.2 – باشگاهها متعهد به وارد کردن دستورات انتقال از طريق ثبت حداقل اسناد الزامي و ارائه اطلاعات اجباري زير بسته به نوع دستور انتخابي هستند:
- نوع دستور ( استخدام ؛ آزاد کردن ؛ مبادله ؛ استخدام بازيکن بدون قرارداد )؛
- اشاره به اينکه آيا انتقال در ازاي پرداخت پول بوده است؛
- اشاره به اينکه آيا انتقال بصورت قرضي صورت ميگيرد و اينکه در ادامه آيا بازيکن پس از مدت قرض باز ميگردد ، بطور دائمي انتقال مييابد يا مدت قرض بازيکن تمديد ميشود؛
- باشگاه طرف قرارداد؛
- فدراسيون باشگاه طرف قرارداد؛
- تاريخ پرداخت نهايي؛
- ارز پرداختي؛
- اشاره به اينکه آيا مبلغ پرداختي بابت انتقال بصورت يکجا يا در اقساط پرداخت ميشود ؛
- کارگزار رسمي باشگاه(ها) ( در صورت وجود ) به اضافه ميزان کارمزد،
- کارگزار رسمي بازيکن(ها) ( درصورت وجود )؛
- نام ، مليت و تاريخ تولد بازيکن؛
- تاريخ شروع و پايان آخرين قرارداد بازيکن؛
- دليل فسخ آخرين قرارداد بازيکن؛
- تاريخ شروع و پايان قرارداد جديد بازيکن؛
- جزئيات مورد توافق کلي و مشروط مبلغ قرارداد؛
- حق تعليم و تربيت در کل؛
- برنامه پرداخت حق نقل و انتقال شامل نوع پرداخت، باشگاه مبدأ يا مقصد، تاريخ پرداخت، مقدار و جزئيات شرايط مبلغ قرارداد؛
- اظهارنامه پرداخت شخص ثالث؛
- جزئيات بانکي ( نام يا کد بانک ؛ شماره حساب يا شبا ( IBAN ) ؛ آدرس بانک ؛ ذينفع ).
4.3 - باشگاه ها همچنين موظف به تاييد دستور نقل و انتقال وارد شده هستند.
4.4 – همچنين باشگاهها بايد در صورت لزوم، ايرادهاي عدم تطبيق اطلاعات را با مشارکت باشگاه ديگر رفع کنند.
4.5 – روند مربوط به درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) را تنها زماني مي توانند آغاز نمود که باشگاه(ها) تعهدات خود را مطابق بندهاي پيشين اين ماده رعايت کرده باشند .
4.6- در زمان اظهار پرداخت مالي ، باشگاه پرداخت کننده بايد مدرک انتقال پول را در سيستم انطباق انتقال (TMS) ثبت نمايند.
ماده5: تعهدات فدراسيون فوتبال
فدراسيون فوتبال بايد در رابطه با نقل و انتقالات بين المللي بازيکن از سيتم انطباق انتقال ( TMS ) استفاده کنند.
5.1 – دادههاي اصلي
5.1.1 – تاريخ آغاز و پايان دو دوره نقل و انتقالات و فصل مسابقات بايد حداقل 12 ماه پيش از اجراي آنها مشخص گردند. تحت شرايط استثنايي ، فدراسيونها مي توانند تاريخهاي دوره هاي ثبت انتقالات خود را حداکثر تا پيش از زمان شروع آنها اصلاح کنند يا تغيير دهند . پس از آغاز دوره ثبت ، هيچ تغييري در تاريخها امکانپذير نيست؛
5.1.2 – اطلاعات مربوط به نشاني، تلفن ، ايميل ، و دسته بندي پرورشي باشگاه ( به پيوست 4 ، ماده 4 مراجعه شود ) بايد همواره به روز نگه داشته شوند؛.
5.1.3 – پروانه کارگزاران رسمي بازيکنان و جزئيات بيمه بايد به روز نگه داشته شوند.
5.2 – اطلاعات مربوط به انتقال
5.2.1 – در هنگام وارد نمودن دستورات انتقال ، باشگاه ها بايد بازيکن مربوطه را مشخص کنند. سيستم انطباق انتقال حاوي جزئيات مربوط به بسياري از بازيکناني است که در تورنمنتهاي فيفا شرکت کرده اند. اگر جزئيات بازيکن مورد نظر در سيستم انطباق انتقال وجود نداشته باشد، باشگاه ها بايد اين اطلاعات را بعنوان بخشي از دستور انتقال وارد نمايند. روند مربوط به درخواست گواهي نامه انتقال بين المللي ( ITC ) را صرفاً زماني ميتوان آغاز کرد که اين جزئيات مربوط به بازيکن توسط فدراسيون پيشين او مورد بازبيني و تاييد قرار گرفته باشد. چنانچه جزئيات مربوط به هويت بازيکن کاملا قابل تاييد نباشد ، فدراسيون قبلي بايد بازيکن را رد کند .
5.2.2 - روند مربوط به درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) بايد توسط فدراسيون جديد در زمان مناسب انجام گيرد .
5.2.3 - روند مربوط به پاسخ به درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) و خارج کردن بازيکن از فهرست ثبت بايد توسط فدراسيون قبلي در زمان مناسب انجام گيرد.
5.2.4 - در مورد گواهي نامه انتقال بينالمللي (ITC ) فدراسيون جديد بايد تاريخ ثبت بازيکن را وارد و تائيد کند.
5.2.5 - در مورد رد درخواست گواهي نامه انتقال بين المللي ( ITC ) ، فدراسيون جديد يا بايد آنرا بپذيرد يا بسته به مورد رد کرده و به آن اعتراض نمايد. در صورت ثبت موقت يا در صورت مجاز شمردن ثبت موقت از سوي فيفا بدنبال اعتراض فدراسيون جديد به رد درخواست گواهي نامه انتقال بينالمللي ( ITC ) ، فدراسيون جديد بايد اطلاعات ثبت را وارد و تاييد کند.
5.3 – آموزش باشگاه ها
آموزش مداوم مسئوليت فدراسيون فوتبال است تا اطمينان حاصل گردد که باشگاه هاي وابسته قادر به انجام تعهداتشان در رابطه با اين پيوست هستند .
ماده 6:آئين اداري حاکم بر انتقال بازيکنان حرفه اي بين فدراسيون ها
6.1- اصول
6.1.1 - هر بازيکن حرفهاي که با يک باشگاه وابسته به يک فدراسيون ثبت کرده است ، واجد شرايط بازي در باشگاهي وابسته به يک فدراسيون ديگر نخواهد بود مگر آنکه گواهينامه انتقال بين المللي (ITC ) او مطابق با مواد پيشين اين پيوست ، توسط فدراسيون قبلي صادر و توسط فدراسيون جديد دريافت شده باشد. گواهينامه انتقال بينالمللي بايد منحصراً از طريق سيستم انطباق انتقال ( TMS ) ايجاد گردد . هر فرم ديگري از گواهينامه انتقال بين المللي بجز فرم ايجاد شده با سيستم انطباق انتقال ، نبايد به رسميت شناخته شود.
6.1.2- در ديرترين حالت ، درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) بايد از طريق سيستم انطباق انتقال و نهايتا در روز آخر دوره ثبت فدراسيون جديد ارسال گردد.
6.1.3 - فدراسيون قبلي صادرکننده گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) هم بايد يک رونوشت از شناسنامه فوتبالي بازيکن ( به ماده 7 قانون نقل و انتقالات مراجعه شود ) را براي فدراسيون جديد ارسال نمايد .
6.2 - صدور گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) براي بازيکن حرفهاي
6.2.1 - همه اطلاعاتي که اجازه درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) را به فدراسيون جديد مي دهد بايد وارد سيستم انطباق انتقال ( TMS ) شده، مورد بازبيني قرار گرفته و با اطلاعات باشگاه خواهان ثبت بازيکن در يکي از دوره هاي ثبت تعيين شده توسط آن فدراسيون تطبيق داده شوند. در هنگام وارد کردن اطلاعات مربوطه، بسته به نوع دستور، باشگاه جديد بايد حداقل اسناد زير را در سيستم انطباق انتقال ثبت نمايد :
- يک رونوشت از قرارداد بين باشگاه جديد و بازيکن حرفه اي؛
- يک رونوشت از توافقنامه انتقال بين باشگاههاي جديد و قديم ، در صورت وجود؛
- رونوشت از مدرک هويت بازيکن مانند گذرنامه يا کارت هويت ( شناسنامه )؛
- رونوشت از مدرک اثبات تاريخ تولد ( گواهي ولادت ) بازيکن؛
- مدرک اثبات تاريخ پايان آخرين قرارداد بازيکن.
سندي که به يکي از چهار زبان رسمي فيفا ( انگليسي ، فرانسه ، آلماني و اسپانيايي ) نمي باشد، در صورت درخواست صريح ، بايد يا به همراه ترجمه سند به يکي از چهار زبان رسمي فيفا يا به همراه تاييديه اي رسمي از فدراسيون باشگاه مربوطه که حاوي خلاصهاي از حقايق مرتبط سند به يکي از چهار زبان رسمي فيفاست، ثبت گردد . عدم انجام اين کار ممکن است منجر به ناديده گرفتن سند مربوطه گردد.يک بازيکن حرفه اي تا زمانيکه گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) او از طريق سيستم انطباق انتقال ( TMS ) توسط فدراسيون قبلي صادر و توسط فدراسيون جديد دريافت نشده و فدراسيون جديد تاريخ ثبت بازيکن را وارد و تاييد نکرده است ، نميتواند در مسابقات رسمي براي باشگاه جديدش بازي کند.
6.2.2 - در صورت اخطار سيستم مبني بر اينکه دستور انتقال منوط به درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) است، فدراسيون جديد بايد فوراً از طريق سيستم انطباق انتقال ( TMS ) از فدراسيون قبلي درخواست صدور گواهينامه انتقال بينالمللي براي بازيکن حرفه اي را نمايد.
6.2.3 - فدراسيون قبلي در هنگام دريافت درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) بايد فوراً از باشگاه قبلي و بازيکن حرفهاي بخواهدکه تائيدکند آيا قرارداد بازيکن حرفهاي به پايان رسيده است، آيا قرارداد براساس توافق دوجانبه زودتر فسخ شده است يا آيا اختلافي بر سر قرارداد وجود دارد .
6.2.4 - فدراسيون قبلي ظرف هفت روز از زمان دريافت درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) بايد يکي از دو مورد زير را از طريق انتخاب گزينههاي مناسب در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) انجام دهد:
الف. گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC ) را براي فدراسيون جديد صادر نموده و تاريخ خارج کردن بازيکن از فهرست ثبت خود را وارد نموده ; يا
ب. درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) را رد نموده و به فدراسيون جديد اطلاع دهد که نميتواند گواهينامه را صادر نمايد زيرا قرارداد بين باشگاه قبلي و بازيکن حرفه اي به پايان نرسيده است يا توافق دوجانبهاي براي فسخ زودهنگام قرارداد حاصل نشده است.
6.2.5 - در هنگام دريافت درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي ( ITC )، فدراسيون جديد بايد دريافت آنرا تأييد و اطلاعات ثبت بازيکن مربوطه را در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) تکميل کند.
6.2.6 - اگر فدراسيون جديد پاسخ درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) را ظرف 15 روز از تاريخ انجام درخواست، دريافت نکند بايد فوراً بازيکن حرفهاي را بصورت موقت با باشگاه جديد ثبت کند ( ثبت موقت). فدراسيون جديد بايد اطلاعات ثبت بازيکن مربوطه را در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) تکميل کند. ثبت موقت بايد يکسال پس از درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي، دائمي گردد . کميته وضعيت بازيکنان فيفا مي تواند يک ثبت موقت را ملغي کند چنانچه در طي اين بازه يکساله، فدراسيون قبلي دلايل معتبري براي پاسخ ندادن خود به درخواست گواهينامه انتقال بين المللي ارائه نمايد.
6.2.7 - در صورت وجود اختلافي قراردادي بين باشگاه قبلي و بازيکن حرفهاي، فدراسيون قبلي نبايد گواهينامه انتقال بين المللي ( ITC ) را صادر نمايد. در چنين موردي، بازيکن حرفهاي، باشگاه قبلي يا باشگاه جديد محق هستند تا دعوي خود را به فيفا ارجاع دهند . فيفا سپس بايد ظرف شصت روز درباره صدور گواهينامه انتقال بين المللي و مجازاتهاي ورزشي تصميم گيري کند. درکليه موارد ، تصميم گيري درباره مجازاتهاي ورزشي بايد بيش از صدور گواهينامه انتقال بين المللي انجام گيرد. صدور گواهينامه انتقال بين المللي بايد بدون نفي غرامت نقض قرارداد انجام پذيرد. فيفا مي تواند در شرايط استثنايي، اقدامات موقت انجام دهد. اگر نهادي داراي صلاحيت اجازه ثبت موقت را بدهد، فدراسيون جديد بايد اطلاعات ثبت بازيکن مربوطه را در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) تکميل نمايد.
6.3- قرض دادن بازيکنان حرفهاي
6.3.1 - مقررات وضع شده در بالا در مورد انتقال قرضي يک بازيکن حرفهاي از يک باشگاه وابسته به يک فدراسيون به باشگاهي متعلق به فدراسيوني ديگر نيز اعمال ميشود.
6.3.2 - در هنگام درخواست ثبت يک بازيکن براساس انتقالي قرضي، باشگاه جديد بايد رونوشتي از توافقنامه انتقال قرضي که با باشگاه قبلي امضا شده و احتمالا به امضاي بازيکن هم رسيده است را در سيستم انطباق انتقال ( TMS ) ثبت نمايد. شرايط قرارداد انتقال قرضي بايد به درخواست گواهينامه انتقال بينالمللي (ITC ) ضميمه شود.
6.3.3 - با سرآمدن مدت انتقال قرضي، گواهينامه انتقال بين المللي (ITC ) بايد از طريق سيستم انطباق انتقال ( TMS ) و براساس درخواستي ويژه که به دستور انتقال قرضي اوليه ارجاع دارد و خود نيز از طريق سيستم انطباق انتقال ارسال ميگردد، به فدراسيون باشگاه قرض دهنده بازيکن حرفهاي بازگردانده شود .
6.3.4 - موارد تمديد مدت قرض و انتقال دائم پس از انتقال قرضي هم بايد در سيستم انطباق انتقال (TMS ) وارد گردند.
ماده 7: مجازاتها
7.1- ماده عمومي
7.1.1 - مجازاتها ميتواند شامل حال باشگاه هايي شودکه از مقررات پيوست حاضر تخطي نموده اند.
7.1.2 - مجازاتها همچنين ميتواند شامل باشگاه هايي شود که مشخص گردد که اطلاعات نادرست يا غير واقعي در سيستم انطباق انتقال ( TMS) وارد کرده يا از سيستم براي مقاصد غير قانوني سوء استفاده کردهاند .
7.1.3 - باشگاه ها مسئول اعمال و اطلاعاتي مي باشند که توسط مديران سيستم انطباق انتقال ( TMS ) وارد مي شود.
7.2- صلاحيت
7.2.1 - کميته انضباطي فدراسيون فوتبال مسئول تعيين و تحميل مجازاتها براساس قوانين انضباطي فدراسيون مي باشد.
7.2.2 - روند تعيين مجازاتها ميتوانند توسط فدراسيون بنا به صلاحديد خود يا به درخواست يکي از طرفين مربوطه آغاز گردد .
7.3 - مجازاتها براي باشگاهها
بطور اخص ، مجازات هاي زير مطابق با قوانين انضباطي فدراسيون فوتبال ميتوانند بعلت نقض مفاد پيوست کنوني شامل حال باشگاه ها شوند :
- توبيخ يا تذکر؛
- جريمه؛
- ابطال نتيجه يک مسابقه؛
- بازنده اعلام شدن؛
- محروميت از يک رقابت؛
- کسر امتيازات؛
- تنزل به يک دسته پايين تر؛
- محروميت از نقل و انتقالات؛
- برگرداندن پاداشها.
اين مجازاتها مي توانند بطور جداگانه يا بصورت ترکيبي در نظر گرفته شوند .
پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (بخش چهارم)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شده است :
فصل ششم – انتقال بين المللي بازيکنان صغير
ماده 36: حمايت از بازيکنان صغير( زير18 سال)
36.1 - انتقالهاي بين المللي تنها زماني مجاز است که بازيکنان بالاي 18 سال باشد.
36.2 - انتقال بازيکنان زير 18 سال زماني مجاز است که:
الف - والدين بازيکن به کشوري که باشگاه در آن قرار گرفته با دلايل غير از دلايل فوتبالي سفر کنند؛
ب - بازيکن در فاصله دورتر از 50 کيلومتر از مرز ملي خود زندگي نکند و باشگاهي که بازيکن مايل است در فدراسيون کشور همسايه ثبت نام نمايد نيز در فاصله 50 کيلومتري از آن مرز واقع شده باشد. حداکثر مسافت بين اقامتگاه بازيکن و ساختمان مرکزي باشگاه بايد 100 کيلومتر باشد. در چنين مواردي، بازيکن بايد به زندگي در خانه خود ادامه داده و دو فدراسيون مربوطه بايد با رضايت صريح خود بدين امر را اعلام دارند.
36.3 - شرايط اين ماده نيز بايد براي هر بازيکني که هرگز قبلاً در يک باشگاه ثبتنام نکرده و داراي مليت کشوري نيست که تمايل دارد براي اولين بار در آنجا ثبت نام کند، اعمال خواهد شد.
36.4 - هر انتقال بين المللي مطابق با بند 18.2 آيين نامه نقل و انتفال فيفا و هر ثبت اوليه مطابق با بند 18.3 فوق الذکر، منوط به تأئيد کميته تعيين وضعيت بازيکنان فيفا مي باشد. درخواست تأييديه توسط فدراسيوني که مايل به ثبت بازيکن مي باشد مي بايست ارائه گردد. به فدراسيون قبلي بايد اين فرصت داده شود تا وضعيت خود را در اين زمينه روشن نمايد. تأييديه فيفا مي بايد قبل از هرگونه تقاضائي از فدراسيون جهت ITC و/ يا ثبت اولين قرارداد صورت گيرد. هرگونه تخطي از اين مقررات توسط کميته انضباطي فيفا مطابق با مجموعه مقررات انضباطي فيفا قابل مجازات خواهد بود. علاوه بر فدراسيوني که درخواست خود را به کميته تعيين وضعيت بازيکنان فيفا براي تأئيد ارسال نکرده است اينگونه مجازاتها ممکن است براي فدراسيون فوتبال قبلي که ITC را بدون تائيديه کميته فوق صادر نموده و همچنين براي باشگاه هايي که براي انتقال بازيکن زير 18 ساله به توافق رسيده اند اعمال مي گردد.
36.5 - روند درخواست اولين ثبت نام و انتقال بين المللي بازيکنان زير 18 سال در ضميمه 2 اين قوانين درج شده است.
ماده 37: ثبت و گزارش بازيکنان صغير در آکادمي ها
37.1 - باشگاههايي که داراي آکادمي فوتبال بوده که به طور قانوني، اقتصادي يا در عمل بدانها وابسته مي باشند موظفند تا وضعيت بازيکنان زير 18 سال خود را که در آکادمي حضور دارند را به فدراسيون فوتبال گزارش دهند.
37.2 - فدراسيون فوتبال موظف است تا از موارد زير در مورد آکادمي هايي که به طور قانوني، اقتصادي يا در عمل به باشگاههايي وابسته نمي باشند، مطمئن گردد:
الف. هدايت باشگاهي را بر عهده گيرد که در ليگ حضور دارد و موظف است که ليست تمامي بازيکنان را به فدراسيون فوتبال ارسال نمايد يا آکادمي، خود، با باشگاهي قرارداد منعقد نمايد؛ يا
ب . اسامي تمامي بازيکنان زير 18 سال خودکه براي تمرين در آکادمي حضور دارند را به فدراسيون گزارش کند.
37.3 - هر فدراسيوني بايد تمامي اطلاعات ثبت شده را که شامل نام و نام خانوادگي، تاريخ تولد بازيکنان زير 18 سال را که قبلاً توسط آکادمي باشگاه به فدراسيون گزارش شده است را در اختيار داشته باشد.
37.4 - در مدت فعاليت مي بايد، آکادميها و بازيکنان به قوانين و مقررات فيفا و فدراسيون فونبال احترام بگذارند.
37.5 - هرگونه نقض اين قوانين توسط کميته انضباطي مطابق با مقررات انضباطي قابل مجازات ميباشد.
37.6 - ماده 37 آيين نامه نقل و انتقال فيفا همچنين بايد گزارش تمامي بازيکنان زير 18 سال که تبعه کشور ديگري غير از کشوري که حضور آنها را گزارش مي دهد نيز مي شود.
فصل هفتم - حق تعليم و مکانيسم همبستگي
ماده 38: حق تعليم
حق تعليم بايد به باشگاه (هاي) تعليم دهنده بازيکن پرداخت شود: 1) زماني که يک بازيکن اولين قرارداد خود را به عنوان يک بازيکن حرفه اي امضا ميکند و 2) هر زمان که يک بازيکن حرفه اي تا پايان فصل بيست و سومين سال تولد خود انتقال مي يابد. تکليف در مورد پرداخت حق تعليم در صورتيکه انتقال در طول يا در پايان قرارداد بازيکن انجام شده باشد، بوجود مي آيد. شرايط مربوط به حق تعليم در ضميمه 4 اين مقررات آورده شده اند.
ماده 39: مکانيسم همبستگي
اگر يک بازيکن حرفه اي قبل از انقضاي قرارداد خود انتقال داده شود، هر باشگاهي که در آموزش و تمرين وي سهيم بوده بايد سهمي از غرامت پرداخت شده به باشگاه قبلي را دريافت نمايد (سهم همبستگي) . مقررات مربوط به سهم همبستگي در ضميمه 5 اين مقررات قيد شده اند.
فصل هشتم - صلاحيت قضايي
ماده 40: صلاحيت قضايي فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران
بدون نقض حق هر بازيکن يا باشگاه براي ادعاي خسارت در اختلافات مربوط به اشتغال نزد دادگاه هاي مدني، فدراسيون فوتبال صلاحيت رسيدگي در موارد زير را دارد:
الف. اختلافات بين باشگاه ها و بازيکن ها در رابطه با حفظ ثبات قراردادي (ماده هاي 34 – 29) درجائيکه تقاضاي مجوز انتقال بين المللي ) ITC (و ادعايي از يکي از طرفين ذي نفع در رابطه با تقاضاي ITC مذکور وجود دارد ، به ويژه در رابطه با صدور ITC، مجازات هاي ورزشي يا پرداخت خسارت براي نقض قرارداد؛
ب. اختلافات مربوط به استخدام مابين بازيکنان و باشگاه ها در ابعاد داخلي و بين المللي؛
ج. اختلافات مربوط به استخدام مابين يک باشگاه يا فدراسيون از يک طرف و يک مربي از طرف ديگر در ابعاد داخلي و بين المللي؛
د . اختلافات مربوط به حق تعليم (ماده 38) و مکانيسم همبستگي (ماده 39) اعم از داخلي و بين المللي؛
ه . ساير اختلافات بين باشگاه ها که در چارچوب موارد ذکر شده در" الف" و، "د" فوق الذکر نمي گنجد.
ماده 41: کميته وضعيت بازيکنان
41.1- اين کميته براساس ماده 51 اساسنامه فدراسيون فوتبال در سازمان ليگ تشکيل مي گردد تا مطابقت مقررات نقل و انتقال بازيکنان با مقررات فيفا در خصوص وضعيت و نقل و انتقال بازيکنان را نظارت نموده و وضعيت بازيکنان براي حضور در مسابقات مختلف که توسط فدراسيون فوتبال سازماندهي مي شود را تعيين کند. هيأت رئيسه فدراسيون ميتواند مقررات ويژهاي در خصوص اختيارات قانوني کميته وضعيت بازيکنان و انتخاب اعضا وضع نمايد. اعضا اين کميته شامل يک رئيس، يک نايب رئيس و سه عضو ميباشد. کميته وضعيت بازيکن در مورد هر يک از موارد توصيف شده در بند "ج" و "ه" ماده 40 اين قانون و همچنين در مورد همه اختلافات ديگر ناشي از کاربرد اين قوانين با رعايت ماده 42 حکم خواهد دهد.
41.2 - در صورت عدم اطمينان در خصوص صلاحيت قضائي کميته وضعيت بازيکنان يا اتاق حل اختلاف، رئيس کميته وضعيت بازيکنان تصميم خواهد گرفت که چه ارگاني واجد صلاحيت مي باشد.
41.3 - کميته وضعيت بازيکنان در حضور حداقل سه عضو شامل رئيس يا نايب رئيس و دو نفر از اعضا به موضوع رسيدگي خواهد نمود، اظهارات طرفين در طول مدت بررسي پرونده بايد شنيده شود. از تصميمات اتخاذ شده کميته وضعيت ميتوان در نزد کميته فرجام سازمان ليگ تجديد نظر خواهي نمود.
ماده 42: اتاق حل اختلاف (NDRC)
42.1 - اتاق حل اختلاف، محکمه داوري مستقلي بوده که رسيدگي منصفانه و بيطرفانه را تضمين نموده و به اصل نمايندگي مساوي بازيکنان و باشگاه ها در رسيدگي، احترام مي گذارد.
42.2 - اتاق حل اختلاف به هر يک از موارد مذکور در بندهاي" الف"، "ب" و" د" ماده اين قانون به استثناي اختلافات مربوط به موضوع صدور ITC رسيدگي خواهد نمود. به طور کلي اتاق داراي صلاحيت رسيدگي به موارد ذيل مي باشد:
• اختلافات مابين بازيکنان و باشگاه ها در خصوص مسائل استخدامي و ثبات قراردادها؛
• اختلافات مابين باشگاه ها در مورد حق تعليم و مکانيسم همبستگي؛
• اختلافات در خصوص وضعيت بازيکنان در ارتباط با فدراسيون فوتبال و اعضاي آن، مقامات رسمي و کارگزاران رسمي بازيکنان و مسابقات.
42.3 - اتاق در رسيدگي خود اساسنامه و مقررات فيفا ، فدراسيون فوتبال، تمام توافقات مابين طرفين، مقررات داخلي از جمله فوانين کار جمهوري اسلامي ايران ،توافقات تجاري جمعي همچنين ويژگي خاص فوتبال را در نظر خواهد گرفت.
42.4 - اتاق حل اختلاف از اعضاي زير تشکيل مي شود:
الف. رئيس و نايب رئيس که به اتفاق آراء توسط نمايندگان بازيکنان و باشگاه ها از يک فهرست 5 نفره که توسط هيأت رئيسه فدراسيون تهيه شده انتخاب خواهند شد؛
ب. سه نماينده از بازيکنان به انتخاب اتحاديه بازيکنان فونبال ايران که عضو انحاديه جهاني بازيکنان حرفه اي فوتبال (FIFPro) بوده و در صورت عدم تشکيل بر مبناي انتخاباب مورد تائيد فيفا و اتحاديه جهاني بازيکنان حرفه اي فوتبال انتخاب مي شوند.
42.5 – رئيس و نايب رئيس اتاق بايد داراي تحصيلات حقوقي بوده و وکيل واجد شرايط باشند. رئيس اتاق بايد فردي مستقل بوده و نسبت به منافع گروههاي ذينفع نظير بازيکنان و باشگاهها بيطرف باشد. در صورت تساوي آرا، رأي رئيس اتاق قاطع خواهد بود. همچنين رئيس نمي تواند عضوي از اتاق را منصوب نمايد.
42.6- هر باشگاه بيش از يک عضو نمي تواند در اتاق داشته باشد. اتاق بايد در حضور حداقل سه عضو شامل رئيس يا نايب رئيس به موضوع رسيدگي نمايد و هيأت داوري در تمام موارد رسيدگي به موارد" الف" و "ب" ماده 42.4 فوق الذکر بايد شامل تعداد مساوي از نماينده هاي باشگاه ها و بازيکنان باشد.
42.7 - به اختلافات مذکور در بند ج ماده 42.4 هيأت داوري مرکب از 3 نفر از اعضاي اتاق رسيدگي مي نمايد که شامل رنيس يا نايب رئيس و دو داور به انتخاب هر يک از طرفين دعوي خواهد بود.
42.8 - اظهارات طرفين در طول مدت بررسي پرونده بايد شنيده شود. از تصميمات اتخاذ شده توسط اتاق حل اختلاف ميتوان در نزد کميته فرجام سازمان ليگ تجديد نظر خواهي نمود.
42.9– اعضاي اتاق نمي توانند عضو هيأت رئيسه يا ساير کميته هاي فدرسيون فوتبال و سازمان ليگ باشند.
42.10 – جزئيات تفصيلي دادرسي اتاق حل اختلاف در ضميمه 6 پيش بيني شده است.
ماده 43: راهنماي آئين رسيدگي کميته وضعيت بازيکنان و اتاق حل اختلاف
43.1 - به عنوان يک قاعده کلي، کميته وضعيت بازيکنان يا اتاق حل اختلاف بايد ظرف 60 روز حکم خود را صادر نمايند. آئين دادرسي تابع مقررات عمومي رسيدگي فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ مي باشد.
43.2 - حداکثر هزينه دادرسي نزد کميته وضعيت بازيکنان و اتاق حل اختلاف در حد........ ريال مي باشد و بايد توسط طرف ناموفق (محکوم عليه) پرداخت شود. تخصيص هزينه ها بايد در رأي توضيح داده شود.
43.3 - بررسي انضباطي براي تخلف از اين مقررات بايد مطابق با قانون انضباطي فدراسيون فوتبال باشد مگر اينکه برخلاف آن در اين مقررات پيش بيني شده باشد.
43.4 - اگر دليلي مبني بر وجود مورد انضباطي باشد، کميته وضعيت بازيکنان و اتاق حل اختلاف ( بر حسب مورد) بايد پرونده را همراه با تقاضائي براي شروع رسيدگي انضباطي مطابق با قانون انضباطي فدراسيون فوتبال به کميته انضباطي ارسال نمايد.
43.5 - کميته وضعيت بازيکن و اتاق حل اختلاف ( برحسب مورد، نبايد به هيچ پرونده تابع اين قوانين رسيدگي کنند اگر بيش از دو سال از زمان وقوع رويداد مورد اختلاف گذشته باشد. اين مرور زمان بايد به طور ويژه در هر مورد، ابتدا بررسي شود.
فصل نهم – مقررات نهايي
ماده 44: اقدامات انتقالي
44.1- هر دعوي که قبل از لازم الاجرا شدن اين مقررات به فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ ارجاع داده شده است، بر اساس قوانين اجرايي در زماني که قرارداد موضوع اختلاف امضا شده يا زماني که اختلاف بوقوع پيوسته، بايد رسيدگي شود.
44.2- به عنوان يک قاعده کلي به همه موارد ديگر بايد مطابق با اين قوانين رسيدگي شود.
44.3- فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ بايد مقررات خود را ظرف 3 ماه مطابق با اين مجموعه قوانين اصلاح نمايند.
ماده 45: موضوعات پيش بيني نشده
موضوعاتي که در اين مقررات پيش بيني نشده و موارد قوه قاهره (فورس ماژور) توسط هيأت رئيسه سازمان ليگ تصميم گيري خواهند شد که اين تصميمات، نهايي مي باشند.
ماده 46: اجرا
اين قوانين توسط هيأت رئيسه سازمان ليگ و هيأت رئيسه فدراسيون فوتبال در تاريخ .......................... به تصويب رسيده و از تاريخ ............................لازم الاجرا مي باشد.
پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (بخش سوم)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شده است :
فصل چهارم - حفظ ثبات قراردادي مابين بازيکنان حرفه اي و باشگاه ها
ماده 29: احترام به قرارداد
يک قرارداد بين بازيکن حرفه اي و يک باشگاه تنها پس از اتمام مدت قرارداد يا طبق توافق دو طرفه پايان مي پذيرد.
ماده 30: فسخ قرارداد با وجود دليل موجه
30.1 - يک قرارداد ميتواند بدون هر گونه آثاري (يا پرداخت غرامت و يا تحميل محروميت هاي ورزشي) در جائيکه که "دليل موجه اي " وجود دارد، توسط هر يک از طرفين فسخ شود.
30.2 – دليل موجه از جمله شامل:
الف. بازيکن به دليل بيماري يا مصدوميت طولاني مدت، صلاحيت بازي را از دست داده باشد؛
ب. بازيکن بنا به تقصير خود، الزامات قانوني براي استخدام يا اقامت به عنوان فردي خارجي در ايران را ديگر دارا نباشد؛
ج. نقض مکرر يا شديد قرارداد استخدامي، مقررات يا دستورالعمل هاي که بازيکن به صراحت آنها را پذيرفته است؛
د. از دست دادن جواز فعاليت باشگاه بر اثر انقضاء و ابطال آن؛
ه. اجرايي شدن تعليق بازيکن به موجب رفتار اشتباه خود بازيکن تا 3 ماه يا بيشترتوسط سازمان ليگ يا فدراسيون فوتبال.
ماده 31: فسخ يک قرارداد با وجود دليل موجه ورزشي
يک بازيکن حرفه اي رسمي که در طول يک فصل، در کمتر از ده درصد مسابقات رسمي باشگاهش شرکت داشته باشد، ميتواند پيش از موعد با استناد به وجود دليل موجه ورزشي قرارداد خود را فسخ نمايد. در ارزيابي چنين مواردي توجه خاصي به شرايط بازيکن بايد مبذول داشت. وجود دليل موجه ورزشي بايد بر اساس مورد به مورد اثبات شود. در چنين حالتي مجازات هاي ورزشي نبايد اعمال شوند اگرچه ممکن است خسارت قابل پرداخت باشد. يک بازيکن حرفه اي تنها مي تواند براين مبنا ظرف 15 روز پس از آخرين مسابقه رسمي آن فصل که باشگاهش برگزار نموده، قرارداد خود را فسخ نمايد.
ماده 32: محدوديت فسخ يک قرارداد در طول فصل
يک قرارداد را نميتوان به طور يک جانبه در طول يک فصل فسخ نمود. در صورت توافق طرفين براي فسخ قرارداد، بلافاصله بايد مراتب فسخ کتباً با امضاي بازيکن و باشگاه به سازمان ليگ ارسال گردد.
ماده 33: نتايج فسخ يک قرارداد بدون وجود دليل موجه
مقررات زير زماني که يک قرارداد بدون دليل موجه فسخ شود اعمال خواهند شد:
33.1- در همه موارد، طرفي که قرارداد را نقض ميکند بايد خسارت بپردازد. با رعايت ماده 38 و ضميمه 4 در رابطه با حق تعليم و چنانچه در قرارداد بر خلاف آن توافق نشده باشد، خسارت نقض بايد با توجه خاص به قوانين فدراسيون فوتبال و قوانين جاري کشور، شاخصه هاي ورزشي و هر معيار عيني ديگر محاسبه خواهد شود. اينگونه معيارها بايد بطور خاص شامل حقوق و مزاياي ديگر بازيکن در قرارداد مربوطه و قرارداد جديد، زمان باقي مانده در قرارداد موجود تا حداکثر پنج سال، هزينه ها و مخارج پرداخت شده به باشگاه سابق يا تحميل شده توسط اين باشگاه (مستهلک شده در طول مدت قرارداد) و اينکه آيا نقض قرارداد در دوره حفاظت شده اتفاق افتاده يا خير، ميباشند.
33.2 - وظيفه پرداخت خسارت را نمي توان به شخص ثالثي واگذار نمود. اگر يک بازيکن حرفه اي ملزم به پرداخت خسارت باشد، بازيکن و باشگاه جديد وي به طور تضامني و انفرادي مسئول پرداخت آن مي باشند. مي توان ميزان قابل پرداخت را در قرارداد ذکر نمود يا طرفين مي توانند بر آن توافق کنند.
33.3 - علاوه بر الزام به پرداخت غرامت، به هر بازيکني که قرارداد را در طول دوره حفاظت شده نقص کرده است، مجازات هاي ورزشي نيز تحميل خواهد شد. اين مجازات ها ميتواند شامل 4 ماه محروميت از شرکت در مسابقات رسمي باشد. در صورت وجود اوضاع تشديد کننده، اين محروميت تا 6 ماه طول خواهد کشيد. در همه موارد، اين مجازات هاي ورزشي بلافاصله پس از اطلاع يافتن بازيکن از تصميم مربوطه لازم الاجرا خواهد شد. مجازات هاي ورزشي در فاصله مابين آخرين مسابقه رسمي فصل گذشته و اولين مسابقه رسمي فصل جديد معلق باقي خواهد ماند که شامل مسابقات جام حذفي و قهرماني بين المللي براي باشگاهها نيز مي گردد. بهر حال ، مجازات هاي ورزشي اگر بازيکن عضو رسمي تيم ملي باشد که مي تواند به عضويت آن درآيد و فدراسيون مربوطه در مسابقات نهايي يک تورنمنت بين المللي در فاصله مابين آخرين مسابقه رسمي فصل گذشته و اولين مسابقه رسمي فصل جديد شرکت دارد اينگونه تعليق ها اعمال نخواهد شد و بازيکن مي تواند در آن مسابقات شرکت نمايد. نقض يک طرفه قرارداد با دليل موجه يا دليل موجه ورزشي بعد از دوره حمايت شده منتج به مجازات هاي ورزشي نخواهد شد. بهر حال ، موارد انضباطي در خارج از دوره حمايت شده به دليل قصور در اطلاع دادن از خاتمه قرارداد در طي 15 روز از آخرين بازي رسمي فصلي باشگاهي ( شامل جام حذفي ) که بازيکن در آن ثبت نام کرده ممکن است در نظر گرفته شوند. در زماني که قرارداد تجديد شده و يا دوره قرارداد قبلي تمديد شود، دوره حفاظت شده مجدداً آغاز خواهد شد.
33.4- علاوه بر تعهد براي پرداخت غرامت، براي هر باشگاهي که قرارداد را در طول دوره حفاظت شده نقض ميکند يا ديگران را به اين امر اغوا مي نمايد، مجازات هاي ورزشي بايد در نظر گرفته شوند. فرض ميشود ، مگر آنکه خلاف آن ثابت شود، که هر باشگاهي که بايک بازيکن حرفه اي که قرارداد خود را بدون دليل موجه فسخ نموده باشد، قراداد منعقد نمايد، باشگاه آن بازيکن حرفه اي را اغوا نموده تا قرارداد خود را فسخ نمايد. باشگاه از ثبت قرارداد هر بازيکن جديد، ملي يا بين المللي، براي دو دوره ثبت نام محروم خواهد شد.
33.5 - هر فرد که تابع اساسنامه و مقررات فيفا (مقامات باشگاه، کارگزاران بازيکنان، بازيکنان و غيره) اگر به شيوه ايي عمل کنند که منجر به نقض قرارداد بين يک بازيکن حرفه اي و يک باشگاه شود تا انتقال بازيکن را امکان پذير سازند با مجازات روبرو خواهند شد.
ماده 34: شروط خاص مربوط به قراردادهاي بين افراد حرفهاي و باشگاهها
34.1 - اگر يک کارگزار رسمي نقل و انتقالات فيفا در مذاکرات يک قرارداد دخالت نمايد، نام وي نيز بايد در قرارداد ذکر شود.
34.2 - حداقل طول مدت يک قرارداد بايد از تاريخ شروع آن تا پايان فصل مي باشد، در حاليکه حداکثر مدت يک قرارداد پنج سال مي باشد.
34.3 - پس از ثبت قرارداد منعقد شده برابر بندهاي فوق در فرمهاي قراردادي ، باشگاه گيرنده بازيکن بايد حداکثر سه روز کاري پس از عقد قرارداد اين قرارداد را به کميته نقل و انتقالات سازمان ليگ ارائه داده و پس از تأييد مراتب توسط کميته مزبور در دبيرخانه سازمان ليگ به ثبت رسانده شده و گواهي ثبت از دبيرخانه اخذ گردد. اين قرارداد در پنج نسخه تنظيم و با شماره واحد ثبت شده و به ترتيب در اختيار بازيکن، باشگاه، هيأت فوتبال استان، کميته نقل و انتقالات سازمان ليگ برتر و دسته اول، دبيرخانه سازمان ليگ برتر و دسته اول (کميته مسابقات) گذاشته خواهد شد و تمامي نسخههاي آن در حکم واحد مي باشند.
34.4 - هر گونه قرارداد يا توافق نامه يا آييننامه انضباطي داخلي باشگاهها که در چارچوب مفاد و مقررات آئيننامه نقل و انتقالات مصوب فدراسيون تنظيم گرديده ميبايست در موقع ثبت در هيأت فوتبال استان ضميمه فرمهاي قرارداد شود.
34.5 - قراردادهاي بازيکنان با باشگاهها بايد در فرمهاي مخصوص (فرم شماره 12) هر گروه نوشته و ثبت شوند. در صورتيکه قراردادهاي بازيکنان باشگاهها در سهميه 20 بازيکن حرفهاي باشد در فرم شماره 12 حرفه اي و چنانچه غيرحرفهاي باشند در فرم شماره 12 آماتور ثبت خواهد شد.قرارداد بازيکنان کارآموز نيز در فرم مربوطه ثبت و هر قرارداد خارج از فرمهاي مربوطه بوده قابل ثبت نمي باشد و عودت داده خواهد شد.
34.6 - باشگاه و بازيکن ميتوانند هر چند بار که بخواهند در زمان مجاز نقل و انتقال بازيکنان قرارداد فيمابين را بنا به توافق تمديد يا تجديد نمايند.
34.7 - مدت قرارداد براي بازيکنان زير 28 سال تمام حداقل فاصله زماني بين دو دوره نقل و انتقالات و حداکثر 5 فصل و براي بازيکنان بالاي 28 سال تمام حداقل فاصله زماني بين دو دوره نقل و انتقالات و حداکثر 3 فصل خواهد بود.
34.8 - بازيکن هاي زير سن 18 سال نمي توانند قرارداد حرفه اي براي بيش از سه سال منعقد نمايند و هر بندي در قرارداد که به يک دوره طولاني تر اشاره دارد معتبر نمي باشد ( بر مبناي مواد 10 و 219 قانون مدني، قوانين و مقررات فدراسيون فوتبال قرارداد اين دسته از بازيکنان با حضور ولي يا قيم/ وکيل، مدير باشگاه و خود بازيکن در محل هيأت فوتبال استان مربوطه به امضاء و به ثبت ميرسد.
تذکر: هرگاه بازيکن به سن 18 سال تمام رسيد در استمرار قرارداد ثبت شده مندرج در بند 2-6 با رضايت طرفين و رعايت ساير مقررات نسبت به اصلاح فرم قرارداد و ثبت قرارداد جديد با باشگاه تحت قرارداد اقدام خواهد کرد.
34.9 - اگر باشگاهي بر خلاف بند 16.2 همين مقررات عمل کند کميته وضعيت بازيکنان سازمان ليگ ميتواند تا زمان جبران خسارت توسط باشگاه و پرداخت جريمه تعيين شده، اجازه استخدام بازيکن ديگري را به آن باشگاه ندهد. بازيکن و باشگاه ميتوانند در صورت توافق نسبت به اصلاح مدت قرارداد فيمابين حداکثر تا پايان فصل مسابقات همان فصل اقدام نمايند، در غير اين صورت استفاده از اين بازيکن بعد از خاتمه تاريخ مندرج در قرارداد غير مجاز تلقي شده و بازيکن مزبور نيز تا زمان فصل نقل و انتقالات نميتواند با باشگاه جديدي قرارداد منعقد نموده و يا از باشگاه سابق تحت قرارداد درخواست حقوق و مزايا داشته باشد.
34.10 - اعتبار و ارزش قرارداد ارتباطي به مثبت بودن نتايج آزمايشات پزشکي يا دريافت اجازه کار نميباشد.
34.11- اگر بازيکني قبل از مهلت مقرر و در فصل نقل و انتقالات با باشگاهي قرارداد يا توافقنامه امضاء نمايد(با امضاء و اثر انگشت بازيکن و مهر و امضاء مديرعامل باشگاه و به شرط انجام تعهدات فيمابين)، در صورت عقد قرارداد ديگري با هر باشگاهي در فصل نقل و انتقالات اعلامي از سوي سازمان ليگ، بازيکن بابت عقد قرارداد يا توافق اوليه متخلف شناخته شده و بازيکن مزبور به ميزان 50% مبلغ توافقي قرارداد اوليه جريمه خواهد شد که:
الف) مبلغ جريمه به طور مساوي بين باشگاه ارائه دهنده قرارداد و سازمان ليگ تقسيم خواهد شد؛
ب) براي بازيکن متخلف تا تأديه کامل مبلغ جريمه، مجوز بازي صادر نخواهد شد.
34.12 - اگر باشگاه قرارداد نامبرده را در زمان مجاز نقل و انتقالات در سازمان ليگ به ثبت نرساند يا نام وي را در ليست اسامي بازيکنان آن فصل درج ننمايد باشگاه به ميزان 50% مبلغ توافق شده در قرارداد جريمه خواهد شد که:
الف) مبلغ جريمه به طور مساوي بين باشگاه ارائه دهنده قرارداد و سازمان ليگ تقسيم خواهد شد؛
ب) تا باشگاه مبلغ فوق را پرداخت ننمايد، نمي تواند قرارداد بازيکن را ثبت نمايد.
34.13- اگر باشگاهي با بازيکن تحت قرارداد خود، قرارداد جديدي منعقد نمايد و در زمان مجاز نقل و انتقالات در سازمان ليگ به ثبت نرساند يا نام وي را در ليست اسامي بازيکنان آن فصل درج ننمايد، آن قرارداد با تمامي حقوق و تکاليف مندرج در آن معتبر بوده اگر چه در فدراسيون و سازمان ليگ در دوره نقل و انتقالات به ثبت نرسيده باشد.
34.14- اگر يک بازيکن حرفه اي بيش از يک قرارداد که همان دوره را پوشش مي دهد را منعقد نمايد، مقررات پيش بيني شده در فصل 4 همين قانون در مورد وي اعمال خواهد شد.
فصل پنجم – نفوذ شخص ثالث
ماده 35: تأثير اشخاص ثالث روي باشگاهها
35.1 - هيچ باشگاهي حق انعقاد قراردادي را ندارد که طرف ديگر قرارداد يا هر شخص ثالثي را قادر مي سازدکه توانايي تاثير در قرارداد استخدامي و امور مربوط به انتقال ، استقلال، سياست ها يا عملکرد تيم هاي باشگاه را دارا شود.
35.2 -کميته انضباطي مي تواند مجازات هاي انضباطي در مورد باشگاه هايي که از الزامات ذکر شده در اين ماده تعبيت نمي کنند، وضع نمايد.
35.3 - هيچ باشگاهي حق ندارد با پرداخت مبالغي با مزايائي به بازيکنان يا کارگزاران رسمي فيفا، آنها را به ماندن در باشگاه يا آمدن به آن باشگاه يا عقد قرارداد و غيره تشويق کند.
35.4 - متقابلاً بازيکني حق ندارد که به کارگزاران رسمي بازيکنان فيفا اجازه دريافت مبلغي بابت بازاريابي از باشگاه را بدهد و در صورت وقوع، چنين امري تخلف محسوب شده و با باشگاه و بازيکن متخلف برخورد قانوني خواهد شد.
35.5 - هر گونه ايفاي نقش پنهان و واسطه گري توسط مقامات رسمي فدراسيون و سازمان ليگ، مربيان يا ساير عوامل باشگاهها در بخش نقل و انتقالات بازيکنان، نحوه تنظيم قرارداد، مبالغ قرارداد، و همچنين تطميع و فريب بازيکنان ممنوع مي باشد و در صورت اتفاق، موضوع جهت رسيدگي و اخذ تصميم متقضي به کميته وضعيت بازيکنان گزارش خواهد شد.
35.6 - براي مبارزه با نفوذ دلالي و پديده واسطهگري هيچ فردي يا موسسهاي به عنوان نماينده يا وکيل يا مدير برنامه بازيکنان بجز کارگزاران رسمي بازيکنان فيفا حق مذاکره با باشگاهها و بازيکنان را نداشته و در صورت وقوع چنين اتفاقي بازيکن از حق نقل و انتقال جاري ( به تعداد تخلف) تا دوره نقل و انتقالات بعدي محروم شده و مورد جهت بررسي و اخذ تصميم به مبادي ذيربط ارجاع خواهد شد.
35.7 - فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ موظف است نسبت به تهيه و اعلام ليست کارگزاران رسمي نقل و انتقالات فيفا يک ماه قبل از شروع مهلت نقل و انتقالات اقدام نمايند.
پيش نويس نهايي قانون نقل و انتقالات که براساس توافق با سازمان ليگ حرفه اي فوتبال ايران توسط اتحاديه فوتبال ايران مطابق با الزامات لازم الاجراي فيفا تهيه شده است، تدوين شد .
![قوانين نقل و انتقالات بازيکنان (بخش دوم)](http://www5.varzesh3.com/admin/asp/Picture/00939816.jpg)
پيشنويس اين قوانين براي مطالعه باشگاهها ارائه شده تا توسط باشگاه ها مطالعه شود . همچنين نسخه اي هم براي ورزش سه ارسال شد که در چند بخش ارائه شده است :
ماده 8: ثبت نام بازيکنان
8.1 - بازيکنان تنها ميتوانند در طي يکي از دو دوره نقل و انتقالات قبل از آغاز فصل و يا در نيم فصل ثبت نام شوند و تنها بازيکن ثبت نام شده مجاز به شرکت در مسابقات رسمي ميباشند و متعهد خواهند بود که به قوانين و مقررات فيفا، کنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC) و فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران احترام بگذارد و آنها را رعايت کند.
8.2 - هر بازيکن تنها مي تواند در يک زمان با يک باشگاه ثبت قرارداد شده باشد.
8.3 - هر بازيکن در هر فصل ميتواند براي دو باشگاه به صورت قطعي يا قرضي بازي نمايد.
8.4 - بازيکن ها ممکن است که حداکثر با سه باشگاه در طول يک فصل ثبت شوند. در طول اين مدت، بازيکن تنها واجد شرايط بازي در مسابقات رسمي براي دو باشگاه مي باشد. به عنوان استثنا بر اين قانون، بازيکني که بين دو باشگاه متعلق به فدراسيون هايي با فصول مسابقاتي داراي همپوشاني(براي مثال شروع فصل فوتبال در تابستان/ پائيز در مقابل زمستان/ بهار) منتقل مي شود ميتواند واجد شرايط بازي در مسابقات رسمي براي باشگاه سوم در طول فصل مربوطه باشد به شرط آنکه او کاملاً از تعهدات قراردادي باشگاه هاي قبلي خود تبعيت نموده باشد. به همين ترتيب، مقررات مربوط به دوره هاي ثبت و همچنين حداقل طول يک قرارداد نيز بايد رعايت شوند.
8.5 - تحت هر شرايط، بايد توجه خاصي به يکپارچگي ورزشي مسابقه انجام پذيرد. به طور مشخص ، يک بازيکن نمي تواند در بازيهاي رسمي براي بيش از دو باشگاه در مسابقات ليگ برتر يا جام حذفي در طول همان فصل شرکت نمايد که اين امر تابع قواعد خاص محدودکننده مسابقات فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران مي باشد.
8.6 - هر باشگاه در طول فصل ميتواند حداکثر 2 بازيکن آزاد و حائز شرايط که در زمان مقرر نقل و انتقال نتوانستهاند قرارداد منعقد نمايند با رعايت استثناي پيش بيني شده در بند 9.3 مذکور در ذيل، قرارداد امضاء نمايد.
ماده 9: دوره نقل و انتقالات
9.1 - دوره نقل و انتقالات در يک فصل که توسط فدراسيون فوتبال مشخص و به اطلاع فيفا خواهد رسيد و هيأترئيسه حداکثر مدت تعيين شده براي نقل و انتقال، تبادل بازيکن، فسخ قرارداد و جايگزيني بازيکنان با علت منصفانه ورزشي و تکميل ليست اسامي و استخدام بازيکن از طريق انتقال موقت و يا حذف و اضافه بازيکنان سرباز خود اعلام ميدارد در اين زمان باشگاههاي عضو ليگ ميتوانند با رعايت دقيق مفاد آئيننامه نقل و انتقالات حداکثر با هفت بازيکن جديد که حائز شرايط باشند قرارداد منعقد و ثبت نام نمايند، مشروط بر آنکه سقف تعداد بازيکنان مربوط به هر باشگاه رعايت شده باشد.
9.2 - اولين دوره ثبت بعد از پايان يافتن فصل آغاز شود و بايد 2 هفته قبل از آغاز فصل جديد پايان يابد و اين دوره نمي تواند از دوازده هفته تجاوز نمايد. دوره ثبت دوم در اواسط فصل شروع شده و نمي تواند بيش از چهار هفته ادامه يابد. دو دوره ثبت در طول فصل بايد حداقل 12 ماه قبل از اجرا در سيستم انطباق انتقال (TMS) وارد شود ( مراجعه شود به ضميمه 3).
9.3 - بازيکنان ميتوانند تنها در طول يکي از دو دوره ثبت نام ساليانه تعيين شده توسط فدراسيون فوتبال ثبت شوند. به عنوان استثنايي بر اين قاعده، يک بازيکن حرفه اي که قرارداد وي قبل از دوره نقل و انتقالات خاتمه يافته است ميتواند در خارج از فصل نقل و انتقالات، ثبت شود. فدراسيون ها مجاز به ثبت کردن چنين بازيکن حرفه اي به شرط توجه خاص به يکپارچگي ورزشي مسابقات مربوطه مي باشند. در صورتي که يک قرارداد با دليل موجه فسخ گردد، فدراسيون فوتبال مي بايد اقداماتي احتياطي اتخاذ نموده تا از سوء استفاده از اين امر جلوگيري نمايد.
9.4 - بازيکن ها تنها ميتوانند با رعايت استثنا پيش بيني شده در بند 9.3 فوق الذکر با تسليم يک درخواست معتبر از باشگاه به فدراسيون فوتبال در طول يک دوره نقل و انتقال ، ثبت شوند.
9.5 - مقررات مربوط به دوره هاي ثبت براي مسابقه هايي که تنها آماتورها در آن شرکت دارند اعمال نمي شود.
9.6 - باشگاههاي دارنده بازيکنان موظف هستند، مشخصات کامل و تايپ شده همراه عکس اسکن شده هر يک از بازيکنان خود را با قيد شماره پاسپورت، شماره پيراهن، کد ملي، نام پدر، محل و تاريخ تولد، شماره تماس و نشاني براي برگزارکننده مسابقات ارسال نمايد.
ماده 10: شناسنامه فوتبالي بازيکن
فدراسيون فوتبال موظف است که شناسنامه فوتبالي بازيکن که دربردارنده اطلاعات مربوط به بازيکن است به باشگاهي که بازيکن در آن ثبت کرده است ارائه نمايد. شناسنامه فوتبالي بازيکن بايد نام باشگاه (هايي) که بازيکن از زمان دوازدهمين فصل تولدش با آنها قرارداد ثبت کرده را دربرداشته باشد. اگر روز تولد مابين دو فصل قرارگيرد، پاسپورت بازيکن بايد به باشگاه هايي که او در طول فصل متعاقب روز تولدش با آن ثبت کرده، اشاره نمايد.
ماده 11: مجوز انتقال بينالمللي (ITC)
11.1 - دريافت مجوز انتقال بين المللي (ITC) از طريق سيستم انطباق انتقال ) (TMS براي بازيکناني که قرارداد حرفهاي دارند صورت ميپذيرد. بازيکنان ثبت شده در يک فدراسيون تنها ميتوانند زماني در فدراسيون فوتبال ثبت شوند که فدراسيون فوتبال يک گواهي انتقال بين المللي (ITC) را از فدراسيون قبلي دريافت کرده باشد. ITCبايد بدون هزينه و بدون هيچ شرط يا محدوديت زماني صادر شود. هر گونه شروط مغاير با اين اصل، باطل و بي اعتبار خواهند بود. فدراسيون صادر کننده ITC بايد يک نسخه از آن را به فيفا تسليم نمايد. روند اداري براي صدور ITC در ضميمه 3 از اين قوانين ذکر شده اند.
11.2 - فدراسيون ها از درخواست ITC براي بازيکنان براي اجازه شرکت در مسابقات دوستانه منع ميگردند.
11.3 - فدراسيون فوتبال مي بايد پس از ثبت به عنوان بازيکن حرفه اي و بعد از دريافت ITC، باشگاه (هاي) فدراسيون (هايي) که بازيکن از 12 تا 23 سالگي در آنها تعليم و آموزش يافته است را به صورت کتبي مطلع نمايند.
11.4- ITC براي بازيکنان زير 12 سال ضروري نمي باشد.
ماده 12: درخواست براي ثبت نام
درخواست ثبت نام يک بازيکن با يک نسخه از قرارداد بازيکن همراه مدارک بند 9.6 فوق الذکر ارسال شود. سازمان ليگ صلاحيت در نظر گرفتن هر نوع اصلاحيه قراردادي يا توافقات اضافي که به موقع تسليم نشده اند را دارا مي باشد.
ماده 13: بازيکن¬هاي ثبت نام نشده
بازيکني که قراردادش ثبت نگرديده و در بازي رسمي شرکت ميکند به صورت غيرقانوني بازي کرده درآن صورت نتيجه مسابقه به نفع تيم مقابل تغيير يافته وحسب آئيننامه انضباطي جرايم يا مجازاتهايي براي بازيکن و باشگاه اعمال مي¬شود.اما چنانچه تشکيلات رسمي برگزارکننده مسابقه مرتکب اشتباه شده باشند تيم مزبور بازنده نميشود و طبق نظر اتاق حل اختلاف عمل خواهدشد.
ماده14 : ليست اسامي بازيکنان
14.1 - هر باشگاه ميتواند در هر فصل با در نظر گرفتن شرايط زير حداکثر نام بيست و هفت بازيکن را جهت شرکت در مسابقات رسمي ثبت وارائه نمايد.
14.1.1 - از جمع 27 نفر بازيکن ثبت شده، حداقل ميبايد20 بازيکن داراي قرارداد حرفه¬اي باشند.
14.1.2 - ازجمع 27 نفر بازيکن ثبت شده، حداقل مي¬بايد 6 بازيکن باشرايط سني زير 23 سال باشند.
14.1.3 - هر باشگاه عضو ليگ برتر و دسته اول در زمان مجاز نقل و انتقالات اول فصل ميتواند حداکثر با پنج بازيکن عضو باشگاههاي ليگ برتر قرارداد حرفه¬اي منعقد نمايد.
14.1.4 - تيمهاي صعودکننده به ليگ برتر در زمان مجاز نقل وانتقالات اول فصل ميتوانند حداکثر با شش بازيکن عضو باشگاههاي ليگ برتر قرارداد حرفه¬اي منعقد نمايد.
14.1.5 - بازيکنان تيم¬هاي نزولکننده از ليگ برتر به ليگ دسته اول باشگاه هاي کشور سهميه ليگ برتري محسوب مي شوند.
14.1.6 - اگر چنانچه بازيکنان فصل قبل حداقل در پنج بازي در ليست اسامي 18 نفر مسابقه قرار نگيرند سهميه ليگ برتري محسوب نمي شوند.
14.1.7 - سهميههاي تعيين شده ليگ برتري فقط درآغاز فصل مسابقات اعتبار دارند و در زمان مجاز نقل و انتقالات نيم فصل سهميه¬هاي تعيين شده فاقد اعتبار ميباشد.
14.1.8 - در زمان مجاز نقل وانتقالات نيم فصل، باشگاههاي حاضر در ليگ برتر و ليگ دسته اول مي¬توانند تا سقف چهار نفر (بدون قيد و شرط) از سهميه ليگ برتري نسبت به جذب بازيکن تا سقف حداکثر بازيکنان تعيين شده از سوي سازمان ليگ بازيکن اعم از بازيکنان آزاد، انتقال قطعي، سه جانبه، قرضي، مبادلهاي، سرباز، مصدوم، خارجي واجدشرايط در چهارچوب مقررات و آئين¬نامه¬هاي جاري اقدام نمايند.
14.1.9 - در طول نيم فصل اول اگر چنانچه بازيکن و باشگاه قطع همکاري نمايند (فسخ قرارداد يا دريافت رضايتنامه) بازيکن آزاد شناخته شده و در زمان مجاز نقل و انتقالات نيم فصل با رعايت ساير مقررات مي تواند جذب باشگاه مورد علاقه شود و متقابلاً باشگاه نيز مي تواند بازيکن مورد نظر خود را با رعايت ساير مقررات جايگزين نمايد.
14.2 – هرباشگاه مي تواند باشرايط زير حداکثر چهار بازيکن خارجي را استخدام و ثبت نام نمايد:
الف: حداقل يک بازيکن آسيائي باشد؛
ب: بازيکنان آسيايي ، اقيانوسيه و نيوزلند مي بايست حداقل در سه فصل گذشته سابقه بازي در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا (ACL) و يا عضويت در تيم هاي ملي بزرگسال و يا اميد کشور متبوع را داشته باشند؛
ج: بازيکنان کشورهاي آفريقايي و آمريکاي شمالي مي بايست حداقل در سه سال گذشته عضويت تيم هاي ملي بزرگسال يا اميد کشور متبوع را داشته باشند؛
د: بازيکنان اروپايي يا آمريکاي جنوبي و يا بازيکنان ساير قاره ها، شاغل در اروپا و آمريکاي جنوبي مي بايست حداقل در سه فصل گذشته عضويت در دو رده بالاي مسابقات کشور مبدأ را داشته باشند؛
ه: باشگاه ها مي توانند چهار بازيکن خارجي خود را همزمان در هر بازي به کار گيرند؛
و: مدارک مربوط به احراز شرايط استخدام بازيکن خارجي شامل (تأئيديه فدراسيون و باشگاه دارنده بازيکن) به عهده باشگاه گيرنده مي باشد وفدراسيون فوتبال و سازمان ليگ هيچگونه مسئوليتي در قبال استعلام مدارک فوق نخواهند داشت؛
ز: استخدام بازيکنان خارجي در رده سني اميد (21-18) داراي شرايط مندرج در جذب بازيکنان خارجي مي باشد؛
ح: استفاده از بازيکنان خارجي رده سني اميد مشمول سهميه هاي تعيين شده در آئين نامه نقل و انتقالات بازيکنان مي باشد.
14.3 - باشگاه هاي حاضر در ليگ دسته اول به هيچ وجه مجاز به جذب و استخدام بازيکن خارجي نمي باشند.
14.4 - انطباق وضعيت بازيکنان خارجي با قوانين فدراسيون و وزارتخانههاي ذيربط بر عهده باشگاهها بوده و پس از تعيين وضعيت و ارائه ITC ثبتنام شده و مجوز حضور در مسابقات صادر خواهد شد.
14.5 - بر اساس قوانين فيفا، قرارداد منعقده بين باشگاه و بازيکن معتبر بوده و نميتواند به علت عدم موفقيت در تستهاي فني، پزشکي يا عدم دريافت مجوز کار و اقامت لغو گردد، لذا کليه باشگاهها موظف هستند قبل از انعقاد هر گونه قرارداد از سلامت و انطباق وضعيت بازيکنان خارجي خود با قوانين جاري وزارتخانهها و مبادي ذيربط اطمينان حاصل نمايند.
14.6 - باشگاهها ميتوانند تا حداکثر 10 نفر از بازيکنان دو رده سني پائين تر خود (اميد زير 21 سال – 7 نفر و جوانان زير 19 سال- سه نفر) را در صورت داشتن تيمهاي پايه (زير 14سال، نوجوانان، جوانان و اميد) مشروط به ثبتنام و شرکت در مسابقات رده سني و دستجات مربوطه که از طرف هيأتهاي استاني يا فدراسيون برنامهريزي و برگزار ميشود به ليست 27 نفر معرفي شده اضافه نمايند. اضافه شدن اين نفرات هيچ گونه حق جديدي براي باشگاه در مورد بازيهاي هم زمان اين بازيکنان در مسابقات سني مربوطه يا مسابقات تيمهاي ملي رده مربوطه ايجاد نميکند. مهلت معرفي و استفاده از اين دسته بازيکنان از ابتداي فصل تا محدوده زماني نقل و انتقالات نيم فصل ميباشد.
تبصره: باشگاه ها موظفند در ليست 18 نفره خود حداقل 2 نقر . در ليست 11 نفر حداقل 1 نفر از اين بازيکنان را قرار دهند و در موقع تعويض بايد با افراد همين رده تعويض شوند.
ماده 15 - مذاکره باشگاه با بازيکن
15.1 - هر باشگاهي که قصد انعقاد قرارداد با يک بازيکن حرفه اي را دارد قبل از شروع مذاکرات با وي بايد باشگاه کنوني بازيکن را کتباً از اين امر مطلع سازد. يک بازيکن حرفه اي تنها در صورتي مجاز به عقد قرارداد با باشگاه ديگري مي باشد که قرارداد وي با باشگاه کنوني پايان يافته يا در طي شش ماه آينده پايان خواهد يافت. هر نوع تخلف از اين قاعده منجر به جريمه هاي متناسب خواهد شد.
15.2 - هر باشگاه در صورتي مي تواندکه با بازيکني که داراي قرارداد مي باشد وارد مذاکره شودکه باشگاه خواهان و يا بازيکن مجوز کتبي از باشگاه انتقال دهنده داشته باشند. هيچ بازيکن تحت قرارداد حق ندارد بدون مجوز کتبي باشگاهش با يک باشگاه ديگر وارد مذاکره شود حتي اگر اين مذاکره به طور غير مستقيم و توسط نماينده قانوني بازيکن صورت گيرد. در صورت اثبات چنين حالتي، بازيکن مشمول جريمه نقدي تا يکصد ميليون ريال از طرف سازمان ليگ ميشود که 60 % جريمه مزبور به حساب باشگاه دارنده بازيکن و 40% مابقي به حساب سازمان ليگ منظور خواهد شد.
15.3 - هر باشگاهي که در رسانههاي گروهي نسبت به استخدام يک بازيکن از باشگاه ديگر ابراز علاقه نمايد در صورت اثبات مذاکره اعم از مستقيم و غير مستقيم، مقصر تلقي ميشود و با نظر کميته وضعيت بازيکنان تا مبلغ دويست ميليون ريال جريمه خواهد شد که 60% جريمه مزبور به حساب باشگاه دارنده بازيکن و 40% به حساب سازمان ليگ منظور خواهد شد.
15.4 - هيچ باشگاهي حق ندارد با پرداخت مبالغي يا مزايايي به بازيکنان يا نمايندگان قانوني و کارگزاران رسمي بازيکنان آنها را به ماندن در باشگاه يا عقد قرارداد تشويق کند
15.5 - هر بازيکن آزاد ميتواند شخصاً يا به وسيله نمايندهاش براي عقد قرارداد با يک باشگاه وارد مذاکره شود.
ماده 16: اجراي مجازات هاي انضباطي
هرنوع مجازات انضباطي که براي يک بازيکن قبل از انتقالش در نظر گرفته شده بايد توسط فدراسيون جديدي که بازيکن در آنجا ثبت نموده است اجرا يا اعمال شود. فدراسيون قبلي متعهد ميشود که به فدراسيون جديد هر نوع مجازات انضباطي را به طور مکتوب و همراه با صدور ITC به فدراسيون جديد اطلاع دهد. کميته انضباطي فدراسيون فوتبال ميتواند مجازات هاي انضباطي را بر باشگاهها يا بازيکناني که تعهدات عنوان شده در اين مقررات را رعايت نکنند، اعمال نمايد.
ماده 17: بازيکنان مشمول(مقررات وظيفه عمومي)
17.1- کليه باشگاهها موظفند از عقد قرارداد و بکارگيري بازيکناني که به سن 19 سال تمام رسيده (سال احضار براساس مقررات وظيفه عمومي) و وضعيت نظام وظيفه خود را مشخص نکردهاند، خودداري کنند.
17.2 - برابر ماده 50 آئين نامه اجرائي قانون خدمت وظيفه عمومي ارائه مدارک مشروحه ذيل مبين روشن شدن وضعيت نظام وظيفه بازيکنان محسوب ميشود:
کارت پايان خدمت، کارت معافيت دائم، کارت معافيت موقت در مدت زمان اعتبار، گواهي تحصيلي با تأييديه حوزه نظام وظيفه، گواهي استخدام در نيروهاي مسلح، گواهي تعهد خدمت در وزارتخانههاي آموزش و پرورش، بهداشت، سازمان کشتيراني و ديگر سازمانهاي تأئيد شده، برگ اعزام بدون مهر غيبت وگواهي اشتغال به خدمت دوره ضرورت.
17.3- بازيکنان شاغل به خدمت در دوره ضرورت ميتوانند با کسب مجوز کتبي از مديريت تربيت بدني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران هر فصل در ساير باشگاههاي غير نظامي و يا باشگاه قبلي بازيکن تحت قرارداد ثبت نام و بازي نمايند.
17.4 - مجوز کتبي مديريت تربيت بدني نيروهاي مسلح براي بازيکنان سرباز شاغل در تيمهاي غيرنظامي فقط براي يک فصل معتبر ميباشد.
17.5 - باشگاههاي نظامي و انتظامي نميتوانند بيش از دو فصل(تا پايان خدمت) با مشمولان عقد قرارداد نموده و آنان را بکار گيرند.
17.6 - باشگاههاي نظامي و انتظامي نميتوانند با بازيکنان در حال خدمت سربازي قراردادشان را بيش از پايان خدمت سربازي تمديد يا تجديد نمايند.
17.7 - بازيکنان شاغل خدمت سربازي به محض اتمام دوره سربازي با رعايت ساير مقررات آئيننامه نقل و انتقالات در صورت بودن جاي خالي ميتوانند در دو زمان مجاز نقل و انتقالات(قبل از فصل و نيم فصل) به تيمهاي اوليه تحت قرارداد خود اضافه شوند.
17.8 - بازيکنان شاغل خدمت سربازي پس از اتمام دوره سربازي با موافقت باشگاه تحت قراردادش ميتواند تا پايان نيم فصل اول يا دوم فعاليت خود را ادامه دهد.
17.9 - باشگاههاي نظامي و انتظامي ميتوانند به تعداد حداکثر 7 نفر از بازيکنان را که در طول فصل خدمت سربازي را به اتمام ميرسانند با رعايت ساير مقررات در اولين زمان مجاز نقل و انتقالات (نيم فصل) جايگزين نمايند.
17.10 - باشگاههاي نظامي و انتظامي ميتوانند فقط در دو زمان مجاز نقل و انتقالات(پيش از فصل و نيم فصل) اقدام به استخدام و يا جذب بازيکن نمايند.
17.11 - باشگاههاي نظامي و انتظامي نميتوانند بازيکنان سرباز جذب شده و شاغل خود را به باشگاههاي ديگر به هيچ عنوان انتقال دهند.
17.12- مدت زمان بازي در باشگاه نظامي و انتظامي جزو قرارداد باشگاه اوليه بازيکن سرباز جذب شده محسوب نمي شود.
ماده 18: حقالزحمه بازيکنان و مربيان
18.1 - حقالزحمه بازيکنان و مربيان اعم از داخلي و خارجي و شرايط پرداخت براساس اصل آزادي قرارداد و با رعايت ماده 10 قانون مدني به تشخيص طرفين بوده که حقوق و مزاياي آنها بايد دقيقاً در قرارداد ذکر شود.
18.2 – اگر باشگاه در پرداخت حقوق و مزاياي بازيکن مندرج در قرارداد کوتاهي نمايد، علاوه بر مجازات هاي انضباطي، هيأت رئيسه سازمان ليگ مي تواند از ثبت قرارداد جديد باشگاه تا پرداخت کليه مطالبات بازيکنان خودداري نمايد.
18.3 – هزينه استخدام
18.3.1 - هزينه استخدام تنها به بازيکناني پرداخت مي شود که قرارداد آنها بيش از 3 ماه مي باشد؛
18.3.1 - در صورتي که مدت قرارداد بازيکن و باشگاه بيش از يک سال بوده باشد، هزينه استخدام به صورت اقساط مساوي ساليانه پرداخت خواهد شد.
18.3.2 – در صورت انتقال بازيکن تحت قرارداد اگر مقداري از مبلغ هزينه استخدام باقي مانده باشد، برعهده باشگاه انتقال دهنده مي باشد که اين مقدار باقي مانده را به وي پرداخت نمايد مگر آنکه انتقال متعاقب خاتمه قرارداد توسط باشگاه به دليل نقض شروط قرارداد بوسيله بازيکن يا به درخواست بازيکن با اين اثر صورت گرفته باشد .
18.3.4. در صورت اختلاف ،اتاق حل اختلاف به درخواست باشگاه انتقال دهنده يا بازيکن تحت قرارداد به موضوع رسيدگي نموده که مي توان به تصميم کميته در نزد کميته فرجام سازمان ليگ درخواست استيناف داد.
18.4 - کليه قراردادها بعد از توافق بازيکن يا مربي و تأييد باشگاه بايد در هيأت فوتبال استان ثبت و در سازمان ليگ برتر و ليگ دسته اول نيز به فاصله 3 روز اداري به ثبت برسد و ملاک اجراء و زمان شروع قرارداد، روز و تاريخ ثبت در دبيرخانه و تأئيد آن در سازمان ليگ ميباشد.
ماده 19: قراردادهاي تبليغاتي
هرگونه قرارداد تبليغاتي که ميان بازيکن و باشگاه به صورت اختصاصي منعقد ميشود، جزئيات آن بايد در قرارداد بازيکن به صورت کامل ذکر شده و به عنوان ضميمه به قرارداد فرم شماره 12 پيوست گردد در غير اينصورت بازيکن موظف به رعايت قراردادهاي تبليغاتي باشگاه است.
ماده 20: شرايط لازم براي استفاده از بازيکنان
20.1 - هر بازيکن در صورتي ميتواند براي يک تيم در يک مسابقه رسمي وارد مسابقه شود که مجوز بازي او توسط کميته مسابقات سازمان ليگ صادر شده و حداقل يک هفته از ثبت قرارداد ارائه شده، گذشته باشد.
20.2 - قرارداد هر بازيکن بعد از ارسال مدارک لازم و بررسي توسط کميته مسابقات و ثبت در سازمان ليگ رسميت يافته و بازيکن در صورتي ميتواند براي تيم باشگاه تحت قرارداد وارد مسابقه رسمي شود که مجوز حضور او در سري مسابقات فصل توسط سازمان ليگ صادر و يک هفته تمام از تاريخ صدور مجوز گذشته باشد. باشگاه ها تنها در صورت دريافت مجوز کتبي از دبيرخانه سازمان ليگ و صدور کارت بازيکن ميتوانند از بازيکن تحت قرارداد خود استفاده نمايند.
20.3 - کميته مسابقات سازمان ليگ موظف است پس از بررسي موارد ذيل نسبت به صدور مجوز مسابقه و صدور کارت ورود به مسابقات بازيکن اقدام نمايد:
- دريافت فرم شماره 12 (5 نسخه اصلي تائيد شده توسط بازيکن، باشگاه و هيأت فوتبال استان)، مدارک پيوستي و درخواستي ضميمه فرم؛
- شناسنامه ( اصل و رونوشت) تمام صفحات به همراه کارت ملي؛
- مدرک وضيعت خدمت نظام وظيفه(اصل و رونوشت)؛
- مدرک تحصيلي(رونوشت تأييد شده برابر با اصل)؛
- عکس 4 × 6 عادي تمامرخ و عکس با پيراهن ورزشي و شماره اختصاص داده شده؛
- کارت بيمه ورزشي(و رونوشت)؛
- تکميل و ارائه فرمهاي مرتبط با وضعيت قرارداد با توجه به وضعيت قبلي و فعلي بازيکن (اصل فرم)؛
- ارائه فيش خروج از استان و حق عضويت فدراسيون؛
- ارائه مفاصا حساب مالياتي از سازمان امور مالياتي استان محل قرارداد سال قبل؛
- استعلام از کميته وضعيت بازيکنان و کميته انضباطي توسط کميته مسابقات در مورد وضعيت بازيکنان؛
- ارائه فرم تأييد اخلاقي و رفتاري از کميته توسعه بازيهاي جوانمردانه و فرهنگي سازمان ليگ مرتبط با منشور اخلاقي و رفتاري.
20.4 - کميته مسابقات بعد احراز تکميل بودن مدارک مرتبط با قرارداد بازيکن ، پرونده را به دبيرخانه سازمان ليگ ارائه داده و دبير سازمان ليگ پس از بررسي موارد نسبت به تأييد پرونده ثبتنام بازيکن و ارائه آن به رياست سازمان ليگ جهت اخذ مجوز صدور کارت ورود به مسابقات اقدام خواهد کرد.
20.5 - موارد اختلافي و پروندههاي فاقد مدارک در کميسيون پنجنفرهاي متشکل از دبير سازمان ليگ، مسئولين کميتههاي نقل و انتقالات، مسابقات و فرهنگي سازمان ليگ به رياست رئيس سازمان ليگ مطرح شده و پس از بررسي در صورت لزوم مجوز صدور کارت ورود به مسابقات، با اخذ تعهد و تضمين لازم از بازيکن، مربي و باشگاه (بنا به مورد) صادر خواهد شد.
ماده 21: مراحل استخدام بازيکنان
21.1 - باشگاهها و بازيکنان تنها ميتوانند با رعايت کامل مقررات در يکي از زمانهاي مجاز نقل و انتقال که توسط سازمان ليگ اعلام ميگردد قرارداد منعقد و ثبتنام نمايند.
21.2 - باشگاهها ميتوانند با بازيکنان واجد شرايط مشروحه ذيل با رعايت کامل مقررات قرارداد تنظيم و منعقد نمايند:
• بازيکن تحت قرارداد با باشگاه ديگري نباشد؛
• قرارداد بازيکن منقضي شده باشد؛
• قرارداد بازيکن با باشگاه طرف قرارداد بدون هيچگونه قيد و شرطي با توافق طرفين فسخ شده باشد و يا قرارداد بازيکن توسط باشگاه يا بازيکن رد و توسط کميته حل اختلاف باطل شده باشد.
21.3 - ثبت قرارداد با 2 بازيکن آزاد بايد با تکميل فرم مربوطه و ارسال آن به دبيرخانه سازمان ليگ همراه باشد.
21.4 - براي عقد قرارداد با يک بازيکن که قبلاً تحت قرارداد بوده ، بايد فرم مربوطه پس از تکميل به همراه اصل درخواست باشگاه و يک نسخه از قرارداد(جديد) بازيکن به سازمان ليگ تحويل گردد.
ماده 22: وضعيت ثبت قرارداد کادر فني
سرپرست (مديرتيم)، مربيان، کادر پزشکي، مترجم، کادر خدماتي، مدير رسانه اي و يا هر عضوي که مجاز مي باشد از روي نيمکت تيم خود را در حين مسابقه همراهي نمايد، مي بايد نسبت به عقد قرارداد (فرم تيپ فدراسيون) با باشگاه اقدام نموده و يک نسخه از آن را به هيأت فوتبال و يک نسخه به سازمان ليگ مطابق با بند 20.3 فوق جهت ثبت قرارداد تسليم نمايند.
ماده 23: ابطال قرارداد
23.1 - قرارداد در پايان مهلت تعيين شده( فصل مسابقاتي که مورد نظر بوده) خاتمه مي يابد.
23.2 - قرارداد ميتواند قبل از پايان مهلت ثبت شده(اتمام فصل مسابقات) فسخ شود که در اين صورت پس از توافق طرفين بلافاصله بايد مراتب فسخ کتباً با امضاء بازيکن و باشگاه به سازمان ليگ ارسال گردد.
23.3 - بنابر رأي کميته وضعيت بازيکنان يا اتاق حل اختلاف، قرارداد بنابر دلايل قانوني غير صحيح تشخيص داده شده يا ادامه قرارداد تأييد نشده و فسخ و ابطال آن اعلام گردد.
23.4 - قرارداد جديد يک بازيکن در صورتي که بازيکن تحت قرارداد باشگاهي ديگر بوده و باشگاه قبلي با امر انتقال موافق نباشد، اعتبار نداشته و ابطال ميگردد( مشمول جرايم نيز خواهد بود).
ماده 24: ليست فروش
هر باشگاه موظف است در صورت عدم تمايل براي تمديد قرارداد، پانزده روز قبل از انقضاي مدت قرارداد بازيکن را در ليست فروش قرار داده و کتباً در قالب فرم مربوطه به سازمان ليگ اعلام کند. سازمان ليگ بايد 10 روز مانده به شروع فصل نقل و انتقالات، ليست بازيکنان آماده فروش را رسماً اعلام نمايد.
ماده 25: ليست رسمي بازيکنان يک باشگاه
پس از پايان يافت مهلت نقل و انتقالات در هر فصل، يک هفته قبل از شروع فصل جديد هر باشگاه موظف است که فرم ليست رسمي بازيکنان را تکميل و به سازمان ليگ تحويل نمايد. در اين فرم که نام تمامي بازيکنان استخدام شده باشگاه ذکر ميشود، اسامي بازيکنان بايد در گروههاي زير دسته بندي و اعلام گردد:
• بازيکنان تحت قرارداد با شرايط سني آزاد (جوانان به بالا-21 نفر)؛
• بازيکنان تحت قرارداد با شرايط سني زير 23 سال (6 نفر)؛
• بازيکنان تحت قرارداد در دو رده سني پائين تر (جوانان و اميد -8 نفر) که اين تعداد تا شروع نيم فصل دوم مي تواند تکميل شود؛
• بازيکناني که با قرارداد موقت استخدام شده اند؛
• کارآموزاني که قرارداد کارآموزي امضاء کرده اند (تحت پوشش آکادمي).
ماده 26: ليست اعلام وضعيت بازيکنان در پايان فصل
26.1 - پانزده روز قبل از پايان مسابقات هر فصل باشگاه ها مي بايست ليست اعلام وضعيت بازيکنان را تکميل و به سازمان ليگ تحويل نمايد. در اين فرم که نام تمام بازيکنان استخدام شده در گروه هاي زير دسته بندي و اعلام گردد:
• بازيکنان تحت قراردادي که قرارداد آنها در آن فصل به اتمام ميرسند و باشگاه بر طبق آئين نامه نقل و انتقالات به آنها قرارداد جديد پيشنهاد کرده است؛
• بازيکناني که قرارداد آن ها در آن فصل خاتمه مي يابد اما باشگاه به آنها پيشنهاد تمديد قرارداد ارائه نداده است؛
• بازيکناني که قرارداد آن ها ادامه داشته و در فصل هاي بعدي مسابقات خاتمه مي پذيرد با ذکر زمان خاتمه قرارداد.
26.2 - در صورتي که باشگاه نام بازيکن طرف قرارداد خود را در مهلت تعيين شده در ليست اسامي درج نمايد، بايد موضوع را کتباً به بازيکن اطلاع دهد. اين بازيکن به عنوان بازيکن آزاد شناخته خواهد شد و باشگاه حقي بر بازيکن نخواهد داشت و موظف به پرداخت حق و حقوق قانوني بازيکن طبق قرارداد تا زمان استخدام وي در باشگاه ديگر مي باشد.
ماده 27: قطع عضويت
27.1 - هر باشگاهي که از عضويت در ليگ و دسته اول انصراف دهد (نه اين که سقوط کرده باشد) کليه بازيکنان تحت قرارداد به جز آن هايي که قرارداد موقت امضاء کرده اند در اختيار سازمان ليگ خواهند بود تا آن ها را به باشگاه هاي ديگر منتقل نمايند. بخشي از درآمد اين نقل و انتقال براساس نظر هيأت رئيسه سازمان ليگ و با رعايت سن و شرايط بازيکنان (برابر مقررات) به باشگاه خارج شده از ليگ پرداخت مي شود. در صورت لزوم گروه کارشناسي سازمان ليگ ارزش بازيکنان را مشخص و بايد باشگاه متقاضي آن را بپذيرد.
27.2 - بخشي از اين درآمد متعلق به سازمان ليگ است ولي هيأت رئيسه سازمان ليگ بايد اولويت را به يکي از موارد زير اختصاص دهد:
الف. به باشگاه خارج شده پرداخت نمايد تا بدهي احتمالي آن ها مستهلک گردد؛
ب. به باشگاه هاي ديگر مساعدت گردد.
ماده 28: تغيير وضعيت باشگاه
28.1 - در صورتي که سهام يک باشگاه واگذار شود، در وضعيت قراردادهاي موجود بازيکنان تغييري حاصل نخواهد شد مگر اينکه قبل از انتقال سهام، قرارداد بازيکن طبق مقررات منقضي ، فسخ يا ابطال شده باشد.
تبصره 1: امتياز تيم قابليت واگذاري ندارد.
28.2 - انجام نقل و انتقال و واگذاري سهام باشگاه هاي حاضر در مسابقات در رده هاي سني مختلف با توجه به مقررات و دستورالعمل هاي جاري در خصوص واگذاري تيم هاي مربوطه به شرح زير بلامانع مي باشد:
الف: باشگاه جديد مي بايست به صورت مؤسسه يا شرکت ورزشي داراي اساسنامه ورزشي و مدارک مربوط به ثبت شرکت ها باشد و نسبت به اخذ پروانه فعاليت از اداره کل تربيت بدني وزارت ورزش و جوانان استان اقدام نمايد؛
ب: بدواً باشگاه واگذار کننده مي بايست نسبت به اخذ مفاصا حساب با فدراسيون فوتبال اقدام نمايد؛
ج: توافق نامه کتبي (مبايعه نامه) در خصوص واگذاري سهام فيمابين باشگاه قديم و جديد مي بايست به تأييد هيأت فوتبال استان ذيربط برسد؛
د: کليه مراحل نقل و انتقال مي بايستي از طريق اداره ثبت شرکت ها با هماهنگي کميسيون ماده 5 اداره کل تربيت بدني وزارت ورزش و جوانان استان ذيربط انجام پذيرد؛
ه: پس از تحقق مراحل انتقال، هريک از باشگاه هاي قديم و جديد مي بايست به ميزان 5% (جمعاً 10%) از کل مبلغ مورد معامله مندرج در مبايعه نامه را در وجه هيئت فوتبال استان ذيربط پرداخت نمايند؛
ز: يک نسخه از کليه مستندات فوق الذکر را به فدراسيون فوتبال جهت اقدامات بعدي ارسال نمايند.
28.3 - چنانچه باشگاه به دلايلي منحل يا از شرکت در مسابقات انصراف دهد، بازيکن آن آزاد شناخته مي شوند و فدراسيون به قائم مقامي از باشگاه قبلي با باشگاه جديد بازيکن مذاکره کرده و پس از عقد قرارداد از جمع کل مبلغ مورد قرارداد 40% به خود بازيکن و از 60% باقيمانده، 75% سهم باشگاه قبلي، 20% به فدراسيون و يا سازمان ليگ و 5% به هيئت فوتبال استان مربوطه تخصيص مي يابد.
تبصره: بازيکنان آزاد شده در اولين زمان مجاز نقل و انتقالات مي توانند طبق ساير مقررات با باشگاه جديد عقد قرارداد نموده و مجوز بازي اخذ نمايند.
.: Weblog Themes By Pichak :.